Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kitonga

czy Waszym dzieciom o urodzenia zmienił się kolor oczu i kiedy?

Polecane posty

Gość kitonga

pytam, bo ja mam brązowe, mąż niebieskie, córeczka niebieskie z ciemnymi obwódkami na zewnątrz - 2,5 mca

nie mam dziecka, ale mojemu bratankowi dopiero po ok. roku kolor oczu się jako tako ustabilizował. najpierw miał jakieś takie granatowo-niebieskie, potem brązowe a teraz ma po prostu piwne czyli takie eee ciemno miodowo zielono coś tam :classic_cool: także twojej też się jeszcze może kolor zmienić bo malutka jeszcze jest :)

Gość moja córka
jak się urodziła miła niebieska... zastanawiałam się czy będzie miała niebieskie po mnie czy piwne po mężu... po miesiącu wiedziałam że bedzie miała niebieskie:) nic wskazywało na to żeby jej się zmieniły na ciemniejsze

Cześć, dzieci nie posiadam ale wiem na sobie, ze kolor oczu mi się zmienił:) Do 16 roku życia miałam oczy niebieskie,potem stopniowo przechodziły w zielone i takie mam do teraz:)

Gość kitonga
a może się z niebieskich (jasno) nie granatowych zmienić w brązowe albo zielone?

jak się urodził miał prawie czarne, teraz - po 4 mcach- robią się coraz bardziej niebieskie. Podobnie z włosami;po urodzeniu były czarne, a teraz jaśnieją i chyba będą blond.

Gość moj synek ma
niebieskie, ale pewnie mu sie zmienia (albo nie?) bo ojciec dziecka ma brazowe (ciemne) a ja mam zielone, Maly mial na poczatku czarne, a teraz 4,5 m-ca ma jasno-niebieskie. Moj ojciec ma niebieskie i moj brat, a drugi brat, mama i ja zielone, a w rodzinie ojca dziecka wszyscy maja brazowe, wiec zobaczymy, moze jeszcvze bedzie mial zielone :D

ja mam niebieskie oczy a maz zielone... syn jak sie urodzil mial ciemnoniebieskie a teraz ma bardzo jasnoniebieskie, corka jak sie urodzila tez miala niebieskie do roku, teraz ma poltora roku a oczy robia sie coraz bardziej zielone...

Gość ccc - to dla mnie
ogólnie to kolor oczu może się zmienić do 3 roku życia ...

Gość hub
moja to chyba od urodzenia mniala czarne oczy pozniej jej jasnialy troszke i teraz ma piwne

Moj jak siwe urodzil to mial ciemnoniebieskie.Teraz ma 14 miesiecy i lewe ma zielone a prawe niebieskie,ale jasne. Ja mam takie kocie oczy,maz ma brazowe.

Gość cmentarna oragne342
ja urodzilam sie z niebieskimi,teraz mam z szara obwodka i srodkiem skladajacym sie z paseczkow niebieskich i szaro-zielonych...ale nosze niebieskie soczewki i powracam w ten sposob do natury:D mam 20lat jakby co

Gość kitonga
a czy mogą oczy ściemnieć?

Gość kitonga
ślicznie, bardzo mi się podobają zielone oczy, ale nikt nie ma w mojej rodzinie, ani męża

Teoretycznie kolor oczu moze zmieniac sie do pierwszych urodzin, mojej corce zmienily sie tak ok. 13 m.z. Urodzila sie z niebieskimi, jak wszystkie dzieci. Moj maz ma niebieskoszare, ja piwne...a corka ma zielone, po moim tacie. A w ciagu pierwszego roku najpierw z szaroniebieskich zrobily sie szare, potem pomalu ciemnialy i przechodzily w braz, by potem znow zmienic sie w taka brazowawa zielen.

Ja i mąż mamy zielone, córka ma niebieskie od urodzenia (obecnie ma 15 miesięcy) i nic nie wskazuje na to, by miały się zmieniać (mój tato i męża tato - niebieskie oczy).Kolor oczu tylko w teorii może zmieniać się do roku ale życie pokazuje, że bywa różnie. Ja miałam najpierw niebieskie, potem szaro-niebieskie a dopiero w szkole podstawowej zaczęły mi się zmieniać na zielone (po moim dziadku, bo tato, jak pisałam, ma niebieskie a mama ma ciemnobrązowe).Genetyka nie jest taka prosta, że tylko po 1 pokoleniu mozna dziedziczyć i łamy czasowe związane ze zmianą zabarwienia - nie są stałe.

U nas jest tak maz ma piwne ja mam niebieskie synek po urodzeniu mial granatowe a teraz ma piwne po mezu. :)

Gość fghnjm
Ja mam oczy brązowe, Mąż zielone. Nasz synek po porodzie miał ciemno niebieskie a potem się rozjaśniały. Około 5 miesiąca miał już niebieskie i takie mu pozostały a ma 3 lata Córcia urodziła się z granatowymi.Miała bardzo ciemne i żyłąm nadzieją, ze odziedziczy po mnie kolor oczu. No ale niestety :P Ma zielone po tacie :D

Gość kattharina
mojej córce ani oczy ani włosy się nie zmieniły. Włosy czarne i zostały (nawet sie nei wytarły), a oczka niebieskie, a nawet lekko wyjaśniały i zrobiły się błekitne