Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Friiiida

Można farbować włosy w czasie miesiączki?

Polecane posty

Gość Friiiida

Coś kiedyś obiło mi sie o uszy ze albo nie można farbować albo robić trwałej, pomóżcie laski :)

Gość mozna ale slabo chwyci kolor
a trwala tez bedziesz miala slabo skrecona...ale jak chcesz mozesz w to nie wierzyc

spokojnie możesz robić!!! Głupie zabobony nic wiecej. To tak, jak nie przechodz pod drabina, ble, ble, ble... Że ludzie jeszcze w to wierzą :O

Gość Friiiida
Tak myslałam ze to jakiś zabobon:)

ja nie wiem czy takie zabobony :o w zeszłym roku już prawie pod koniec okresu chciałam sobie spróbować z szamponetką i mi nie wyszło 😠😡 potem kumpela zadzwoniła i powiedziała ''a sory nie powiedziałam ci że w czasie okresu nie można!" no i lipa. a się napaliłam wtedy na czarne włosy :D ale na to jest jakieś biologiczne wytłumaczenie.

że wina szamponetki ?? no fakt, jakaś tania była, ale renomowanej firmy :( prawdę mówiąc to nawet po okresie ta szamponetka nie działała :D

no właśnie, bynajmniej to nie wina okresu. To tak jak nie wolno przy okresie piec, bo zakalec wyjdzie :D

Gość wina okresu bo organizm jest p
oprostu oslabiony.i nie jest to zabobon zaden

Gość Friiiida
Laski zafarbuje i zobaczymy. I tak musze w tym tyg. sobote ide na andrzejki a okres i tak bede mieć podejrzewam tydzień :(

Rozmawiałam kiedyś na ten temat z doświadczoną fryzjerką. Podczas okresu można farbować włosy, ALE nie powinno się. Dlaczego? ponieważ wtedy skóra głowy nierównomiernie wytwarza ciepłotę ciała/temperaturę i farba nie ''siada'' tak jak powinna.

Gość to trzeba dyńke przygrzać
Zarówką kwoką, wtedy dobrze siądzie farba i dobrze na dekiel siądzie ogólnie. 🖐️