Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak.....

O co chodzi z bialymi kozakami?

Polecane posty

Gość no tipsiary
nosza zazwyczaj biale kozalki z ostrym szpicem i na cienkiej szpilce:O

Gość abraja
nigdy w zyciu białym kozakom mówie nie..

Hehe a ja mam białe kozaki z obcasem 12 cm i często je noszę.Mnie się akurat podobają mojemu facetowi też.Jednak twierdzi że gdyby były czerwone to już byłoby przegięcie.

Kozaki na załączonymch tu fotkach są denne i takich nie założyłabym nawet jak by były czarne.

Gość lajfsklhjgl
"Bywają przecież sytuacje, w których założenie białych kozaczków jest uznawane ze przejaw znakomitego, elitarnego gustu. Jeśli, dajmy na to, założymy je z odpowiednimi rajstopami oraz ze spódnicą, która pochodzi z innego niż te kozaki świata, i wejdziemy do modnego warszawskiego klubu, będąc znaną dziennikarką magazynu o trendach w modzie, to kozaczki są jak najbardziej na miejscu, są sygnałem naszego dystansu do kozaczków, a zatem jednocześnie emblematem naszej przynależności do elity "prawdziwej."

Gość aSWERTY
O jakiej ELICIE ty piszesz???nawet na tzw salonach wiedza ,ze biale kozaki to bezguscie:)))no chyba,ze jestes fanka Nelli Rokity,buhahahah

Gość bk stasly sie
symbolem bezguscia i tandety ale jak ktos chce nosic to prosze bardzo, przeciez nikt nikomu nie zabrania:P

Hehe no właśnie tak zwane salony...jakiego szanującego się człowieka obchodzą salony z doopy wzięte...

Gość Tatiana ale prawie wszystkie
panienki jakie widzilam w bialych kozaczkach nie potrafia sie ubrac z klasą - prawie wszystkie na jedno kopyto: bialo, rozowo, blyszcząco, jak najbardizej obciśle i jak najmniej na sobie:P:P:P

Gość lajfsklhjgl
To jest cytat z ksiazki o stylu. Czesto na wybiegach mody sa noszone biale kozaczki i to od najlepszych firm chyba to jednak prawda ze mozna je ladnie polaczyc. Nie kazdy ubiera sie tak jak pokazujecie w linkach.

Stały się symbolem bezguścia dzięki takim paniom jak na fotkach które tu ktoś załączył.

Ja w sumie nic nie mam do bialych butow,sama mam biale japonki i klapeczki:) Ale jestem zdecydowanie na NIE bialym kozaczkom na wielkim obcasie,z wielkim czubem,z kokardkami,ze wstazeczkami,z klamerkami,i z cala reszta tych ozdobnych gowien. JAk widac na zdjeciach pokazanych w linkach,wiekszosc tych dziewczyn wyglada jak jakies dziwy.

Gość ghfgvjhnfgjg
nn

Gość ale niestety na takie
postrzeganie bialych kozakow zapracowala laski, ktore stwierdzily, ze beda one dobrze wspolgrac z ich opalenizną i tlenionymi blond wlosami. Z 90% fanek bk nosi sie tak jak w tych linkach powyzej.

Macie: Białe kozaczki dla jednych są symbolem braku gustu a dla innych wyznacznikiem szyku. Niektórzy uważają, że nie dość, że są niepraktyczne (bo się brudzą), to w dodatku kojarzą się z wyuzdaniem. Inni je uwielbiają, bo "świecą w ultrafiolecie" i są obowiązkowym dodatkiem zestawu na specjalne, wieczorne wyjścia. Białe kozaczki wywołują skrajne emocje. Kilka lat temu podzieliły społeczeństwo i od tego czasu wywołują nieustanną debatę. W Internecie powstały nawet strony na których umieszczane są zdjęcia dziewczyn ubranych w białe kozaczki. Każda ich posiadaczka jest automatycznie klasyfikowana do niezbyt pochlebnej grupy fanek BK. Co takiego mają w sobie i dlaczego wywołują tak skrajne emocje?

Skąd wiadomo - zapytają miłośnicy białego obuwia damskiego - że białe kozaczki są w złym guście? Ano stąd, że białych kozaczków nie nosi i z białych kozaczków wyśmiewa się warszawsko-poznańsko-krakowska elita. Białe kozaczki nosi "lud", którego nie pokazują główne kanały telewizyjne.(...) Jak widać na podstawie białych kozaczków, ostatnim krzyku mody dla niezbyt majętnej, małomiasteczkowej polskiej ulicy, mechanizm mody służy, co socjologia uwypukla niemal od swego zarania, odróżnianiu "elity" od "ludu."

Gość większość butów
które pokazujecie to tandeta, ale nie tylko ze względu na kolor! Przynajmniej moim zdaniem. Tego koronkowego paskudztwa nie założyłabym ani białego, ani w żadnym innym kolorze, podobnie jak "szpiców" na szpileczce z klamerkami, paskami i cyrkoniami... Myślę zatem, że problem jest bardziej w fasonie, niż kolorze...

Nie wszystkie białe kozaki sa złe i nie w każdym zestawieniu. jednak jak widzę tlenioną albo ufarbowaną na czarno dziewczynę, spaloną na solarium jak skwarka, z 2metrowymi tipsami :P i w białych kozaczkach to nóż mi się w kieszeni otwiera:P Jednak czasem, w odpowiednim zestawieniu białe kozaki nie wyglądają wcale źle! takie płaskie ( ktoś prezentował linka z allegro) nie wyglądają tandetnie.. jak się takie nosi to trzeba jednak uważać i nie zakładać do nich dżinsowej mini albo innego jednoznacznie kojarzącego się stroju.

Gość no wlasnei chyba najbardziej
razi zestawienie bialych kozakow z ubiorem

pierwszy raz widze fote pani z gubalowki:) ale fota wymiata:) Jak ktos wyzej pisal,mi rowniez sie wydaje,ze problemem jest fason tego obuwia,bo takie buty,z taka iloscia ozdob,z taaaakim obcasem,i z reszta ozdob,nie wazne w jakim beda kolorze,sa kojarzone z jednym.