Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marceliniMarcel

Boże Narodzenie vs Wielkanoc

Polecane posty

Gość Powiem prosto
OGLADAŁEM - o wyzszosci Swiąt Bozego Narodzenia nad Swietami Wielkiejnocy.

Gość marceliniMarcel
A ja tylko spytałem które święta wolicie. :) A tu takie dysputy :D

ale czemu nie mozna sie bawic w adwencie? przeciez generalnie zabawa nie jest grzechem, po co ja ograniczac zwlaszcza ze nie ma ku temu powodu? :)

Bozego Narodzenia uwielbiam je. Kojarza mi sie z babcia jej pysznymi gołąbkami z ziemniakami jest wtedy tak rodzinnie i fajnie. Ubieranie choinki, ciepło domowe mam nadzieje ze kiedys moje dzieci beda tez tak wspaniale wspominac te swieta

Gość jak to z ziemniakami
gołąbki z ziemniakami? Fuuuuj :(

Gość Powiem prosto
A co wolicie, kremówki czy krokiety z miesem??

Gość riku...
Ale jak można zrobić gołąbki z ziemniakami. Przecież farsz jest z ryżu i mięsa, lub z kaszy i mięsa. A ziemniaki?

Gość dddddddddddddddddddddd
Kurczaczki, króliczki, baranek, bazie, bukszpan, nowalijki- ach ta wioooosna! Kocham Wielkanoc! Bożego mogłoby w ogóle nie być

Gość Święty Mikołaj ....
może od razu świąt mogłoby nie być? Uważaj czego sobie życzysz bo jeszcze sie spełni....

Gość puuuuuu
W Bozym Narodeniu lubie tylko karpia. W wielkanocy- cały klimat.

nigdy sie nad tym nie zastanawialam,moze z tego wzgledu,ze przed kazdymi swietami zawsze sie narobie jak wol...i w swieta jestem po prostu zmeczona:( Ale chyba jednak BN u mnie wygrywa. Jest lepsze jedzonko - pierozki,lazanki,rybka - wszystko to uwielbiam:)

Gość tak.....
Jedzenie też wolę bożonarodzeniowe- chociaż zawsze mi później niedobrze, bo nie umiem wypasować :P ale nastrój chyba jednak wielkanocny- ta wiosna przechyla szalę :)

a ja w ogole nie czuje klimatu swiat wielkanocnych. niby obchodzimy to swieto, ale dla mnie nie jest szczegolnie wyjatkowe

Gość fkistyk
Ja jakoś w ogole za swietami nie przepadam. Moze dlatego, ze nigdy swieta sie nie odbuwaja u nas w domu. Zawsze spedzamy je u babci i tam zostajemy do sylwestra :( Zawsze swieta sa takie babcine. Wszystko biale, poważnie wszystko musi byc :( A mi i mamie sie takie nowoczesne swieta marza. :) No, ale niech sie babcia cieszy, niech sobie robi jak chce, póki ma jeszcze sile przygotowywac swieta. Trudno i tak jest kochana.

Ja też wolę Boże Narodzenie.U mnie w rodzinie obchodzi się je bardzo uroczyście, są duże wigilie i cała rodzina się spotyka.Wielkanoc u mnie jest skromniej obchodzona-owszem jest koszyczek,zajączki ,śniadanie wielkanocne , ale nie ma aż takiej klimy.

Pani Smakowita wygrałam niby sie tam jeszcze odgrazaja jakimis pisamai ale zwisa mi to he he

Gość mnbvcxbvc
up

Gość fghrftu
upppp upp

Boże Narodzenie - zdecydowanie! Wielkanoc mogłaby nie istnieć, BN to czas tak wyjątkowy że już zaczynam o tym myśleć.... ;)

Wielkanoc mogłaby nie istnieć... Generalnie istotą chrześijaństwa jest właśnie Wielkanoc :P

Gość konieczynkaa
a u mnie snieg jest co roku(no moze zraz nie bylo) nie wiem gdzie ty mieszkasz??czy napeno w polsce?? sniegu to my tu mamy bardzo duzo, nie to co np. w UK w tamtym roku padal 2 razy:)

Gość urocza czarownicaa
ja wole WN bo jest cieplo, dluzszy dzien, mozna sobie poksc na dlugi spacer, nie pada snieg,a BN tylko siedzi sie i je, chodzi sie od domu do domu i wszedzie sie je, na spacer to tylko na chwile bo jak wytrzymac dluzej niz 1h przy -20stp. mrozu brrr

Gość hfghjd
Ja tez wole Boze Narodzenie, koledy, prezenty, choinka..Mmm, uwielbiam zapach pomaranczy i gotowania, zapach ciast i ogladania telewizji..Co do Sw. wielkanocy..to tez sa wspaniale, wiosna, zaczynaja kwitnac pączuszki roslinek na zywoplotach...ptaszki ćwirkaja.. :)Nawet pamietam, jak szlam z koszyczkiem z siostra w tym roku, u nas msza wtedy trwala jakies 10 minut. Rok temu musialam natomiast sama ubierac choinke bo juz siostrze (2 lata mlodsza) nie chcialo sie. a ja tak to uwiebiam :P w ogole lubie grudzien, wkoncu koniec starego roku, czas na nowosci.