Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolla8787

testy owulacyjne

Polecane posty

hej.chciałam się dowiedzieć czy waszym zdaniem warto stosować testy owulacyjne? od 1,5 roku staram sie o dziecko i nic z tego mam bardzo nieregularne @ i dlatego postanowiłam że w tym miesiącu zrobie testy owulacyjne. Ale sama nie wiem czy to dobry pomysł? dzisiaj mam 10 dc i test wskazał bardzo bladą drugą kreskę. co o tym myślicie

Ja przy pierwszym i drugim dziecku je stosowalam i za kazdym razem udalo mi sie zajsc w pierwszym miesiącu. ;) Więc - chyba polecam :D p.s. Aczkolwiek testy te nie gwarantują niczego, poczytaj o nich.

Kreski muszą być tak samo intensywne albo ta druga mocniejsza.Dzięki nim dowiedziałam się, że wogóle nie mam owulacji.Ginekolog radziła ich nie stosować,bo tylko niepotrzebnie się stresowałam i przy leczeniu wynik mógł być sfałszowany.

też sie właśnie obawiam że nie mam owulacji, ale mam nadzieję ze w tym cyklu się pojawi:) dzięki dziewczyny

Mi testy pomogły zajść w ciążę, dziś właśnie zaczęłam 23 tydzień :) Tylko, że u mnie @ były raczej regularne, 29-31 dni. Ale testy robiłam codziennie, parę dni po skończonej @, żeby przypadkiem nie przeoczyć owulacji ;) No i na początku faktycznie jedna kreska była jasna, co oznaczało, że jeszcze jej nie mam. Ale później obie były ciemne i zabraliśmy się do dzieła ;) Dodam, że te testy trzeba robić z wieczornego moczu, najlepiej o mniej więcej tej samej porze. I co jeszcze mi doradziła lekarka? Żeby wstrzymać się z seksem przez jakieś 2-3 tygodnie. My zrobiliśmy tak, że od mojej @ się nie kochaliśmy dopóki nie wyszły dwie ciemne kreski. Bo plemniki potrzebują ok 2 tygodni na to, żeby dojrzały do zapłodnienia.

Gość no tak kaloria
ale Ty będziesz mieć najprawdopodoniej SYNKA a niektóre chcą CÓRKI;) wtedy trzeba działać inaczej;) a ile dni pojawiała Ci się jasna kreska?

Gość no tak kaloria
no co Ty? może wieczorem zrób jeszcze raz? też czytałam, że najlepiej wieczorem robić te testy a Ty kiedy robiłaś?

Gość no tak kaloria
to zrób i daj znać jak wynik ja też od tego cyklu zaczynam z testami owulacyjnymi obserwację dlatego jestem ciekawa wszelkich wskazówek;)

Gość no tak kaloria
dopiero 2

Gość no tak kaloria
to będzie 4 cykl, ale pierwszy z testami owu no a poza tym ja chciałabym córkę, no a jak wiadomo, to trochę trudniejsza sprawa;) a Ty? ile się starasz?

no ja już jakieś 16 cykli , też to jest mój pierwszy z testami, brałam już clo i też nie pomogło choć owulacja się pojawiła, a dzisiaj strasznie bolą mnie jajniki i czuję że w tym cyklu też sie owulacja pojawi, też bym chciała córkę:) ile masz lat?

Gość kwiatuszekpolny
U mnie testy się niestety nie sprawdziły.Za to mierzenie temp.przyniosło skutek,więc może warto spróbować w Twoim przypdaku.Powodzenia:)

Gość no tak kaloria
o to sporo się starasz domyślam się, że sporo jestem starsza od Ciebie jeśli w nicku, to rok urodzenia;) ja mam 31 a Ty? kwiatuszekpolny-------> przy celowaniu w dziewczynkę mierzenie temperatury na niewiele się zda;) ale i tak mierzę od zeszłego cyklu

Gość kwiatuszekpolny
Cały cykl bierzesz luteinę???

Gość no tak kaloria
nie, mam już synka, który ma prawie 16 miesięcy:)

Gość kornelmak
Ale macie wymagania na dziewczynkę!! jak widac nie tak łatwo zajść w ciąże a co dopiero trafić w płeć.Ważne żeby dziecko było zdrowe i donoszone,trochę pokory wobec natury!

kornelmak- masz rację ważne żeby zdrowe, ale moim marzeniem jest mieć 2 córki , ale przecież z chłopca też się będę cieszyć tak samo:)

Gość kwiatuszekpolny
To do 16dc możesz śmiało mierzyć temp.a nóż owulacja pojawi się wcześniej.Bardzo nieregularne masz te cykle?

Gość no tak kaloria
krótko:) udało się praktycznie od razu z tym, że w pierwszym cyklu starań miałam ciążę biochemiczną, a w następnym już udało się i jest synek:)

Gość no tak kaloria
dla mnie tak bardzo nie ma znaczenia płeć mąż bardziej chciałby drugą córkę, a ja myślę sobie, że fajnie byłoby mieć parkę, zresztą zawsze chciałam mieć syna i córkę, ale jeśli będzie drugi chłopiec, to będę tak samo szczęśliwa:) dla mnie najważniejsze jest by dziecko było zdrowe doskonale wiem, że natury czy tego co mi jest pisane - nie oszukam, ale chcę zrobić co jest możliwe by pomóc naturze;) jeśli się nie uda, to nie będzie żadnej tragedii dla mnie najważniejsze jest by mieć dwójkę ZDROWYCH dzieci

no tak kaloria no to z synkiem szybko poszło:) ja też miałam ciążę biochemiczną w styczniu. kwiatuszekpolny- cykle miałam zawsze regularne co 28 dni , ale od 2 lat mój organizm wariuje i są strasznie rozbiegane od stycznia 2009: 38dni 29dni 21dni 33dni 27dni 54dni 28dni 36dni 24dni 53dni