Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co o nim myśleć

odchodząc do innej, oznajmił że się nigdy nie ożeni

Polecane posty

Gość co o nim myśleć
magmads Dzięki za słowa otuchy, u mnie załamanie przeszło prędko jak na mnie bo po 1, 5 m-ca. ....dość szybko znalazłaś nowego mężczyznę:) widzisz, u mnie sęk w tym iż rzadko się zakochuję ...no cóż...

Gość co o nim myśleć
hehehe to że jesteś żądna krwi nie znaczy, że ci się ona należy ;) jasne, nie te czasy kiedy się pojedynkowano na śmierć i życie w obronie honoru...a szkoda:D

u mnie sęk w tym iż rzadko się zakoch*ję " to dobrze :) Nie kazdy partner bedzie cie miał po 2 randkach ;) Troche powalcza o ciebie , postaraja sie , udowodnia ci że mozna na nowo zaufać ;)

Gość do Regres
Owszem, po jakims czasie zaczelo mnie to bawic. Po dlugim...

Gość co o nim myśleć
właśnie-zaufanie...i znów trafiasz w sedno Regres;) beczka wspólnie zjedzonej soli nie gwarantuje jak widać trwałości związku. Ciężko będzie z tym zaufaniem lecz biorę poprawkę,że każdy człowiek jest inny.

a wiesz dlaczego tak szybko poznałam i po pół roku znajomości wzięłam ślub? właśnie dlatego że to że będe z kimś przez 10 czy 15 lat nie daje gwarancji na szczęście do końca życia, dlatego postanowiłam zaryzykować i wiesz co? nie żałuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! życzę Ci duzo miłości i zaufania do innego człowieka, nie pozwól żeby przez takiego drania umarło śmiercią naturalną Twoje zaufanie w innego człowieka i w miłość!!!!! a poza tym uważam że na zranione serce najlepsza jest nowa miłość!!!!

Gość co o nim myśleć
do Regres dziewczyno ja rozumiem co czułaś/czujesz bo co to niby za wdzięczność po latach za poświęcony czas a nawet nadstawianie karku za niego ale zycie pokazało,że on nie jest Ciebie wart-podobnie jak mój były mnie.

Ciężko będzie z tym zaufaniem lecz biorę poprawkę,że każdy człowiek jest inny" kolezanko wszystko z czasem ;) Na wszystko przychodzi odpowiednia pora ... Najwazniejsze byś sie nie zamknęła na facetów w ogólnym słowa znaczeniu , bo tak jak piszesz każdy jest inny, i co fajniejsze kazda miłość jest inna :D

ktoś napisał że ślub by "wszystko załatwił". mi się wydaje że dziewczyna byłaby notorycznie zdradzana a prawdę poznałaby ze sporym opóźnieniem o ile w ogóle. Ślub to może i kajdan ale działa w dwie strony.

Gość co o nim myśleć
magmads , czyli sugerujesz klina klinem? tylko weź pod uwagę,że nie jestem z tych kobiet co się szybko zakochują w przeszłości miałam tylko dwa poważne związki z planami na przyszłość łącznie z tym obecnie minionym(już pomijam te młodzeńcze zakochania)

a poza tym uważam że na zranione serce najlepsza jest nowa miłość!!!! ale tylko wtedy ,kiedy o starej zapomnimy w 100 % W innym wypadku bedzie to zwykły klin czyli porównania , przypasowywania , i powielanie starych układów co na krótsza metę bedzie bardziej zgubnym niz pozytywnym zdarzeniem ...

Gość co o nim myśleć
ah_te_Kobiety ktoś napisał że ślub by "wszystko załatwił". mi się wydaje że dziewczyna byłaby notorycznie zdradzana a prawdę poznałaby ze sporym opóźnieniem o ile w ogóle. Ślub to może i kajdan ale działa w dwie strony. otóż to... czasem myślę,że gorsze nieszczęście mnie ominęło...

Gość co o nim myśleć
a żeby skutecznie zamurować wspomnienia z przeszłości potrzebuję naprawdę dużo czasu no i odciąć się od >źródła problemu< do tego syt. komplikuje się bo prowadzimy wspólnie firmę, teraz możecie mi nawymyślać jaka byłam głupia

nie wiem czy tak do końca można zapomnieć o starej miłości jak sie jest samemu, najlepiej jak zaczyna się myśleć o nowym partnerze, a poza tym ja podałam kochana tylko mój przykład, nie znaczy to że Ty tez masz sie odrazu zakochać, ale uważam że miła randka z jakim przystojniakiem dobrze by Ci zrobiła!!!!!

teraz możecie mi nawymyślać jaka byłam głupia" nie zamierzam :) Bo okazujesz chęci naprawy swojego życia ... a co lepsze , jestes na dobrej drodze ku temu ;) wspólna firma ? no cóz cięzko bedzie , ale mysle ze mozna to bedzie rozdzielić :) Sprawy zawodowe moga pozostac sprawami zawodowymi i niczym wiecej

Gość co o nim myśleć
magmads: o randce myślałam, tylko co potem? chwilowe poczucie akceptacji a potem szara codzienność...nawet profil na randkach internetowych założyłam i pełno chętnych tylko żaden w moim typie: Regres ma rację, że trzeba się wpierw wyleczyć ze starej miłości a dopiero brać się za nowe jak widać nie wszystko to takie proste

nie wiem czy tak do końca można zapomnieć o starej miłości jak sie jest samemu, najlepiej jak zaczyna się myśleć o nowym partnerze" wiesz , troche to bez sensu żeby po rozstaniu byc z kims tylko dla idei bycia w nowym układzie partnerskim . To nie tedy droga , by o starej miłosci zapomnieć po przez zwiazanie sie z nowym facetem ... To troche niepowazne i dziecinne a co gorsze krzywdzące dla tego nowego partnera ... Po rozstaniu bardziej bym proponował skupić sie na sobie, na naprawie swojego ja po przez zajecie sie własna osoba, ( pasje , zainteresowania , sport) .Dobrym sposobem jest odswiezenie znajomosci z kolezankami i kolegami o których bedac w zwiazku czesto sie zapomina .... fajnie wykupic sobie wycieczke i pojechac gdzies samemu na 2 tygodnie .... osobiscie jak miałem ciezki okres w zyciu to .... rzuciłem sie z plecakiem na tydzien w Tatry ;) bardzo pomogło

a jaki masz pomysł żeby się wyleczyć? będziesz siedziec sama w domu i rozmyslać?....wszystko Ci bedzie o dupku przypominać!

Gość co o nim myśleć
nie zamierzam Bo okazujesz chęci naprawy swojego życia ... a co lepsze , jestes na dobrej drodze ku temu powyższe naprawdę mnie podbudowało jak dawno nic :) czyli,że istnieje szansa że nie zginę dla życia?:D;) Sprawy zawodowe moga pozostac sprawami zawodowymi i niczym wiecej tak- na początku cięzko było mi się pogodzić że będzie inaczej ,że zarobki nie dla wspólnego dobra ale że już każde osobno na swój rachunek a teraz to nawet po mnie spływa,gdy go widzę i rozmawiam -ot konieczność.

wspólnego dobra ale że już każde osobno na swój rachunek a teraz to nawet po mnie spływa,gdy go widzę i rozmawiam -ot konieczność." no widzisz :) mówiłem że zuch z ciebie dziewczyna :) A do tego odrzuciłaś jego przyjażn , a to bardzo , bardzo wiele w naprawie złamanego serca !!!

oj nie uważam że to krzywdzenie drugiej ooby, przeciez nie każdy facet chce się odrazu wiązać, przecież ludzie umawiają się na randki i to nie znaczy odrazu że kogos krzywdzą, nie mylcie pojęcia...randka to nic zobowiązującego, poprostu spotkac się z jakimś mężczyzną, wypić kawę, z innym iśc do kina itd itp.... każdy ma inne spojrzenie na świat to nie znaczy że moje jest dziecinne a Twoje super dorosłe!

muszę iśc troche popracować ,zajrzę tutaj pózniej jak chcesz to zawsze możemy tu pogadać :) pozdrawiam i życzę mądrych decyzji 🖐️

Gość co o nim myśleć
Po rozstaniu bardziej bym proponował skupić sie na sobie, na naprawie swojego ja po przez zajecie sie własna osoba, ( pasje , zainteresowania , sport) .Dobrym sposobem jest odswiezenie znajomosci z kolezankami i kolegami o których bedac w zwiazku czesto sie zapomina .... fajnie wykupic sobie wycieczke i pojechac gdzies samemu na 2 tygodnie .... osobiscie jak miałem ciezki okres w zyciu to .... rzuciłem sie z plecakiem na tydzien w Tatry bardzo pomogło Punkt po punkcie będę wcielać w życie-łącznie z Tatrami;)

każdy ma inne spojrzenie na świat to nie znaczy że moje jest dziecinne a Twoje super dorosłe!" napiasłem to odnosnie ogólnego postrzegania sprawy , nie twojego przykładu .... Widzisz , czasami tak jest że kobieta ma po prostu awersję do mezczyzn po tym jak ja niedawno zranił , czasami jest tak że odruchy wymiotne tak szybko nie przechodzą ... Zasugerowałem autorce by wyszła do ludzi , spotkała sie ze znajomymi ... NIe każe jej sie zamykac na nowe znajomosci, bo to bezsensu , to jest oczywista sprawa że ma poznawac nowych ludzi .... Bardziej miałem na myśli by nie przyzwyczajała sie do jakiegokolwiek mezczyzny , dopoki nie zapomni o byłym , żeby nie dawała sie ponosić emocjom i uczuciom zwiazanym z poznawaniem nowych mezczyzn.... zasugerowałem by dała sobie czas , by wymazac z pamieci tamten zwiazek ...tyle 🖐️ a teraz juz ide :D bo musze

Gość co o nim myśleć
Regres zatem miłej pracy, dzięki za słowa otuchy-naprawdę:) Magmads Tobie również dziękuję za dobre słowo:), masz rację siedzenie w domu na nic się zda zatem wybywam-wpadnę wieczorem ... na szczęście nie dałam sobie zmasakrować psychiki i chętnie się otworzę na nowe kontakty.

no oczywiscie że nie musi się wiązać, ale czy wyjście do ludzi nie może zawierać w sobie między innymi tych nieszczęsnych randek...nie musi na nie chodzić z obcymi facetami...może to być dobry przyjaciel, stary kolega itd itp...dlaczego randka wam się kojarzy z miłością, seksem, związkiem, małżeństwem? niech dziewczyna ma coś z życia.... mi się akurat przytrafiło tak że się zakochałam, a wcale tego nie planowałam i ciesze ię z tego bardzo. pozdrawiam i powodzenia. ja też już znikam!

ps. powinnas teraz zrobić co dla siebie....idz do fryzjera, kosmetyczki...nie dość że sobie zrobisz dobrze to jeszcze facet będzie miał gula jak Cię zobaczy taką odmienioną, i duuużo się kochana uśmiechaj!!!!!