Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chce dzidzie

noworodek- pytan kilka

Polecane posty

Kąpie małą codziennie. W wodzie z płynem a po kąpieli zawsze oliwkuje mała. Karmienie trwa ok. 30 - 45 minut. Sprawdzasz mu bark jak zimny to zimno jak ciepły to ok, tylko nie przgrzej małego.

ja mojego synusia (ma już 15 miesięcy) od samego początku kąpałam codziennie i dalej tak robie.mój miał też kolki od 2tyg życia do 2 miesiąca życia.Koszmar:( stosowałam infacol, ciepłe okłady na brzeszek, i kładłam do sobie brzuszkiem na moim brzuchu i tak go kołysałam i to mu też pomagało.Gdy go przekarmisz to też może mieć kolki tak że nie dokarmiaj bo ja tak na początku robiłam bo się bałam ze jest głodny.Urodził się 31.10.2008 i po dwóch tygodniach zaczęłam z nim wychodzić na pole codziennie. Cala zime dzień w dzień z nim wychodzilam,jak sypał śnieg lub padał deszcz zakładałam folie na wózek i spacerowałam ok30 min. zdrów był jak ryba :) Jak była dobra pogoda to na polu spał mi ok 3 godz. bo w domu to od 2 tyg życia do teraz śpi mi (teraz to 2 razy) po 30 minut-masakra.Był zdrów.Witaminki nie pamiętam dokładnie od kiedy zaczęłam mu je podawać ale chyba po miesiącu ale nie jestem pewna. Cebionmulti-5 kropelek i Vigantol 1 kropelka. Pozdrawiam

ja mojego synusia (ma już 15 miesięcy) od samego początku kąpałam codziennie i dalej tak robie.mój miał też kolki od 2tyg życia do 2 miesiąca życia.Koszmar:( stosowałam infacol, ciepłe okłady na brzeszek, i kładłam do sobie brzuszkiem na moim brzuchu i tak go kołysałam i to mu też pomagało.Gdy go przekarmisz to też może mieć kolki tak że nie dokarmiaj bo ja tak na początku robiłam bo się bałam ze jest głodny.Urodził się 31.10.2008 i po dwóch tygodniach zaczęłam z nim wychodzić na pole codziennie. Cala zime dzień w dzień z nim wychodzilam,jak sypał śnieg lub padał deszcz zakładałam folie na wózek i spacerowałam ok30 min. zdrów był jak ryba :) Jak była dobra pogoda to na polu spał mi ok 3 godz. bo w domu to od 2 tyg życia do teraz śpi mi (teraz to 2 razy) po 30 minut-masakra.Był zdrów.Witaminki nie pamiętam dokładnie od kiedy zaczęłam mu je podawać ale chyba po miesiącu ale nie jestem pewna. Cebionmulti-5 kropelek i Vigantol 1 kropelka. Pozdrawiam

Gość przyszla mama_80
co do kąpieli, jak do wody dodamy Oilatum to nie trzeba potem niczy smarować i co za tym idzie kapiel trwa szybciej i sprawniej. Ktos pisał ze Oilan i Oilatum ma ten sam sklad, niby głowny skladnik ten sam, ale coś musi byc w substancjach pomocniczych innego bo nie nwilza tak dobrze..

Gość jadziajagodajadwiga
czy kapiecie dziennie czy co 2 dni, - co 2 dni czy w samej wodzie czy zawsze z plynem? uzywacie oliwki?- w wodzie z dodatkiem oilatum , oliwki nie używam co ile karmicie? jak dlugo (ja czasem1.5 h - to normalne? )- karmienie trwało dłuuugo, przez pierwszy miesiąc miałam wrażenie, że karmię 24h na dobę skad wiedziec czy nie jest mu zimno- dotknąć karku, jak jest cieplutki, ale nie spocony to jest dobrze, rączki mogą być chlodniejsze, ale nie lodowate, jak ma lodowate łapki, zimny nosek i policzki to znaczy, ze jest mu zimno czy uzywaiscie gazikow pirytusowych do pepka czy spirytus na patyczkach od ucha - spirytus na patyczkach