Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *vincentka*

II kreski w grudniu 2009...

Polecane posty

od niedzieli czyli 15 listopada miałam gesty sluz plodny i utrzymywał sie 4 dni, od czwartku mam całkiem sucho czyli pewnie juz po owulacji. temperature mierzylam w ustach tylko przez te 4 dni miałam 36,8 lub 36,7 teraz moja temp pod wieczor to 36 lub 36,6.

Gość Do siuneczka
od niedzieli czyli 15 listopada miałam gesty sluz plodny i utrzymywał sie 4 dni, od czwartku mam całkiem sucho czyli pewnie juz po owulacji. temperature mierzylam w ustach tylko przez te 4 dni miałam 36,8 lub 36,7 teraz moja temp pod wieczor to 36 lub 36,6. Ostatni dzień śluzu jest szczytem przed owulacją. Zatem, wg mnie, raczej już po owulacji. Poza tym samo badanie śluzu ma tę wadę, że odbyty stosunek wpływa na obserwacje, podobnie jak branie leków, czy też spożywanie określonych potraw. Plus - nie zawsze śluz jest obserwowalny na zewnątrz. Jeśli chodzi o temperaturę i jej mierzenie. Niestety temperatura mierzona wieczorem nie jest miarodajna. Jeśli się mierzy, to rano, bodajże najpóźniej do godziny 11ej, zaraz po przebudzeniu (termometr warto jest mieć pod ręką - np na szafce nocnej). Przy czym warunek kolejny - musisz spać co najmniej 3-4 godziny, żeby organizm wyciszył się. Wtedy jesteś w stanie zaobserwować swoją właściwą temperaturę. Mierzenie przez 4 dni przed owulacją niestety nie świadczy o niczym, ponieważ nie jesteś w stanie zaobserwować Twojej podstawowej temp ciała, ani kiedy nastąpił skok temperatury (jeśli w ogóle), który świadczyłby o przebytej owulacji. Tak więc na podstawie tego co napisałaś.... ciężko powiedzieć czy miałaś owulację, czy nie... A może jakieś inne objawy były? Kłucie w jajnikach, może powiększenie piersi? Większa niż zwykle ochota na seks? ;) Inne?

w srode miałam straszne bole jajnika wiec wydaje mi sie ze wteyd byla owulacja,.,,, a pozniej brak jakichkolwiek bolow i sluzu. teraz oczywiscie mam nabrzmiałe piersi jak to zwykle bywa przed okresem:) wiec czekam do 4 grudnia ...

Gość Do siuneczka
No to raczej na 100% jesteś już po owulacji. :)

moze wy mi pomozecie, przedstawie wam wykres moich temperatur.. nie jestem pewna kiedy mialam owulacje dni cyklu....... temperatura 9. ................36,30.....wspólzycie 10.................36.30 11.................36.30.....współżycie 12.................36.40..... szyjka uniesiona-otwarta 13.................36.50.....współzycie.. szyjka zamknieta 14.................36,60 15.................36.60.... współzycie 16.................36.90 17.................36.70 18.................36.70 19.................36.80 20.................36.90 i gdzie ta owulka?

Gość Do tak chyba będzie lepiej
Obstawiałabym, że owulacja była z 11 na 12 dnia. 12 już faza lutealna się zaczęła. Po owulacji szyjka się zamyka. To moja interpretacja:) Pozdrawiam!

Ja nie mierze temp., czasem tylko stosuje metodę obserwacji śluzu, ale to chyba za mało, bo efektów brak jak na razie:( Zastanawiałam się nad kupnem testów płodności czy jak to się zwie. Stosowałyście może kiedyś? Jeśli tak to z jakim skutkiem i jakie są dobre? Mimo, że wydaje mi się kiedy mam owulację to już drugi raz nic z naszych przytulanek nie wyszło, a i do lekarza tez się wybieram tylko raczej na początku grudnia.

Gość kaia mama synka i ...
Hej dziewczynki!Co u Was??? Mnie nadal piersi bolą :( Czekam teraz na @ do 1.12.:(:(:( Wciaż mam nadzieje ze nie nadejdzie.

Gość trzymam kciuki
trzymam kciuki za was i za siebie:) pierwszy cykl starań, planowany termin @ 01.12, starania były w idealnym momencie. TZn. miałam akurat wizytę kontrolną u lekarza i powiedział mi że moment idealny, kazał wracać do domu i robić dzieci;) Bardzo chciałabym żeby się udało... A na dodatek zapewne siłą autosugestii zgaga pali mnie 2 dzień, chociaz do tej pory ta dolegliwośc była mi obca;) ach te kobiece mózgi...

Gość Do *vincentka*
Napisałaś: Ja nie mierze temp., czasem tylko stosuje metodę obserwacji śluzu, ale to chyba za mało, bo efektów brak jak na razie Zastanawiałam się nad kupnem testów płodności czy jak to się zwie. Stosowałyście może kiedyś? Jeśli tak to z jakim skutkiem i jakie są dobre? Mimo, że wydaje mi się kiedy mam owulację to już drugi raz nic z naszych przytulanek nie wyszło, a i do lekarza tez się wybieram tylko raczej na początku grudnia. Obecnie właśnie drugi raz skończyłam używać testów owu. W zeszłym miesiącu nie udało się, ale .. myślę, że to przez chorobę - bo się grzybicy i chyba czegoś jeszcze nabawiłam.... W tym cyklu dostałam na wyleczenie tabletki dopochwowe, plus zero starań;). Dzięki testom przynajmniej wiem, że skok LH był, a zatem wiem, kiedy owulacja powinna się odbyć, a dzięki pomiarom temp, wiem, że do takowej doszło. I dziś właśnie wzrosła temp, więc oznacza to, że wczoraj musiała być w ciągu dnia owulacja. Której na marginesie mówiąc - nie czułam w ogóle:) Skuteczność testów - ogólnie na forach piszą, że i są skuteczne i że nie są... Znów - na dwoje babka wróżyła. Kup test, mierz temp. i będziesz wiedziała, co i jak:)

dziekuje wam za odpowiedz :) a wiec nie przegapilam owulacji :) mam nadzieje ze w koncu zobacze te wymarzone 2 kreseczki, Wam tez tego zycze :) ja nigdy nie uzywalam testow owulacyjnych wiec nie bardzo moge sie na ich temat wypowiedziec, sugeruje sie tylko i wylacznie temperatura, czasem sluzem, choc w tym miesiacu nie zauwazylam tego naprawde plodnego sluzu zostało mi 5 dni do terminu miesiaczki, wlasnie w tym czasie najbardziej zaczynam wariowac ;) no nic zobaczymy :)

Gość arabeska232323
hej dziewczyny chętnie sie do was dołącze. Ja miałam @ 11.11. teraz jest mój 14 dc . następną @ dostane 11.12 moje cykle trwaja ostatnio 30-31 dni. nie mierze temp. bardzo pragne zobaczyć II kreseczki ale wiem ze narazie nam sie nie uda, mam małe zawirowania z testosteronem i lekki stan zapalny. ale chętnie sie do was przyłącze jeśli można???

tak chyba bedzie.. tutaj jestes :) szkoda ze kolejny topic dla normalnych padl, ale ten tez wyglada nawet normalnie :) na razie hihi pozwole sobie podczytac :D moze i mnie sie w grudniu uda :D

mysza a no wlasnie padł, a szkoda :( no nic... nie zostalo nam nic innego jak sie zakwaterowac na innych topikach :) mysle ze to bedzie jeden z tych normlaniejszych topikow, znaczy sie taka mam nadzieje :)

ale jak widac tez pada :/ powoli.. a tak podtrzymując temat to jak wolaybyscie chodzic w ciazy latem czy zima? ja sobie zaplanowalam ze najlepeij zajsc w ciaze paxdziernik listopada ale neiw yszlo wiec..

trzymam caly czas za was kciuki ja codziennie mierze temperature 36,61 od 4 dni taka jest no i uzywalam testwo owulacyjnych @ ma byc 2 grudnia snilo mi sie dzis ze ja dostalam i sie rozryczalam :O te czekanie najgorsze dobrze ze mam duzo zajec zwiazanych z dziecmi to czas szybciej leci.tak bardzo chcialabym zobaczyc te 2 ktreseczki. a jesli chodzi o testy u mnie za kazdym razem pomagaly tylko ja robilam po 3-4 razy dziennie obserwowalam jak powoli zaciemnia sie ta 2 ga kreseczka jak widzialam ze 2 sa jednakowe wtedy na maxa staranka i zawsze 2-3 miesaice i sie udawalo.Dodam ze po ciazy pozamacicznej usunieto mi prawy jajnik i po 2 mscach zaszlam :)

Gość trzymam kciuki
Hej hej:) oby nie padł, fajnie tak czasem poczytać bo bez bicia się przyznaję że rzadko mobilizuję sie żeby napisac coś od siebie. Wczoraj rozbujała mi się fantazja i wyliczyłam że gdyby tym razem się udało to maluch w sierpniu byłby już z nami:) wiem wiem, zapędziłam się;) ale poważnie, nie mogę się doczekać termniu @, przyjdzie czy nie?

Gość kaia mama synka i ...
Witam :) Ja juz dawno wyliczyłam,ze moje dziecko by w sierpniu się urodziło:):)) Z synkiem zaszłam w kwietniu a urodził się w styczniu. W sumie wszystko mi jedno czy latem czy w zimie... Czekam wciąż na @ a piersi bolą jak nie wiem co.Takie dwa głazy!!!Duze mam i myślę że to dodatkowo uciążliwe ;) Już nie mogę doczekać sie 1.12 i chętnie juz kupiłabym test i zrobiła...tak mnie korci ;)

kaia mama synka to czekamy we 2 :) ja mam dostac 2go grudnia i tez juz bym test zrobila a dzis juz czuje coraz bardziej dokuczliwe bole w podbrzuszu :( choc w kazdej ciazy mialam takie dolegliwosci to jednak mam negatywne mysli :O 2 corki sie kapia zaraz je wyciagam kolacja i do lozek i chwilka dla mnie taaa najpierw czeka mnie sprztanie mlodsza wziela rozwalila na caly pokoj 200 sztuk husteczek do nosa i podrobnila w drobny mak a starsza bez rekacji zapatrzana w disney chanel a ja poszlam na gore nalac im tylko wody :O Hi life :O

Gość zadajhaffka
dziewczyny mam nadzieje ze mi odpowiecie czy wy po wspolzyciu sie myjecie czy rano dopiero

hejka ja sobie podczytuje o becikowym i nowych zasadach, z tym zaswiadczeniem to jestem pzrerazona, ze jak nei zorientuje sie zbyt wczesnei to nie dostane kasy :/ kolezanka mi dzis mowi ze jej siostra nei dostala becikowego bo miala karte ciazy od 12tc :/ ja w 1 ciazy zorientowalam sie w 7tc a w 9tc bylam u lekarza, a wtedy zcekalam i o tym myslalam, teraz sobie mysle ze moge to pzregapic i co w tedy? a zarazem nie jestem laska co codziennie lata z testem i odlicza godziny do miesiaczkai :/ teraz np. nie pamietam czy powinnam miec okres 15 czy 18 grudnia :( a co do pytania odnosnie mycia sie hihi ja zawsze wspolzyje rano wiec od razu sie myje :D kto powiedzial ze wspolzycie musi byc noca :D:D:D

Gość zadajhaffka
znaczy chodzi mi wogle tak ogolnie czy po wspolzyciu sie odrazu myjecie

hehe ja tez juz wyliczalam, termin wyszedłby mi na ok 8 sierpnia :) jak sie postaramy to topik nie upadnie, wszystko od nas zalezy, ja zbyt czesto pisac tu nie bede bo tak naprawde nie mam kiedy, wstaje rano, robie co mam robic, wychodze do pracy i przychodze po 21, ale zagladac tu chetnie bede :) pozatym chcialabym sie w koncu pochawalic 2ma kreseczkami ( o ile beda ) dzis temperaturka podskoczyla i mialam 37,0 :) zobaczymy jak bedzie jutro rano i w kolejnych dniach.. boje sie ze temperatura znowu mi pojdzie w dół i dostane @

Gość trzymam kciuki
Czyli jesteśmy we cztery które czekają żeby okres jednak nie przyszedł?:) Coś czuję że na początku grudnia będzie wielkie testowanie:D Dziewczyny jak radzicie sobie z tą iepewnością?? Ja porpostu staram się nie myśłec ale wcale mi to nie wychodzi. Boję się że nakręcę się za bradzo a potem będzie wielkie rozczarowanie:( A czy mówiłyście coś już mężom o swoich podejrzeniach? Co do moich "objawów" (właściwie nawet tak tego nie można jeszcze nazwać, ale niechby) nadal utrzymująca się zgaga, a wczoraj zobaczyłam sporo niebieskich żyłek na piersiach. A może poprostu wcześniej nie zwracałam na nie uwagi?:( Pozdrawiam i dawajcie znać co nowego:)

Hej ja jutro 27 powinnam dostac @ ale tak naprawede czekam na 2 kreski. ach nie moge przestac myslec....wczoraj mialam chwilowy lekki bol podbrzusza....oby nie okres. ;( a wspołżyłam 9,10 listopada w dni plodne cykl trwa 28 dni u mnie było zawsze jak w zegarku a teraz chce by ten zegarek sie jednak spozniał

ja nie widze zadnych objawow, coprawda tez mam zylki na piersiach ale zauwazylam je juz jakis czas temu, mysle ze w tym miesiacu tez mi sie nie udało.. znaczy sie takie mam przeczucie zostało mi juz jakies 2-3 dni do terminu- zobaczymy

ja tez mam fioletowe zylki na piersiach i zastanawiam sie czy wcvzesniej je miałam ? moze przed okresem tak sie juz ma ... brodawki stercza jak podczas podniecenia.... :) całe piersi bola w dotyku ... czy sie powiekszyły to nie wiem ... bo przed okresem zawsze sa nabrzmiałe i bolace ... zgage mam wieczorem, czuje ją gdy leze w łozku po kolacji .... okres mam dostac 3 lub 4 grudnia wiec jeszcze bólu podbrzusza nie mam ...