Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość *vincentka*

II kreski w grudniu 2009...

Polecane posty

dzien dobry :) trzymam kciuki, chyba poki co to tylko ja tu jestem ;) dzisiaj znowu mam na rano i pewnie do poludnia bede sie nudzic... no wlasnie zastanawiaja mnie te dziwne mdlosci... tak mnie muli i muli, ale nie wymiotuje da sie to opanowac... wczesniej tak nie mialam... no moze dzien czy dwa... a teraz mam codziennie w roznych porach dnia... ale boje sie zrobic test... nie chce znowu sie rozczarowac... w poprzednim miesiacu tez tak bardzo wierzylam i jak zaczal mnie bolec brzuch to po 4 dniach dostalam @. wczesniej nigdy przed @ nie czulam boli brzucha....takze to tez bylo dziwne a jednak nie ciaza :( juz sama nie wiem :( dol :( A Ty nie martw sie moze to faktycznie jajnik i minie... moze nospe wez i poki co nie nakrecaj sie czarnymi wizjami i zadne mi tu 😭 a sio z takimi ;) bellla123, ja nie pomoge, bo nawet swojej owulacji nie umiem rozpoznac ;) ale organizm kobiety to dziwna sprawa takze wszystko jest mozliwe :)

ja narazie czekam by komorka zostala zaplodniona jesli to mozliwe po 4 dniach od stosunku dzis powinna byc owulacja. a ktos moze mi powiedziec jesli mialam sluz przezroczysty ciagnacy a od wczoraj mety prawie wcale czy to oznacza ze byla juz owulacja czy dopiero bedzie

doklanide kazdy organizm jest inny. ale wlasnie ja mam regularne cykle i co miesiac czuje klocie jajnikow a @ mam jak w zegarku co 24 dni i w ten dzien co wylicze wypada. wiec tylko nie potrafie okreslic czy klocie jajnkiow to oznacza zblizajaca sie owulke czy zanikajacy sluz rowniez oznacza koniec owulacji. staramy sie o dziecko znaczy jest to drugie podejscie. ale bym zrobila preent narzeczonemu. brdzo tego chce

bellla123 - niestety nie pomogę Ci b wykresy i mierzenie temperatury są mi zupełnie obce :D mobilizuję się już któryś cykl do mierzenia tempki, ale coś mi słabo ta mobilizacja idzie:P vi no ja wiem że widok jednej kreski to rozczarowanie, ale takie samo rozczarowanie to widok @ więc jeśli nie jesteś w ciąży to i tak i tak będzie dół. A jeśli jesteś? To juz bedzie się czym cieszyć:D:D:D Może spróbuj jednak co?:)

Czesc dziewczyny ja tylko na chwilke sie przywitac potem napewno tez wpadne zobaczyc co tam u was:) vi rob test bedziemy swietowac to moga byc objawy :):):) trzymaj kciuki ja tez mam te bole to chyba od tbl bo nigdy tak nie mialam od wczoraj coraz silniejsze a tempka spadla o 2 kreski wiec od dzis dzialamy bo wczoraj padlismy jak niemowlaki ;) milego dnia

Beĺa jesli tempka podskoczyla i sie utrzymuje a sluz zniknal to owu juz byla

a co jesli to za wczesnie na test ;) moze ten cykl ma byc dluzszy ;) jejku ale ja panikara jestem... boje sie zrobic ten test...

alka, dobrze wiedzieć że nie jestem osamotniona w swoich bólach;) chociaż oczywiście lepiej by było jakby ani mnie ani ciebie nie bolało. Dzwoniłam wczoraj do gina, powiedział że jeśli tylko dam radę załatwić u rodzinnego receptę to mam brać dp tak samo ja w ubiegłym cyklu. A na wizytę wybiore się dopiero po nowym roku, przy okazji cytologia. Alka i jak mebelki? wybrałaś coś? my jestesmy na etapie planowania remontu łazienki. Na wiosnę mamy zamiar się za nią wziąć, i juz mam śliczne płytki na oku:D Vi no być może że jeszcze za wcześnie na test... Przy nieregularnych cyklach trudno przewidzieć. A który masz teraz dzien? JA to bym nie wytrzymała pewnie i już bym, zrobila:D Ale ja to taka czasem narwana jestem ;)

Co do mebelkow to dzis dalej szukanie i wybieranie bo cale mieszkanko trzeba zrobic :( a ja juz glupieje ciagle ińy pomysl he he co to testow to vi jestem pod wielkim wrazeniem ja bym nie wytrzymala he he no to super smigaj do lekarza zeby przepisal i bedziesz spokojna:)

Zastanawiam sie tylko jak ja wykombinuje rec na tbl jak bede na slasku i tam bede testowac a jak wyjdzie to 3ba brac dalej a tu swieta sylwester i bede biegac. no i ciekawe czy teraz tbl cosik pomoga ? tylko martwi mnie to ze tempka spadla sluz nie sprawdzam i ze wczoraj tak odpuscilismy :( ale dzisiaj... :):):)

trzymam kciuki, Ty bierzesz tab na regulacje cyklu czy na co ?? Alka82, jejku jak ja zadroszcze mozliwosci urzadzenia wlasnego mieszkania :) tez juz bym chciala... a tab czasem nawet w aptece sprzedadza... mi tak tab anty kilka razy sprzedali...poszlam z pudelkiem i stara recepta i powiedzialam ze biore regularnie, ale teraz nie mam kiedy pojsc do lekarza... i czasem sie udaje ;) a jak nie to trzeba bedzie znalezc czas na lekarz... ja tez jestem nerwus i chcewszystko juz wiedziec, ale boje sie ze zobacze ta jedna kreske :( i juz nawet kropelki nadziei wtedy nie bede miala... glupie wiem... ale nic poza nadzieja mi nie zostalo ;) dzisiaj mam 33 dc...najchetniej to juz bym pobiegal do apteki ;)

Alka to jak jest w końcu z tym dp? Jeśli wyjdą 2 kreski to trzeba brac dalej? to niby logiczne, ale gin mi nic takiego nie mówił, kazał brać od 16-25dc a potem zgłosić się za miesiąc. No ja się sama zastanawiałam skąd tu wziąć dp gdyby okazało się że jest ciąża, a wizyta za 2tygodnie:/ No i czy nie ma zagrożenia dla ciąży skoro dp bierze się do 25dc. Zanim się zorientuje że jestem w ew ciązy mija kilka dni. Czyli przez kilka dni jest przerwa w przyjmowaniu leku... vi, ja biorę duphaston ze względu na niski poziom progesteronu w II fazie cyklu. A przy niskim prog. zarodek nie ma szans się zagnieździć. Tzn. mój gin jest troche dziwny, bo przypisał mi tab żeby wspomóc strania, a nic nie mówił o niedoborze prog. Ale to to już sama doczytałam, moje objawy się zgodziły z ulotką.

Ja u siebie zdiagnozowałam ;) niedomogę lutealną, objawia się m.in. kilkudniowym plamieniem przed okresem. Więc chociaz lekarz nie nazwał rzeczy po imieniu to przypuszczam że o to chodzi. Poza tym dp pomaga regulować cykle i ogólnie pomaga utzymać wczesną ciąże

Wiesz co ja juz z tym dp to zgupialam mi pow ze jak wyjdzie test to brac dalej ale test nie zaqsze wychodzi tak wczesnie a jak sie progesteron obnizy to wywola @ a nie wiem jak to przy zaplodnieniu na chkopski rozum to co wtedy poronienie???? ja mam brac po 3 dniu wyzszej temp przez 10 dni a co jak test nie pokaze???? i skoncze brac??? kurde sama sie zamotalam juz nic nie wiem :(

Kumpela tez bierze ale ona ma nieprzerwalnie az dostanie @ ma brac wiec kazdy inaczej i ona ma 1 dziennie

Alka82, a nie mozesz zadzwonic do lekarza?? trzymam kciuki , ja tez w sumie czasem miewalam takie plamienia miedzy okresami, ale nie zawsze...tez tak masz ??

Dzwonilam ale to facet nie zrozumie powiedzial ze mam sie nie stresowac i czekac spokojnie co ma byc to bedzie :/

Ja tam nie zmieniam:P Mój jest najlepszy w okolicy, a że małomówny i go za język trzeba ciągnąć, no cóż, ale ufam że wie co robi. Tylko ze mnie takie cielęcie czasem, jak mi w ubiegłym cyklu przypisał te tab pierwszy raz to w końcu nie dopytałam o wszystko. vi, takie plamienia między okresami czasem sie zdarzają, i generalnie to chyba nic złego, czasem są "efektem ubocznym" nadżerki. U mnie to były plamienia przed samym okresem, tzn 2 dni plamienie, trzeciego dnia normalny okres. Alka no właśnie też mnie to zastanawia co jeśli dojdzie do zaplodnienia, jak wtedy brać dp jeśli się nie wie o ciąży:/

Farby kupione synusia pokoj juz prawie prawie wiec widac juz poczatek ;) teraz luzy i wspolny romantyczny wieczor:D a co tam u was ? vi kiedy testujesz bo ja sie juz chyba bardziej nie moge doczegac niz ty hi hi

czesc dziewczyny:) trzymam kciuki- nie doczytalam Twojego postu, ja mam dni plodne juz od 5 grudnia i dzialallismy caly czas, dzis wedlug kaendarzyka mam b.duze szanse ale cos moj mezus nie najlepeij sie czuje od wczoraj i nie wiem czy cos z tego dzis bedzie, no i nie wiem czy to wogole nie za czesto. A co do moich bolow brzucha to od okresu mialam tak samo jak Ty i to juz drugi cykl.Teraz mam dni plodne wiec to normalne. Ach zobaczymy co bezdie z tego, wole sie nie nastawiac. VI moim zdaniem powinnas testowac, trzymam kciuki ma racje, jak bedzie negatywny to tez bezdie dol jak przy okresie, a jak beda 2 kreski to dopiero bezdie super.Wierze ze bedzie dobrze. JAk ja sie ciesze ze moge z Wami pogadac:):):)

Chyba burza hormonów:/ muszę się dziś wylatać ze szmatą po podłodze to mi może przejdzie;) Hmmm, albo ja poprostu niedopieszczona jestem...:)

To ja wczoraj tak mialam ale mnie nosilo ale to chyba moj maluszek byl glownym prowokatorem ;) a mi od 2 dni temp spada niby tak jest przed owu ale mysle czy cosik sie nie poprzestawialo :(

a mnie dzis leb napierdziela ale ta pogoda jest dla mnei dobijajaca nie lubie zimna i ciemnicy :/ a tu i zimno i szaro ciemno:/ ja sie powoli do swiat zabieram:> zakupy juz po zcesci zrobilam, prezenty kupione, jedzonko prawie tez :) kasa wydan a:( a dzis ubieram z mlodym choinke hihi ciekawe ile z niej zostanei do swiat na szczescie przed domem bedzie druga ale to w wigilie :)

No, maluchy to potrafią czasem dać w kość;) i dlatego są takie słodkie:D chociaż z autopsji to się nie znam. A twój maluch ile juz ma? A skoro tempka ci spada to czemu myślisz że się coś poprzestawiało? O ile dobrze kojarzę to my mamy chyba w tym samym czasie @? Ja teraz wyliczyłam akurat na sylwestra więc owulacja będzie mniej więcej ok. 16-17 grudnia. Pelargonka widzę że się mijamy tutaj;) pewnie w pracy rano jesteś? Ja właśnie z neta korzystam w pracy, bo popołudniu jakoś mi sie wcale nie chce odpalać kompa. Teraz mam 3 odcinki ugly betty do obejrzenia więc będzie co robić przez najbliższe popołudnia. Uwielbiam ten serial:D