Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a aj

Jak wydepilowac bez bolu i stanow zapalnych miejsca intymne

Polecane posty

Gość
czy golenie depilatorem dac, sie da ale ja to bym chyba musiala najpierw pod narkoze pojsc, nie usiedzialabym z bolu...

Gość tylko że właśnie depilowanie
a zwłaszcza na zero jest niehigieniczne. Nie wierzysz to zapytaj ginekologa.

Gość a aj
mi tez powrastaly wloski pod pacha ale mimo to nie widze innego sposobu depilacji pach, bo zwykla maszynka, czy tez kremem zawsze mam czarne kropki jestem brunetka

Gość czy golenie depilatorem
Ale mi chodzi o tę końcówkę do golenia. To przecież nie boli bo nie wyrywa włosów tylko je ścina.

Kiedyś jak byłam... -hm, miałam napisać młoda i głupia, ale właściwie to młodsza i głupsza- to goliłam się na zero i faktycznie wyglądałam jak dzieciak, do tego na moją skórę w tych miejscach przykro było patrzeć. Teraz zostawiam sobie tylko trójkącik na wzgórku, nie golę się codziennie tylko zazwyczaj co dwa dni, czasem trzy, razem z nogami. Ostra maszynka z przynajmniej dwoma ostrzami, żel do higieny intymnej, posiedziedzę trochę w wodzie, namoczę skórę, potem golenie nie sprawia większych problemów chociaż włosy mam twarde. I po kąpieli oliwka do ciała- taka dla niemowląt. Działa świetnie. Resztę włosów- ten trójkącik- można przystrzyc. I wygląda to dobrze, i czuję się czysto i komfortowo.

Gość ja się nie zamęczam
golenie, wyrywanie, kremy depilujące to wszystko o kant dupy rozbić! Przycinam maszynką do strzyżenia na długość 3mm i wyglądam super, nic nie kłuje, nie wrasta, wygląda to nawet bardziej sexy niż goła peepka. Boki i "tył";) jadę bez nakładki... Polecam

Gość a aj
zdania sa bardzo podzielone, a z tego veet to konkretnie ktory krem? bo sa tu 3

Gość taką zwykłą maszynką do
strzyżenia włosów na głowie? Jak golisz bez nasadki to nie zacina ci skóry?

Gość irish girl
uzywalam rozowego i zielonego i oba dzialaja tak samo, zielony zazwyczaj jest tanszy wiec ten polecam

Gość
oj tam veet, jest wiele tanszych przyjemniej pachnacych kremow ja nie moge maszynka bo swedzi, nogi zerszta tez... niehigieniczne? mi nie robi i tak nie korzystam z publicznych toalet, bo to zawsze = sie grzybica, czy mam wloski czy nie :/

Gość właśnie przed chwilą
wydepilowałam - jeśli mogę - to polecam zestaw: pasta cukrowa, a po depilacji krem veet po depilacji przeciw wrastaniu włosów (taką ma nazwę). Włoski rzeczywiście nie wrastają, ale smarować tym kremem codziennie. Spokój na ok. miesiąc. Najważniejsze-bez podrażnień.

Gość
jak robisz paste cukrowa?

Gość emiliona
ja tez mialam ten problem. w koncu trafilam na pianki do depilacji veet, sa delikatniejsze od kremu i nie trzeba szpatujlka sie kluc tylko gabeczka schodz wszystkie wlosy. nie wiem dlaczego ale przestaly tez wrastac, moze warto sprobowac

Gość no dobra krem czy tam
pianka, ale kłaść taką chemię na delikatną skórę? Przecież to są ostre chemikalia skoro są w stanie rozpuścić włosy. To, że nie ma po nich podrażnień to jeszcze nie znaczy, że nie są szkodliwe.