Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ...staram się być szczęśliwa..

Samotność i jej smak..

Polecane posty

Pewnie, że tętni. Chociaż mu kafe działaniem nie pomaga. A ja dzisiaj, nie chwaląc się :P, wytrzymałem w postanowieniu nie zaglądania na kafe do 14, później też nie zaglądałem, bo wciągnęła mnie jedna sprawa do rozwikłania. A koło 16 sama kafe powiedziała mi "spadaj" :P

Gość wyssany5
czemu miałabym biegać ? no właśnie. ja te 3 km codziennej. wieczornej zaprawy odrobiłem.

Ja jednej zimy biegałem po 10 km. Ale przyszła wiosna, zrobiło się jakoś za łatwo czy coś, i mi się odechciało. Już później mimo kilku prób nie wróciłem do tego. Jednak wolę rower. Choć też jak się wypadnie z rytmu to ciężko się zmobilizować (oczywiście to nie na tą porę roku)

Gość wyssany5
10 km to dużo i naprawdę trzeba na to dużo silnej woli i kondycji . Jakbyś biegał krótsze dystanse , to może nie zaprzestałbyś. Zawsze można wrócić i tak stopniowo powiedzmy do 5 km ...

Zdecydowanie wymaga silnej woli . Później już dokładnie wiedziałem, w którym momencie nadchodzą kryzysy. Ale i tak trzeba było się wcześniej przełamać, zmobilizować i wyjść na bieżnię. A najbardziej odstraszały właśnie te kryzysy. To w sumie dużo dawało psychicznie - w najgorszych momentach, kiedy jeszcze przed sobą było np. 3/4 dystansu (czyli na tej bieżni ponad 20 okrążeń) jednak się udawało - skupiając tylko na kolejnym kroku i kolejnym. I to najwspanialsze uczucie - ostatnie metry i te chwile, że " z głowy". Ale jednak i tak wolę machnąć sobie w lecie wieczorkiem 30 km na rowerze. No i z bieganiem jest ten problem - szczególnie na początku, że mocno daje się we znaki stopom. Zresztą gdzieś 1,5 roku temu próbowałem powoli wrócić do biegania. I nie dałem rady, po którymś dniu noga mnie bolała, więc postanowiłem odczekać, aż przestanie. Ale z miesiąc dawała o sobie znać i odpuściłem.

No i zlikwidowali mi bieżnię pod oknem. A co jak co, chociaż na nią kląłem - bo trudno było nie pogubić się w liczeniu okrążeń, jednak na bieżni wygodnie się biegało. Choć miała zimą swoje minusy. Po kilkunastu okrążeniach moja ścieżka nadawała się świetnie na łyżwy :P Zresztą ogólnie w śniegu najtrudniej się biegało. Jak był świeży, to dawał wycisk stopom, bo krzywo się często stawało. A później było ślisko.

Gość wyssany5
tak. wyznaczanie sobie zbyt ambitnych celów też nie jest najlepszym rozwiązaniem , Ja też często rzucałem się z motyką na słońce...... ale jak to powiedział Grek Zorba - jaka piękna katastrofa ... i zaczął tańczyć .... oczywiście zorbę.

To też racja. Ja miałem kilka prób wydłużenia tego dystansu. Ale w sumie niewiele wydłużałem i na następny raz wracałem jednak do tego wcześniejszego. Ale raz pobiegłem ponad 15. Bo wkurzali mnie tacy dwaj osiedlowi gówniarze na rowerach. Uparcie utrudniali mi bieganie, wjeżdżali pod nogi itd. A nie chciałem próbować rozwiązywać tego siłowo, więc uparcie ich omijałem i biegłem dalej. Postanowiłem ich przetrzymać i nawet mimo, że zrobiłem już swój dystans, dalej i dalej. Aż w końcu odpuścili, znudziło im się. Więc pobiegałem jeszcze trochę aż poszli. I już później miałem z głowy.

Gość wyssany5
i na dobranoc 🌻 🌻 🌻

Gość wyssany5
Padme... zwłaszcza jak ktoś jest naprawdę wrażliwy i nie może się czasami z pewnych spraw wyzwolić... :) 🌻

dokładnie. jak to jest, tacy wszyscy jesteśmy podobni, odczuwamy te same rzeczy, a tak nam wszystkim daleko do siebie. Będzie dobrze, trzeba się uspokoić.

Gość wyssany5
pewnie , że będzie dobrze z tym samotnym wychodzeniem do knajpek - pewnie że miałaś zupełną racje ( nie chciałem się wtrącać ). Zwłaszcza jak kobieta ma ponad trzydziestkę . Przecież to dla wielu samców po prostu prowokacja , gdyż jest sama i wiadomo czego może szukać albo jest zdesperowana i może stanowić łatwy łup. Bardziej prowokuje do zaczepek niż młodsze. I jest to wkurzające i zniechęcające. Ale taką czapkę - niewidkę chciałoby się miać czasami i tak sobie posiedzieć i poparzeć i piwko wypić będąc niewidzialną.

Gość wyssany5
czasem wydaję się że daleko, a jednak może być to zupełnie blisko :), nasze subiektywne odczucie czasami prowadzą nas na manowce 🌻

Gość wyssany5
Też znikam.

Wszyscy już poszli :( Przepraszam, że nie było mnie tak długo, ale po tym kocie nie za dobrze się czułam... chyba wolę jednak normalne żarcie :classic_cool: Co do biegania.. też lubię, ale zdecydowanie mniej km :D Pozdrawiam 🌼

Jo jestem (Wytrwałem do założonej 14 :P cięęęęężko pisząc bzdury pseudonaukowe) Damo, a zapomniałem Ci powiedzieć, że z futrem może być Szaruś niestrawny ;) No i pazurki, najgorzej jak przechodząc się chwyci. Wtedy jest efekt "coś mi siedzi na żołądku i miauczy" ;)

nie meczcie juz tego biednego kotka ,damo jak go schrupiesz to bedziesz miala sie do kogo przytulic..?(sorka jesli urazilam) chcialabym spytac jak u was nastroje przedsylwestrowe? mnie spotkala wielka niespodziewanka z okazji sylwestra;) aczkolwiek nie jestem do konca pewna jak bezie,ale...raz sie zyje:)

Cześć Panno M. Nastroje przedsylwestrowe jak nie przedsylwestrowe. Ot zwyczajnie. Czy to jest męska niespodzianka, miła panno? ;) Będzie dobrze

tak not.- powiazana z meska...;) ale sprawa nie jest klarowna tak jak by sie moglo wydawac;) nie jest to moze to czego pragne najbardziej ,ale mile to...

Nie żebym to nadzwyczaj zrozumiał, ale ważne, że będzie miło. A jak będzie miło, to i szanse różne mogą się zdarzyć.