Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milka7777

czy mogę odmówić zważenia mnie??

Polecane posty

Gość milka7777

jestem w 38t4d więc poród tuż tuż. nie ważyłam się jednak od 2 tygodni bo moja waga zwyczajnie doprowadza mnie do depresji:( nie chce jej znać, nie chcę się ważyć, dopiero po porodzie, jednak zastanawiam się czy mogę tego zważenia na wizycie i w szpitalu odmówić?? wiem że kontrola wagi jest ważna jednak ja nie mam ciąży zagrożonej, nawet namniejszych obrzęków, obwód brzucha kontroluję co tydzien, więc nie widzę potrzeby żeby mieć świadomość że przez ostatnie tygodnie znowu przytyłam:( jak myślicie kochane???

Nie rozumiem co w tym złego, że przytyłaś przecież w ciąży jesteś...

Gość to powiedz zeby ci wagi nie
podawali tylko sobie wpisza w papiery i tyle. zreszta masz problem jak idz i nie wracaj.....

Gość anebelkla
Nie rozumiem MyniaK jak twoja wypowiedz może jej pomoc w odpowiedzi na jej pytanie??? Topk nie jest o tym, dlaczego ona się przejmuje wagą, tylko czy moze ważenia odmowic:o

Gość milka7777
co to za roznica ze moj problem jest taki i nie inny. dla mnie to jest duzy problem dlatego pytam o rady. nie wszytskie kobiety maja problemy z chorymi dziecmi albo zagrozonymi ciazami. te ktore maja mniejsze prpblemy nie zasluguja od razu na krytyke

Gość ccc -całkiem ciulate trzewiki
autorka sie odezwała :-o ----> widać oburzona :D

Zapytaj lekarza na badaniu czy możesz odmówić bo żadna z nas wróżką tu nie jest.

Gość mama synka 15 miesięcy
Wydaje mi się, że powinnaś wiedzieć ile ważysz w dniu porodu. Nie wiadomo co może się zdarzyć. Ja zaczęłam rodzić SN, ale skończyło się CC i moja aktualna waga była bardzo istotna dla anestezjologa, bo byli zmuszeni znieczulić mnie ogólnie. Chyba jednak nie bez powodu należy kontrolować wagę w ciąży;) Lekkiego porodu i nie przejmuj się wagą teraz, bo to jest zmartwienie na potem;)

Gość wujek dobra rada__
anabelka ma pmsa a autorka fobie na pukcie cyferek na wadze :/

Gość milka7777
widze ze nikt mi nie pomoze

Gość anebelkla
Po prostu jak czytam nie raz twoje wypowiedzi MyniaK, to zastanawiam się, czy mogłabyś chociaż raz wziąć dupę w troki i napisać komuś coś mądrego, czy jednak piszesz tylko po to żeby posty nabijać:o

Gość ale jestescie poj--bane
szkoda słów

Gość pacjent zawsze ma prawo
odmowic wykonania czynnosci medycznych DO CZASU kiedy nie straci przytomnosci, wtedy nie ma nic do gadania a lekarz ma obowiązeka ratowania zycia jezeli du uratowania zycia jest konieczne uciecie reki - moze sobie uciac bez twojej zgody.

Gość milka7777
mynia a czy ja zakladam ze ktos tu jest wrozka? nie wymagam wrozenia z fusow czy jestem w ciazy, czy dziecko to chlopak czy dziewczynka, czy urodze w piatek czy sobote, tylko pytam o wasze doswiadczenia i o to czy ktos byl w podobnej sytuacji i wie jak to wyglada w praktyce. dlatego komenatrze w stylu "nie przejmuj sie waga" nie sa odpowiedzia na moje pytanie i nie rozumiem ich........

Gość milka7777
pacjent zawsze ma prawo>>>> dzieki za odp!

Dlaczego Twoja waga doprowadza Cię do depresji?? Moim zdaniem nie powinnaś się tym przejmować. Moim zdaniem zważenie Cie jest ważne tak jak napisała to "mama synka 15 miesięcy", ale to już Twoja sprawa. Ja nie miałam nic złego na myśli chodziło mi tylko o to, że nie powinnaś się tym przejmować. Jeśli nie chcesz znać swojej wagi to niech lekarz nie mówi Ci ile ważysz :)

Gość wsadz w domestos
mnie nikt nie mierzyl i nie wazyl wiec sie nie stresuj.

Gość jak cie nie zwazą to
w razie komplikacji tfu tfu, trzeba bedzie podać narkozę i anastezjolog rozlozy rece bo nie bedzie znal wagi pacjenta. Sama sie prosisz o problem. Zresztą tak samo z innymi lekami dożylnymi, jak mają ci je podać ? Nie chcesz to nie :D będziesz rodzić jak 30 lat temu - też się da :D