Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

depeche15

Zolzy i inne potwory

Polecane posty

od razu zaznaczam ze poprzez ten topik nie chce nikogo obrazic jednakze... ostatnio wsrod wielu kobiet wystepuje owe dziwne zjawisko kreowania sie na tzw. zolze. osobiscie popieram to , ze kobieta powinna byc niezalezna i pewna siebie , jak najbardziej , ale to co sie dzieje ostatnio przechodzi ludzie pojecie. :D kobiety, dlaczego wypieracie sie wlasnej natury natury delikatnej, troskliwej i opienkunczej w imie bycia 'zolza' . nasladujecie niepotrzebnie pewne kanony kreowane poprzez media , ktore nie maja wiele wspolnego z rzeczywistoscia. np. sex w wielkim miescie. cytat: 'Kiedy on chce iść na piwo - jej nie obchodzi z kim i dokąd. Ona od razu planuje coś dla siebie. A kiedy on dzwoni, to nie zawsze odbiera - da mu się pozastanawiać, czym jest zajęta.' :) kogo wy chcecie oszukac...?

Gość ale ty jestes glupia
natrafiam się często na Twoje posty i zawsze wnioskuję, że jesteś bardzo infantylna i niedoświadczona.

Gość ja to akurat chcialaym byc
delikatna i ciepla... ale strasznie mi trudno, z natury jestem cyniczna i bardzo dumna, co jest odpierane jako tzw. zołzowatość:o

O, cytujesz mnie! A dlaczego ma mnie obchodzić, z kim idzie na piwo i dokąd? Nie uwiążę go na sznurku. Jako człowiek ma wolność wyboru, nie zamierzam narzucać mu towarzystwa, w jakim ma się obracać. Poza tym ufam swojemu mężczyźnie. I tak - planuję coś dla siebie, dlaczego mam się kisić w domu sama? Po 2- jak już tlumaczylam w tamtym poscie- ja gdy np. maluję (moje hobby), wyciszam telefon, aby mnie nic nie rozpraszało. I nie widzę w tym nic złego.

'A dlaczego ma mnie obchodzić, z kim idzie na piwo i dokąd? Nie uwiążę go na sznurku. Jako człowiek ma wolność wyboru, nie zamierzam narzucać mu towarzystwa, w jakim ma się obracać. Poza tym ufam swojemu mężczyźnie.' hmm.. to poczytaj prosze kafe wieczorami z tymi wszystkimi topikami typu ' poszedl na piwo i nawet nie zadzwonil' :D oczywiscie nie mowie ze kazda kobieta jest taka sama, ale wiekszosc- jak najbardziej.

Ale ja sama nie chcę, aby dzwonił! Bo wtedy maluję, lub odlewam świece, jeżdżę konno, albo jestem zajęta swoimi zainteresowaniami. :) Mam swoje życie i nie muszę znać szczegółów z życia mojego faceta z dokładnością co do 10 minut. Niektóre kobiety nawet chciałyby wiedzieć,kiedy kupę robi ich mężczyzna :?

slodka- przeczytaj prosze ostatnia linijke z mojego postu. :) wyjatki potwierdzaja regule.

Dlatego kreują się na "zoły", bo pada magiczne hasło "równouprawnienie" , co dla niektórych znaczy tyle, że kobieta ma być samowystarczalna, a potem zaczyna się marudzenie, że kobiety są złe, bo oni są im do niczego niepotrzebni. Przykład (aż mnie zmroziło jak to usłyszałam). Jadę sobie tramwajem i słyszę jak dziewczyna rozmawia przez telefon z chłopakiem i za chwilę opisuje jakiś swój problem (mało istotne jaki), z kontekstu wynika, że on miał jakieś rozwiązanie, po czym usłyszał od niej, że zawsze tak mówi, że coś zrobi, umie zrobić, a potem okazuje się, że nic nie umie i to ona ma zawsze wtedy rację. Kosmos

Jestem więc wyjątkiem (zauważyłam ostatnie zdanie). Moje koleżanki zachowują się podobnie jak ja, mamy nawet zasadę - na babskim wieczorze telefony wyłączamy i do koszyczka w kuchni! Jest stacjonarny,jakby się -nie daj Boże - coś stało. My takie byłyśmy zanim ktoś pomyślał o napisaniu "Seksu w wielkim mieście", a co do lansowania się na siłę na tzw. "zołzę" - nie zauważyłąm tego zjawiska, powstało ono mniej więcej po wydaniu książki "Dlaczego mężczyźni kochają zołzy?". Niemniej nie zwróciłam wcześniej uwagi na popularyzację zjawiska, o którym mówisz.

Gość lalalkalaka
czasem bycie zołzą jest jedynym sposobem na utrzymanie przy sobie faceta-naprawdę.

slodka- nie znam cie. :) temat jest w duzej mierze generalizcja oparta na obserwacji kobiet.

Gość To jest proste
Bo kazda kobieta chce aby mezczyzni ja kochali. Skoro widza dookola, ze faceci trzymani krotko za pysk chopdza jak na sznurku i skamla o poglaskanie to tez tak zhca. A skoro cieplo i uleglosc prowadzi do nikad to szukaja innych sposobow. Reszta to moda. Proste?

Gość do depeche15
ja wiedziałem wolisz ciasne tyłeczki młodych chłopców przyznaj sie

Gość ZOLZA NAPISALA KSIAZKE
O SOBIE!!! A wy chcecie ja nasladowac, jak DODE:) a potem zal, ze nie ma was kto przytulic. bo szmata sie podloge wciera, a nie tuli do siebie. i potem gadacie, ze na swiecie sa same PODROBY FACETOW... a same nie pozwalacie dzialac. a facet lubi dzialac, lubi byc zachecany dobrym slowem, a nie pizzzzda!!!!!

Gość bo jest taka tendencja na kafe
jak mają czarne nicki to są grzeczni a jak nie spasuje to na pomarańczki i kozactwo się zaczyna żeby komuś dopiec to też swego rodzaju tchórzostwo

Gość do ZOLZA NAPISALA KSIAZKE
dorośnij wielu babkom ta książka w życiu pomaga serio nauczy jak siebie kobiete szanować a nie robić z siebie kretynke desperatke co wskakuje facetowi w markowej koronkowej bieliźnie z obiadem z 4ch dań zaraz po pierwszej randce ona pisze o desperatkach i o zbyt miłych dziewczynach ,że to się nie opłaca i kobieta niezależna wg niej powinna sama pracować na siebie a nie na garnuszku faceta przeczytaj a potem polemizuj na temat "dlaczego męszczyźni kochają zołzy"

Gość ZOLZA NAPISALA KSIAZKE do cieb
malkontenci nie powinni mieć prawa do wypowiadania się

Gość jesteście moherami żal mi was
ja wiem że ksiądz na kazaniu mówi ,że ta książka jest dziełem samego szatana

a ja zgadzam sie z autorka topika? po co mam sie zmieniac przez jakas durna ksiazke? jezeli interesuje mnie co robi moj facet to go po prostu pytam, tak samo jak on mnie. mowimy sobie praktycznie o wszystkim. i jezeli on poszedlby teoretycznie na piwo a ja nie mialabym ochoty gdzies wychodzic to co mialabym na sile gdzies leciec zeby mu na zlosc zrobic??? a jak on dzwoni w waznej sprawie(a dzwoni rzadko bo czesto siewidujemy) to mam specjalnie nie odebrac zeby sie zastanawial czym jestem zajeta. po co mam udawac, jak naprawde jestem zajeta i nie odbiore to juz wtedy sie martwi.

Gość kolejna niedorobiona
glupia jestes i walisz sterotypami, ty tez nie rozumiesz, co znaczy NORMALNE ZYCIE. a skoro nie chcesz ugotowac mezowi obiadu i dostac buziaka za to i bukietu kwiatow, to sie ucz z ksiazek, kretynko:D lepiej byc suka, pewnie:D

Gość gdsgfgf
"do ZOLZA NAPISALA KSIAZKE dorośnij wielu babkom ta książka w życiu pomaga serio nauczy jak siebie kobiete szanować a nie robić z siebie kretynke desperatke co wskakuje facetowi w markowej koronkowej bieliźnie z obiadem z 4ch dań zaraz po pierwszej randce ona pisze o desperatkach i o zbyt miłych dziewczynach ,że to się nie opłaca i kobieta niezależna wg niej powinna sama pracować na siebie a nie na garnuszku faceta przeczytaj a potem polemizuj na temat "dlaczego męszczyźni kochają zołzy"" i kaze robic na zlosc, np. dac facetowi cos mrozonego, zamiast cieplego obiadu. walnij sie w pizde idiotko:D

Gość jets takie powiedzenie
ładne suki mają najlepszych facetów ... odpowiedzcie sobie zakompleksione pasztety i skisniete dupki które przez własne niskie poczucie wartości egoizm i dupkowatość wiążą si e właśnie z szarymi pracowitymi myszkami i potem najczęściej krzywdzą te dziewczyny..bo zawsze bogonią za jakąś ładna suką...acha i wy dupkowaci panowie zawsze szukacie szarej wrażliwej myszki o delikatnej psychice z wątłą pewnościa siebie:( będziecie sie zapierać ,że tak nie jest wiem

Gość tak tak oszukuj sie dalej
kretynko... "ładne suki mają najlepszych facetów ..." znaczy sie maja psy:D BO TO SUKI, SAMA JE TAK NAZWALAS:D:D:D:D:D BUAHAHAHAHA, a TY KIM JESTES, BLACHARO???? suka powinna wyjsc za PSA, jak to w "Dniu świra" było:D

Gość a ja przeczytałam 3x tą książk
i wiem o co chodzi a wy podłapiecie kilka słowek zobaczycie gdzieś u kogoś na półce i o matko ksiądz mówił ,że to źle najlepiej byc matką polką i utrzymanką która za powiedzenie nie albo ,że zupa była zasłona oberwie od faceta po ryju... mała cena bo nie pójdzie do pracy jasne jakby mi facet marudził ciągle i by mnie krytykował za wszystko kiedyś bym nie podała mu obiadu...jest zasadnicza różnica bo ja zarabiam na siebie i jetsem wstanie się sama utrzymać..a to niestety wiele matek polek boli...a bo trzebaby iść do pracy i ploteczki z bezrobotną lub wyrentowanę sąsiadką na nerwicę się skończą

Gość wiecie co was wystarczy
trochę sprowokować i wyłażą z was kompleksy i frustracje jak ktos jest zadowolony z siebie to jego sprawa ;)

Gość ech szkoda gadac z taka
jasne, przeczytalas 3 razy i nic nie zrozumialas. ja przczytalam RAZ i widze, ze TY sie skrajnosciami poslugujesz, zaraz o matkach polkach gadasz... lecz sie.