Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mysli nieuczesane

Czy bałyście sie, ze urodzicie brzydkie dzieci??

Polecane posty

Gość kolankowa mowa
i kto tu jest zacofany?na usg 3 d lekarz mi wyraźnie powiedział,że dziecko ma śliczne zgrabne małe uszka i na pewno nie będą odstające,że nie ma zajęczej wargi i że ma kształtną zgrabną główkę,a to był 18 tydzień

Gość kolankowa mowa
nie ma się czym podniecać,bo dziecko się zmienia,moja mała była wykapany tata,a teraz coraz bardziej podobna do mnie,nawet oczy z granatowych zrobiły się brązowe

Gość SciFi-akurat zobaczysz
a jak cie bardziej interesuja uroda niz zdrowie to gratuluje mialam usg co m-c i ani razu mi nie przyszło do głowy patrzec na urode dziecka - jestescie CHORE!

Nie urodziłam, co nie zmienia faktu, że widziałam swoje dziecko nie raz :P I jeszcze raz powtórzę, rysy twarzy są widoczne na usg. A tak wogóle to jasne, że lekarz przy badaniu usg może stwierdzić wiele wad, czy też potwierdzić prawidłowości w wyglądzie i budowie dziecka.

Gość hehe-a my z mezem jestesmy
do siebie podobni ciekawe jak okreslic do kogo podobne dziecko :D

Czytasz wszystkie moje posty? Bodajże w pierwszym napisałam, że chcę żeby było zdrowe. Idę stąd, co się będę głupkami przejmować :P Aaaaa i kontroluję swoje zdrowie na bierząco, nie martw się, nie jestem chora jak uważają niektórzy tu :P

Gość kolankowa mowa
jasne jesteśmy chore,dobre,hehehe.Pewnie myślenie o znieczuleniu i ludzkich warunkach w szpitalu też jest chore?Bo tylko ta matka kocha prawdziwie która w strasznych mękach rodzi i daje się traktować jak śmieć w imię dobra dziecka-to jest dopiero chore.Becikowego też nie powinniśmy chcieć,bo zdrowie jest najważniejsze!!!!!!!!!!

Wiadomo że dla każdej matki najważniejsze jest zdrowie dziecka, ale nie wierzę, ze podczas usg 3D, 4D wszystkie byłyście takie święte i nie zwracałyście uwagi na to jak dziecko wygląda, do kogo może być podobne, jaką ma buzię. Przecież to naturalny odruch i nie widzę w tym nic chorego:o Poza tym gdybyś czytała z uwagą cały temat pomarańczo to może zauważyłabyś że nikt tutaj nie napisał że "bardziej go interesuja uroda niz zdrowie"

Gość na bieŻąco

Gość temat jest zdecydowanie o urod
urodzie

Gość kolankowa mowa
no właśnie,to po usg robicie w kolorze?przecież zwykłe też pokaże czy dziecko jest zdrowe.Może jeszcze odwracałyście głowę żeby nie widzieć dziecka?nie,no dobre

gauri ja od razu sprawdzalam czy ma 5 palców u nóg i u rąk :D Naprawe nie zwracałam uwagi an "urode" bo po urodzeniu i tak dziecko wyglada jeszcze inaczej i w ciagu kilku miesiecy tak sie zmienia, że jest jeszcze inne.

Gość bałam się czy
do" nastepna co na usg widziala ze" przeciez nie pisałam , że na usg widać czy uszy odstają- buraku!!!! A Ty chyba nigdy w ciąży nie byłaś bo na USG WIDAĆ dokładnie twarz dziecka i można stwierdzić do kogo jest podobne :P -Pajacu!!!!

Gość cytuje balam sie czy
bałam się czy będzie zdrowe . A przede wszystkim bałam się o uszka bo ja mam ( miałam bo jestem po plastyku) odstajace. Więc tylko o to się bałam a na usg widziałam że sliczne jak mamusia

Gość ja sie zastanawialam do kogo
podobne ale to nie na usg a po porodzie usg bylo najwazniejsze jak lekarz powiedzial ze ok wszystko jest hehe-musicie byc brzydkie lub miec brzydka polowe skoro sie wpatrujecie czy ładne czy brzydkie :D :D :D bo jest roznica w do kogo podobne a czy ładne czy brzydkie

cholerka... ja tak samo, ale mój potomek zawsze zaciskał nóżki i żaden lekarz jeszcze nie odkrył co tam chowa :)

Gość a ja sądzę
że nie tyle warto się zastanawiać czy dziecko będzie ładne, bo wiadomo, że dla mamy będzie najpiękniejsze, ale o to jakie będzie w przyszłości, że tak powiem co z niego wyrośnie :P bo wiadomo, że brzydkie dzieci mają problem w wieku szkolnym, są wyśmiewane przez kolegów i do tego w dorosłym życiu też są czasem z tego powodu problemy. I to wcale nie zawsze tak jest, że po ładnych rodzicach są ładne dzieci...

SciFi moi tak chowali, że do ok 33 tc byli dziewczynkami, a później coś im niespodziewanie wyrosło ;)

Po urodzeniu każda matka jest zakochana w swoim dziecku, to fakt. Ale faktem jest też że to naturalne że obok tych podstawowych zmartwień czyli żeby dziecko było zdrowe, pojawiają się też czasem w ciąży myśli o jego wyglądzie. Przecież to nic takiego.... Autorka co prawda napisała że bardziej myśli o urodzie niż o zdrowiu, ale inne wypowiedzi w temacie były już raczej w tonie "ja też o tym myślałam, choć wiadomo że zdrowie jest najważniejsze". cholerka a miałaś usg 4d?? I nie spojrzałaś na buzię z ciekawością?:) Ja myślę, że każda z nas w tej sytuacji by spojrzała i zastanawiała się jak dziecko będzie wyglądać....a przynajmniej prawie każda, skoro ty nie miałaś takich myśli;)

gauri spojrzałam, ale nie roztrzęsałam tego, bo dla mnie i tak byli najpiękniekjsi, nawet czerwoni, popuchnięci po porodzie, kiedy przyominali Gołote po walce :P

Gość tez mam tak jak autorka
ja tez się zastanawiam czy dziecko będzie ladne.. i mysle ze to normalne bo to ze zdrowe to już razej wiadomo z usg genetycznych, a zreszta jestem mega optymista i zakladam ze będzie zdrowe i zadne komplikacje przy porodzie nie wynikna A co do urody to np dziewczynka podobna do super przystojnego ojca wcale nie musi być piękną kobietą. Zresztą dziecko jest miesznaką cech obu rodziców i wcale nie musi yc piękne jak oni. Zdarzają się piękne dzieci brzydkich rodziow i na odwrot. a co do usg 3d i 4d to robi się je wlasnie po to zeby sprawdzic jak dziecko bedzie wygladac, bo wszytkie wady dokladniej sprawdza sie na 2d. Widizalam zdjecie 3d dzieckq kolezanki i widac było dokladnie jego rysy i tak wygladalo po narodzeniu, a ze sie potem zmienia to inna sprawa

Gość kolankowa mowa
pewnie nie miała 4 d.JA właśnie słyszałam o tymże po ładnych rodzicach nie muszą być ładne dzieci i stąd mój strach.A wiecie,że często urodę dziedziczy się nie po rodzicach a po dziadkach?Bym nie chciał żeby było podobne do teściowej,hehe

Gość kolankowa mowa
moja siostra jest podobna do matki naszego ojca,takie same oczy,usta,a nos ma za moją mamą i uszy też.Ja jestem podobna do matki,ale uszy i nos mam za ojcem oraz dłonie i budowę nóg

Gość kolankowa mowa
moja ciotka ma czarne włosy,wujek też czarne,kuzyn wyszedł rudy,to samo koleżanka-szatynka a mąż świński blond i obydwóch synków rudych urodziła

Gość bałam się czy
[zgłoś do usunięcia] cytuje balam sie czy- no właśnmie tam pisze, że śliczne (dziecko) jak mamusia :P

Gość bałam się czy
anie pisze śliczne uszy jak mamusi :) Zwróc uwagę na końcówkę słowa mamusia a nie mamusi "śliczne jak mamusia.." = chodzi o dziecko "śliczne jak mamusi..." = chodziłoby o uszy :P

Gość wysokie aspiracje ktos tu ma
i wychodzi an to ze tatus brzydki :D