Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pączkowa

urządzamy pokoik dla niemowlaczka

Polecane posty

Hej ... Jestem na etapie urządzania pokoiku dla dziecka. W moim przypadku jest to chłopczyk :) Szukam pomysłów na ozdobienie ścian. Raczej wolała bym jakieś obrazki itp niż dość popularne teraz naklejki. Może macie jakieś fajne pomysły, którymi mogłybyśmy się podzielić ??? Piszcie dziewczyny ...

Mi się wydaje że do chłoca pasuje też np temat leśny. Może jakiś jeżyk z jabłuszkiem, grzybki, pszczółki, drzewa, może nawet jakiś żuczek albo coś w tym stylu. Można powiesieć obrazki w identycznych kolorowych ramkach, można też kupić drewniane zabawki i powiesić na ścianie. Jeżeli ma się jakieś zolności plastyczne można też coś samemu wykonać. Łatwo jest też kupić parę pluszaków zgodnych z tematem. Innym motywem dla chłopców może byc ocean. Błękitne ściany z rybkami, ośmiornicami i podwodnym światem. Fajnie jest mieć też małą lampkę z żyrandolem z powycinanymi rybkami. Wtedy jak jest zgaszone główne światło to lampka rzuca fajowe cienie na sciany. Widziałam to u koleżanki i bardzo mi się podobało.

Gość nie przesadzaj z
pstrokacizna. I tak bedzie duzo zabawek, ksiazeczk, kolorowych ciuchow - to męczy dzicko, robi sie nadpobudliwe Lepiej wieszac na zmiane obrazki,zawsze mozna zdjec. Pamietaj,ze jesli malujesz cos na scianach, to reszta ( zabawki itd) musi byc w tej samej gamie kolorystycznej i stylu, a to nie jest latwe.

zgadzam sie z łukaszem :) namaluj jakieś autka powieś obrazki z tym motywem... misie chyba tez sa ok dla chłopców małych:) pozdrawiam

Niemowlakowi to rybka jaki ma pokój. Na początek powieś kilka dziecięcych obrazków a potem jak dziecko będzie rosło dodawaj jakieś "drobiazgi" np. jakiś zwierzak służacy za miarę wzrostu itp. Dziecko wtedy będzie miało większą frajdę jak będzie widziało, ze coś nowego wisi u niego w pokoju :) i sam może sobie coś wybrać :)

Kardi- to ze dziecko sobie moze samo wybrac dodatki do pokoju, to taka kontrowersyjna sprawa. Wiadomo, ze jak mama wybierze, to pokoj bedzie bardziej harmonizowal i jest wieksza szansa, ze nie bedzie az tyle pstrokacizny. Za to jak dziecko wybierze, to bedzie dumne, ze moglo dokonac tego wyboru i ze jego pokoj jest faktycznie jego.... Ja wybralam pierwsza opcje- zaufalam swojemu gustowi od poczatku do konca urzadzania pokoiku. Dziecku zostawilam potem wybor zabawek, ktore wystarczajaco upstrzaja pokoj. No ale bez tego sie nie obejdzie.

Ja mam córkę i ona się cieszy, ze pokój "rośnie razem z nią". Zgoda, oczywiście z pstrokacizną przesadzić też nie można ale z drugiej strony jest to pokój dziecka a nie gościnny salon ;) córka jest teraz na etapie przyozdabiania pokoju własnymi rysunkami ( czyt. bazgrołami), maluje na kartkach i prosi by to przyczepiać- nijak ma się to do całości wystroju jej pokoju no ale cóż :P to samo z obrazkami i innymi naklejanymi zwierzakami na ścianę- nie będę dziecku tłumaczyć, ze to co ona sobie wybrała to nie będzie pasowało bo zaburza harmonię jej pokoju ;) jej pokój - jej świat ( w granicach normy oczywiscie :P ) coś po wisi trochę i się zdejmie A nad współgrającymi ze sobą kolorami i dodatkami czuwam w pozostałych pokojach :)

Totez wlasnie jest to kwestia kontrowersyjna- mozna to tak i tak widziec. Moje dziecko jest jeszcze za male na decydowanie w wielkim stylu. Pewnie za rok lub dwa ja rowniez bede musiala pozwalac na naklejki i wlasnorecznie namalowane obrazki. Ale mysle, ze i nad tym bede troche czuwac- wyznacze jej jakis kat, moze jakas tablice jej kupie, gdzie bedzie sobie mogla wieszac i kleic co chce? Poki co tak sobie tylko gdybam.

Gość osobiście zrobiłam tak
Pomalowałam pokój na niebiesko i na ścianach wybazgrałam obrazki w temacie Kubuś Puchatek, Myszka Mikki, Plastuś, miś uszatek i inne tego typu. Fajdę mi to sprawiło ponieważ uwielbiam pzemalowywać z obrazków różności i mi to wychodzi. Owszem czasochłonne ale jaka satysfakcja!

Dzięki Wszystkim za dołączenie się do temaciku :) Ja właśnie nie chciała bym naćpać na ścianach na zbyt wiele. Ogólnie mam jaśniutkie mebelki (łóżeczko, komoda z przewijakiem i szafa) mam zamiar jeszcze kupić jakąś małą sofkę na pewno też jaśniutką ... Ściany pomalowaliśmy na kolor capucino, fajnie kontrastuje z meblami. Jeszcze nie wiem w jakich kolorach dodatki, chyba raczej niebieskie. Nad łóżeczkiem pomyślałam by powiesić jakiś obrazek z aniołkiem, spodobało mi się tez coś takiego : http://www.allegro.pl/item830915811_bajkowe_literki_imie_dziecka_16cm_nowe_wzory.html Kiedyś widziałam gdzieś w jakiejś galerii pluszowe obrazki (beżowe,kwadratowe z misiami, wieszane właśnie na wstążeczkach)były super, ale nigdzie nie mogę takich znaleźć :( ... Jedną całą ścianę mam pustą i to tam było by miejsce na powieszenie obrazków ... najlepiej w białych ramkach :) Czasem coś sobie wymyślę w tej głowie, a potem nie mogę nigdzie znaleźć by coś takiego kupić. Na pewno na tej ścianie kiedyś będzie kolekcja zdjęć w takich samych ramkach :)