Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobitaaaaaa

Jedno dziecko

Polecane posty

Gość a doucz ty sie sam/a
i uswiadom sobie ze nasz system bismarcka z XIX wieku jest do dooopy i sie nie sprawdza w XXI wieku, chociazby ze wzgledu na wyzsza srednia dlugosc zycia- i to on wymaga zmian, a nie naklaniasz ludzi do dostosowania sie, zakazmy medycyny, leczenia chorych, starcow, bo przez to tez panstwo sie starzeje a system zawodzi

Gość akurat we Francji
ten przyrost naturalny jest glownie dzieki imigrantom...wystarczy sprawdzic jaki procent dzieci w wieku szkolnym stanowią rdzenni Francuzi a jaki imigranci:P:P:P

Gość nie rozśmieszajcie mnie ha ha
państwo się starzeje i dla wspólnego dobra róbmy dzieci żeby podnieść słupki demograficzne. Ja wolę osobiście imigrantów.

Gość W Afryce i Azji
za duzo ludzi to mogą sie tutaj przeniesc :P

Gość robic dzieci abijac starych
nie leczyc chorych i od czasu do czasu jakas wojenke przeprowadzic, zeby panstwo bimarckiem zadowolone dobrobytem stalo ;)

Gość penelopa pomponia
Nigdy nie nazwałabym ludzi posiadajacych jedno dziecko egoistami, bo kazdy sam decyduje o swoim losie. Ja jednak sama jestem jedynaczką i bedąc dzieckiem w ogóle mi to nie przeszkadzało, wokół dużo dzieci zawsze znalazłam sobie towarzystwo do zabaw. Jednak im człowiek jest starszy tym bardziej docenia takie rzeczy. Baardzo chciałabym miec rodzeństwo, jest smutno jedynakom, niektórzy mówia nawet ze to kalectwo;) wolałabym 15 lat starszego brata niz nie miec go wcale. Ale to tylko moje bardzo subiektywne odczucia. Ja marze o tym zeby miec duza rodzine, ale pewnie gdybym wychowała sie w rodzinie wielodzietnej w której sie nie przelewało to marzyłabym o małym ognisku domowym. Grunt to aby ta rodzina była szczesliwa bez dzieci z jednym czy z piątką. A komentarze jednym uchem wpuszczac drugim wypuszczac nikt za Was zycia nie przezyje.

Gość ale tu są pacany
:D No nie mogę. Byle idiotyzm wam napisać a wy dyskutujecie. Jak na razie to każdy powinien mieć tyle dzieci ile chce i ile go stać wychować.

Gość dzieci plodzic starych
zabijac, chorych nie leczyc i od czasu do czasu wojenke rozpetac, co by panstwo z bismarcka zadowolone dobrobytem stalo;) niektorzy nie ewoluowali :O

Gość Tionnee
W naszym zasciankowym kraju ludzie maja to do siebie,że wpierdalają się z nie swoje sprawy. Ja mam jedno dziecko, i wiecej mieć nie zamierzam, i nie zamierzam tez nikomu z ciekawskich tłumaczyć się dlaczego, i mam w nosie co sobie myślą inni. inni mi dziecka nie wychowają.

Gość mało wiecie i słyszycie
ile polek połapiło się na francuskie co miesięczne becikowe! 4 tys zł co miesiac na trzecie dziecko. wiec opłaca sie tam miec 3.

Gość dla porównania się wypowiem
że ja mam jedną siostrę i od dzieciństwa do dziś jest mi tylko ciężarem, wiecznie się kłóciłyśmy, im byłyśmy starsze o tym poważniejsze sprawy. Wolałabym 100 razy być jedynaczką.

ja nie chciałam nigdy jednego dziecka zawsze więcej sama byłam za młodu i pamiętam jak strasznie się nudziłam np.jak padał deszcz albo wieczorami zazdrościłam koleżanką które miały rodzeństwo

Gość a ja sie zastanawiam
jesli ktos ma 1 dziecko i ono zginie= nie ma nic, jesli ktoś ma 3 dzieci i któreś umrze, ma 2.

Gość taaa nei ma to jak gdybac
o potencjalnej smierci jedynaka...kolejny "argument"😴

Gość a co jak mamy 6 dzieci
i one się nawzajem pozabijają o majątek po naszej śmierci?

Gość 1960
Ja mam jedna siostre o 6 lat mlodsza.Jest fajna kobieta, ale rodzice tak nami kierowali, ze nie mamy zadnego kontaktu.Z czystej dla siebie wygody.Mieli dwie corki rywalizujace o swe wzgledy i milosc .Wiecej dzieci moga miec wylacznie ludzie dojrzali emocjonalnie a nie szantazysci emocjonalni dbajacy o swoje stare tylki.Przepraszam ale do dzis swych emocji nie moge pohamowac.Ja mam jedna corke by nie przezyla tego co ja.Zero rywalizacji o milosc.I wyrosla na madra, zyciowa kobiete.Ciepla bez zawisci do innych.I zeby nie bylo-swietnie sobie radzi w zyciu.

Gość mamcia magdula
znam matke co stracila dwoje dzieci w wypadku I co? zostala sama z tragedia Do tego rozwodka:(

Gość temat schodzi na psy
i co za argumenty!!! Rodzic dzieci bo przypadkiem ktores moze umrzec!!! Bo jak ma sie 3ke i umrze ktores to mniej boli jak strata jedynaka.Ludzie! Albo ze jedno ma szanse otrzymac wiecej milosci i dobr materialnych jak dwoje czy troje?To jacy z Was sa czy beda rodzice? Proponuje wykasowac topik bo jeden wielki balagan tu zapanowal. Ide sobie,jeden wielki kanal 🖐️

Gość blada twarz 1324657
Jakie zycie taki los z reguły niesprawiedliwy , upierdliwy wrecz . Ci co mogą nie chca a ci co nie moga chca . Ci co maja nie doceniaja a ci co nie maja odali by wszystko by móc miec Niktórzy chca miec dzieci bo boja sie samotnosci na sarosc ,ale tak nie musi byc wystarczy byc dobrym dla innych ,miec znajomych przyjaciół i nie wazne jest czy jestes jedynakiem czy nie by nie zostac samemu jak palec .

Gość kless
Mam siostre, z ktora za bardzo nie utrzymuje kontaktow. Moja przyjaciolka jest jedynaczka i nigdy z tego powodu nie cierpiala. Mysle, ze ludzie mowia to z zazdrosci, bo teraz mozecie pozwolic sobie na wygodne, interesujace zycie, na podroze itp., a ich zycie to tylko praca i zapieprzanie po niej do domu, aby ogarnac gromadke bachorow:D

Gość no kless
pokazalas klase! Bachorow!!!Tylko pozazdroscic

Gość kless- święta racja
!!!!

Gość dla tych którz
uważają, że mają głeboko w dopie zastępowalność pokoleń i sugerują się własną wygodą posiadania 1 dziecka: http://czat.onet.pl/1,265,8,63027872,167233352,7544539,0,forum.html

Gość mamajedynaczki
a ja zazdrościłam koleżance że jest jedynaczką bo miała ładne ciuszki i słodycze na które moich rodziców nie było stać , w domu miała poukładane , nikt jej nie wywracał w książkach itd , ale to była chwilowa zazdrość , kochałam moje rodzeństwo , poszłabym w ogień za nimi , teraz jestem dorosła , mamy super kontakt , robimy zloty , jest wspaniale , tak się życie ułożyło że ja mam jedno dziecko nad czym bardzo ubolewam

Gość kobitaaaaaaaaaaa
Ja akurat mam jednego brata, kontakt mamy dobry, jestesmy przyjaciólmi. Ale w dziecinstwie bardzo sie kłóciliśmy. Nie był moją podporą, w sumie teraz tez nie jest. Jest moim bratem i bardzo go kocham i tyle. Mój mąż z kolei nie odzywa sie z siostrą. Pokłocili się o majątek, i to jest dopiero przykre. Mieć rodzenstwo, a traktowac sie jak wrogów. To już chyba lepiej nie mieć i miec świety spokój, w niektórych przypadkach oczywiscie.