Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ja87

TABLETKI ANTYKONCEPCYJNE W POLOWIE CYKLU

Polecane posty

Witam! Wierze ze mi pomozecie! Chodzi o to ze stosunek bez wytrysku byl w 10 dniu cyklu w 11 tak samo i tego 11 wlasnie przed chwila wzielam ze strachu tabletke antykoncepcyjny Cilest. Czytalam gdzies ze jak sie wezmie 2 to jest mniejsze prawdopodobientwo zajscia w ciaze bo mi zahamuje ta cala owulacje a wiec wzielam ja dzis o 22 i mysle wziasc ja jutro rano i nastepna tak samo o 22 i tak do konca opakowania. Ale czy to uchroni mnie przed ewentualna ciaza zanim zaczelam je brac? nie bylo wytrysku ale jednak i tak sie obawiam bo sa to dni plodne :/ czy jak bede teraz jesc te tabletki codzinnie o 22 to czy bedzie mnie to chronilo przed ciaza w kolejnych dniach? Czy cos mi sie moze stac ze zaczelam je jesc nie w 1 dzien tylko juz 11? okres wtedy dostane wtej przerwie 7dniowej czy tak jak powinnam dostac normlanie za 2tyg? Te tabletki chyba zaczynaja dzialac od 1 tablety wiec moze bedzie ok? jak kurde mysliscie?! BOZE POMOZCIE MI Bo sie teraz troche boje ;( Czekam na jakies odp

omg te tabletki zaczynają działać od pierwszej, jesli weźmiesz ją W PIERWSZY DZIEŃ CYKLU. tak jak wzięłaś to o kant dupy rozbić. to jest antykoncepcja systematyczna a nie doraźna. stać to ci sie nic nie stanie, ale skoro zaczęłaś brać w 11 dniu cyklu to cholera wie co bedzie. raczej watpię żeby to zablokowało owulację. na zabezpieczenie przed ciążą obecnie bym nie liczyła do końca tego opakowania. okres dostaniesz najprawdopodobniej po skończeniu opakowania. skądżeś Ty wzięła taki pomysł brania to ja nie wiem. skoro masz piguły to chyba u lekarza byłas, to co, nie tłumaczył Ci co i jak??

No wiem wiem ze od 1 dnia lekarz tez tak mowil tylko wszystko potoczylo sie nie po mojej mysli i do stosunku doszlo niesety wczesniej niz planowalam od przyszlego miesiaca :/ i wyszlo jak wyszlo... Czyli mimo to ze bede jadla te tabletki teraz to nie spowoduje to tego ze nie zajde w ciaze? tak jakby one przez ten msc nic nie dawaly mimo ze je bede jesc?? chyba powinny miec jakas moc? Jak myslisz bo ja jestem jak widac zielona w tym... ;(

żeby taletki działały musza byc brane od początku cyklu. tylko wtedy tak ustabilizuje się poziom hormonów że do owulacji nie dojdzie. w 11 dniu cyklu Twój cykl hormonalny rozbujał się już tak że branie tabletek nie zbije go do poziomu "niepłodnego". nie wiem na ktory dzien cyklu przypada Ci owulacja ale jesli 11 dc był u CIebie juz dniem płodnym to raczej piguly nic juz nie dadzą. do konca opakowania zabezpieczaj się prezerwatywami albo w ogole sie powstrzymaj od seksu. od nastepnego opakowania bedzie juz OK. i nie bierz po dwie pigułki na litość boska tylko po jednej.

Gość krucafuks
Tabletki dzialaja od razu jesli zaczniesz je brac w pierwszym dniu cyklu, w innym wypadku trzeba poczekac tydzien na ich dzialanie antykoncepcyjne. Nie dzialaja wczesnoporonnie!, pamietaj ze plemniki moga zyc w drogach rodnych kobiety dobrych kilka dni. Jak zaczelas to opakowanie to juz je skoncz, bo antykoncepcja hormonalna to nie cukierki. Nalezy Ci sie porzadny opieprz, bo nie masz pojecia o antykoncepcji, a bierzesz sie za seks(nie napisalas nam nawet czy masz regularne cykle i ile trwaja: owulacja wystepuje 13/14 dni PRZED okresem- piszesz, ze planowany okres masz za 2 tygodnie, czyli kochalas sie bez zapezpieczenia dokladnie w czasie jajeczkowania- powtarzam pigułki antykoncepcyjne nie sa wczesnoporonne). Na nastepny raz uzywajcie chociaz gumek, a w razie wypadku powinnas zazyc tabletke '72' po(npescapelle, postinor duo). Zostaje Ci poczekac i zrobic test ciazowy, obstwiam wynik negatywny, ale szanse zawsze sa. Wystarczylo uzyc glupiej prezerwatywy i nie musialabyc sie stresowac.

DZIEKUJE WAM BARDZO za wasze odpowiedzi :* Poszlam i tak wczoraj do ginekologa i dal mi tabletke 72h po Escapelle bo powiedzial ze ciaza jest mozliwa. Pani ginekolog powiedziala rowniez ze miala przypadek kiedy dziewczyna posiadala nadal blone dziewicza a chlopak odbyl z nia stosunek przerywany i jakos doszlo do zaplodnienia...a wiec wolalalam nie ryzykowac i wziasc tabletke... Teraz juz bede ostrozna...! :D Tylko zapomnialam zapytac czy ten Cilest to kazda tabletka ma taka sama wartosc hormonalna? Bo jednak 1 wzielam z tego opakowania wiec 1 zawsze bd mi brakowac... Jak mysliscie?

Gość Malgorzatka119
Witam!!Mam pewien problem.w 15 dzień po okresie miałam przez 1 dzień okres zaś kolejne 2 dni same brązowe plamienie.Niestety przez to że tak się stało zjadłam 1sza tabletke z pierwszego opakowania antykoncepcji.Co mam zrobić jeśli dostane okres za 13 dni?Bo 1szą tabletke powinnam zjeść w 1szy dzień okresu:(