Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarna 23

Czy ułożenie dziecka twarzą w dół macicy może

Polecane posty

Gość ciężarna 23

powodować, że rzadziej czuję ruchy? Byłam we czwartek na badaniu, bo przestraszyłam się dziwnej wydzieliny i lekarka badała mi poziom wód przez usg. Stwierdziła, że dzidziuś się ułożył buzią na dół. W sobotę byłam w przychodni, bo tam mają świetne usg i miałam mieć robione połówkowe, bo u mojej lekarki na starszym sprzęcie słabo było widać. Lekarz też stwierdził, że dzidziuś jest buzią w dół (do środka). Poza tym wszystko było ok. Ale od piątku jakby rzadziej czuję ruchy, tylko wieczorem chwilę buszuje. Do tej pory gdzieś koło 20-21 godziny to tak kopało, że mi wybrzuszało brzuch, ale teraz jakoś mniej. Czy to możliwe, że ono mnie kopie "do środka" i dlatego mniej czuję?

Gość ciężarna 23
No ja też tak czytałam, ale wiesz jak to jest - niepokoję się

aaa juz wiem;) ja jak mialam polowkowe to moje male(nie wiem co bedzie;)) bylo ulozone glowka do gory i tak teraz jakos wyczuwam ze chyba sie odworcilo glowka w dol bo kopie mnie w okolicy zeber, generalnie nad pepkiem..a nizej to tylko smyra i to po pecherzu :O jestem w 26tyg. w wpierwszej ciazy tez juz jakos w tym okresie maly byl ulozony glowka w dol i tak co usg nastepne... co do tego ze moze cie kopac w srodek, mozliwe ze tak jest ;) byle tylko co jakis czas dawalo mamie znac o sobie;) ale jesli sie bardzo martwisz to po prostu zadzwon do swoejgo gina..to jest najlepsze rozwiazanie