Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samajuzniewiem

CZY WARTO... ?? PROSZE O SESNOWNE ODPOWIEDZI

Polecane posty

Gość samajuzniewiem

czesc. mam 18 lat. czy warto w tym wieku albo i pozniej, dajmy na to 20 lat zaczac uczyc sie jakiegos jezyka od poczatku? od podstaw? np hiszpanskiego czy francuskiego.. ?

Gość samajuzniewiem
??

Gość uczsie
francuskiego bo to przyszłosciowy jezyk, ustami daleko zajdziesz moze nawet skonczysz na kolanach w izbie poselskiej

Gość warkoczykaaa
ja mam 27 lat i 2 lata temu zaczelam si euczyc hiszpanksiego od podstaw i bardzo dobrze mi idzie :0 u mnei w grupie sa osoby 60 letnie i tez daja rade na nauke nigdy nie jest za pozno szczegolnie jak jest to twoja pasja

Gość konieczniee
w kazdym wieku warto wszytko w zyciu sie przyda ;)

Gość samajuzniewiem
a jak dlugo trzeba sie uczyc jezyka zeby pozniej zostac nauczycielem lub tlumaczem? po prostu trzeba studiowac 5 lat filologie? nie mam o tym pojecia, a mysle przyszlosciowo, wiec probuje dowiedziec sie jak najwiecej...

Gość samajuzniewiem
??

Gość taka jednnaaaaaaaaaaaaaaaaa
hej! ja zaczelam uczyc sie teraz francuskiego mam 20 lat...i powiem ci ze jak narazie nauka przychodzi mi z latwoscia i checia:) inaczej bylo z niemieckiem ktorego zaczynalam sie uczyc majac 16 lat...nic z niego nie wiem...a z francuskigo po miesiacu nauki owszem:)

Gość samajuzniewiem
bardzo chcialabym zaczac sie uczyc jakiegos jezyka tylko nie wiem czy finanse mi na to pozwola... uczylam sie troche niemieckiego, pozniej rosyjskiego... od podstawowki ucze sie angielskiego, ale go nie lubie. fajnie byloby teraz zaczac, pouczyc sie kilka lat jezyka, a pozniej pojsc na filologie po ukonczeniu pierwszego kierunku studiow.

Gość samajuzniewiem
??

Oczywiśćie !! :) Jeśli tylko masz czas i chęci . Pamiętaj że to ci się zawsze przyda . Znajomość języków imponuje nie tylko znajomym ale także pracodawcą . Tylko pamiętaj że jak już zaczniesz to nie rezygnuj , i postaraj się wybrać język którego będziesz miał szanse użyć w przyszłośći. Życze powodzenia :D x

Gość samajuzniewiem
nie dziekuje :)