Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wyślij wypowiedź

Testy ciążowe. Prawda czy mit ?

Polecane posty

Gość Wyślij wypowiedź

Coś gdzieś kiedys słyszałam, że jeśli test ciążowy wykryje ciąże kilka dni przed terminem miesiączki to będzie dziewczynka, a jak później to chłopak. Sprawdziło się u Was ? To coś ma związek z tym, że niby przy dziewczynkach jest większe stężenie HCG. Prawda to ? :D

Gość no to ja powinnam
miec corke!!! a na moich kolanach siedzi chlopak.... test robilam 3 dni przed terminem @.

Gość Wyślij wypowiedź
Miałam na myśli raczej 6-7 dni przed terminem @ :)

Prawdą jest jedynie to, że z dziewczynkami beta szybciej ROŚNIE ale nie znaczy to, że wykryta ciąż przed terminem mesiączki oznacza dziewczynkę. Zagnieżdżenie następuje między 6 a 12 dniem po owulacji, niektrzy mają fazę lutealną (od owulacji do miesiączki) = 15-16 dni i u nich test wyjdzie dodatnio przy każdej płci - przed terminem miesiączki ;)Z resztą to dość ruchoma granica i sikańcem płci nie określisz.Jak pisałam - wazny jest PRZYROST besty a nie szybkośc wykrycia plusa (nie obserwując się nie wiesz czy owulacje miałaś w dniu stosunku, czy 4 dni po nim a to ma kluczowe znaczenie w przypadku próby oceny płci na takiej zasadzie).

Mi wykryło ciążę też przed @, jestem dopiero w 22 tyg, ale pani doktor stwierdziła, że będzie chłopiec :P