Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

opklnm

czerwone plamki na ciele po alkoholu

Polecane posty

hej , mam wielki problem Otoz ostatnio troche przyimrezowalam , troche sie wypilo , i na kolejny dzien wyskoczylo mi duzo czerwonych wypuklych malych plamek, na brzuchu piersiach i troche na plecach. wyczytalam ze moze to cos swiadczyc o wątrobie. boje sie isc do lekarza, czy jest jakis sposob na pozbycie sie tych plam ? czytalam ze ostropest plamisty dobrze wplywa na regeneracje wątroby. BARDZO PROSZE O POMOC :(((

Gość a nie lepiej nie pić
?

wlasnie od momentu kiedy tego dostalam , postanowilam nie pic alkoholu . ale nie wiem czy jesli odstawie to poprostu mi to samo zniknie. nie jestem uzalezniona wiec bez problemu jestemw stanie z tego zrezygnowac. Juz to zreszto zrobilam bo sie przestraszylam, ale czy mi to zejdzie i czy nie bedzie gorzej ?

zastanawiam sie czy samo odstawienie alkoholu pomoze, czy nie potrzebne sa juz jakies inne srodki ?

Gość MOZE TO ALERGIA
JAK NIE SCHODZI DLUZEJ NIZ 3 DNI TO DO LEKARZA MARSZ

Gość niektórzy tak mają
Wiem, że niektórzy tak mają iż po alkoholu stają się czerwoni na twarzy i też takie plamki, ale to się długo nie utrzymuje. O takim przyp. jak Twój nie słyszalam, wiec moze lepiej udaj sie do lekarza. A wczesniej nigdy nie piłaś alkoholu?

no juz bedzie 3 dni , z tym ze pierwszego dnia byly bardziej wypukłe teraz wydaje mi sie ze juz robia sie płaskie, mam 20 lat i nigdy nie mialam na nic alergii. wydaje mi sie ze to niestety moze byc cos od wątroby. czy ktos zna sie na tym ??? :(((( ale dziekije za odpowiedz :) chyba bym nawet wolala zeby to byla alergia.

nie no pilam alkohol juz wczesniej , z tym ze teraz bylo to jakies 2 dni z rzedu ;/

moze to jaks alergia - np na mydlo, plyn do kapieli - moze nie koniecznie to od alkoholu?? jesli alergia to pij wapno

zawsze stosuje tych samych srodkow pielegnacyjnych do ciala i nigdy tego nie mialam. :(

Gość niektórzy tak maja
A brałaś ostatnio jakieś leki ?

wzielam jakies 2 tyg temu pol tabletki Żelixy (na odchudzanie) ale nie za dobrze sie czulam po tym i odstawilam. ale to bylo 2 tyg temu :(

bardzo prosze zeby sie ktos wypowiedzial jest cos wie na ten temat :(((((

Gość uczulony jestes

Gość mozna mieć alergie
tez na alkohol, czasem zle sie znosi podczas picia robia sie już czerwone plamy na buzi i dekolcie

mimo ze ilam juz wczesniej i nic takiego mi sie nie przytrafialo ? takie uczulenie bierze sie z dnia na dzien ? zniknie to ?

Gość niektórzy tak mają
Po takiej dawce leku i 2 tyg temu to na pewno nie ma związku. No tak właśnie, są osoby, ktore maja uczulenie na twarzy dekolcie, ale Ona ma tez na brzuchu i plecach...a wczesniej tego nie miała i utrzymuje sie to kilka dni. Radze Ci pojsc do lekarza - albo pierwszego kontaktu, albo prywatnie do dermatologa.

Gość fhbbghbgfh
alkohol to straszna rzecz, np takie piwo jest robione z jednej z najwiekszych trucizn na swiecie i takie piwo powoduje scinanie białek, a całe ciało człowieka i wszystkie organy sa zbudowane z białek! najgorsze jest to ze sciete białko juz nie powraca do poprzedniego stanu, tak jak jajecznicy... takze krzyzyk na droge nie tylko alkoholikom ale i tym co sobie "tylko" od czasu do czasu robia takie imprezki

na twarzy nie mam nic , mam na brzuchu , piersiach i troche na plecach. boje sie isc do lekarza ze to cos powaznego ;/ ale jesli nie przejdzie to chyba nie mam wyjscia :(

wiem ze alkohol jest szkodliwy , no ale wszystko dla ludzi .. chociaz ja moze faktycznie przecholowałam przez te dwa dni...

Gość niektórzy tak mają
A tam, nie przejmuj sie tym, że sobie troche wypiłaś. Ja akurat lubie od czasu do czasu piwo albo wino do kolacji i nie widze w tym nic złego. Poza tym jakby sie tak przejmowac to nic nie mozna by było jesc czy pic bo wszedzie chemia , trujące związki. Może tu w ogole nie jest przyczyna alkohol? Alkohol raczej działa na żołądek. Idź do dermatologa najlepiej od razu.

Gość ja powiem tak ....
na wszelki wypadek weź przez parę dni wapno a na ochronę wątroby może Sylimarol....nawet jest wskazany po zatruciach alkoholowych dla regeneracji

Gość niektórzy tak mają
Tak, wapno jest dobre na różne wysypki, uczulenia. Zgadzam się z tym. Kiedys tez mialam dziwne uczulenie, ale to było w innym kraju na wakacjach i przyczyna moglo byc wszystko, do tego wzielam raz środek przeciwbolowy i zaczal mi sie okres. A nie zażywałam właśnie wapna :-/ A u Ciebie tak naprawde nie wiadomo co jest przyczyna.

dziekuje wszystkim za odpowiedzi. wlasnie wrocilam z apteki i kupilam wapno i sylimarol. mam nadzieje ze pomoze i zniknie mi to paskudztwo :((

moze ktos cos wiem i mi podpowie ??? bo dalej nic nie znika . prosze oo odpowiedz :(

halooo jest tam ktos kto moze mi pomoc ???? bo ja juz sama nie wiem czy to moze jest czy nie jest od watroby;/ pije od tygodnia wapno i dalej nic :( teraz zaczelo pojawiac sie na ramionach.. te wczesniejsze zaczely jakby sie troszkie łuszczyc, natomiast te nowe wystajo minimalnie nad poziomem skory .. co to moze byc ??