Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zuzia 21

doradcie mi co robic?

Polecane posty

hej moze wy mi pomozecie.mam synka ktory ma 5 miesiecy odkad sie urodzil nieprzespal ani jednej nocy ja niemam juz sily teraz w nocy sypia po 3 godz albo mniej. daje mu nawet mleko z kaszka i nic niedaje pomozcie

Gość jakwidac
może coś go boli?często jak dziecko ma coś ze stawami po porodzie tak się dzieje,idź z nim prywatnie do ortopedy

Gość jakwidac
może coś go boli?często jak dziecko ma coś ze stawami po porodzie tak się dzieje,idź z nim prywatnie do ortopedy

Gość mammmmmmmmmmmmmmmmm
zuzia21 ja mam tak samo mam synka który ma 5 miesięcy i 14 dni dokładne też tak mam i po kąpieli też zagęszcza mleko kaszką czasem prześpi godzinę dłużej ale to jest max a w dzień nie chce mi jeść zupełnie nie wiem jak go przestawić moja bratowa mówiła żeby zamiast mleka w nocy dać mu wodę ale on wtedy płacze bo jest głodny i mówią że niestety trzeba ten czas przeczekać aż dziecko samo prześpi noc ale ja wiem że nie dobrze jest kiedy dziecko je w nocy kiedy ma już zęby bo to niezdrowe mój nie ma jeszcze ani jednego ale tak już sobie myślę na przyszłośc bo przecież kiedyś w końcu wyjdą

Gość ufdjghkjd
sory to nie tu miało być

Gość mój syneczek
gdy miałm 5 miesięcy tez nie przesypiał nocy, spał srednio 1,5 godziny po czym budził sie na karmienie. miałam przerąbane dośc długo, ale gdy tylko skonczył pół roku dostał na kolację kaszkę, połozylam go spac, miałam naszykowane picie i smoczek. I gdy sie wiercił albo dostał smoczek albo pic, i dziwne, ale od tamtej pory przesypia cała noc, odrazu, jednym cieciem udało mi sie skończyc ta gehenne. z tym, że musiałam czuwac, gdy tylko sie krecił dostawał smoczek.

Gość K.W.I.A.T -eczek
Zuzia - nie dam Ci żadnej dobrej rady, bo są takie dzieci co to nie potrafią przespać nocy. Moaj córka ma już 15 miesiecy i ylko raz udało jej się przespać do 5 godz. Dlaczego ? Już piszę ... po pierwsze karmienie piersią - dopóki malec jest karmiony piersią to żadko kiedy przesypia noc Dodam że nie pomogły kaszki podawane łyżeczką czyli dość gęste !!! Pobudki nie były spowodowane głodem a przyzwyczajeniem, a chęcią poprzytulania się do mamy, druga rzecz tkwi w charakterze dziecka. Ja już piersią nie karmię ale moje dziecko nadal się budzi bo - wierci się w nocy i jak niechcacy uderzy rączką w szczebelek to się budzi, albo ma zbyt czujny sen. Fakt, że te przerwy będą się wydłużać z czasem. Jak karmiłam piersią mała potrafiła budzić sie co godzinę mimo ze miała już skończony rok. Teraz budzi się raz - więc dużo cierpliwości i miłości. Przecież dziecko specialnie nie robi Ci na złość, nie chce wykańczać swojej matki. Pomyśl ze już niedługo zacznie ładnie spać w nocy. Może to wina emocji , może coś mu przeszkadza .... Cierpliwości !!!! Pozdrawiam

Moja córeczka ma 3 miesiące i nie śpi w nocy, a w dzień tylko po 20- 30 min, byłam u lekarza i powiedział że są takie dzieci które nie potrzebują snu, I tak się z tym pogodziłam :), nie śpimy i już :)

Moja córeczka ma 3 miesiące i nie śpi w nocy, a w dzień tylko po 20- 30 min, byłam u lekarza i powiedział że są takie dzieci które nie potrzebują snu, I tak się z tym pogodziłam :), nie śpimy i już :)