Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MARAKUJA 29

czy ktoras z was wymiotowała podczas cc?

Polecane posty

pytam..poniewaz ja przy ostatniej cc kiedy juz byli w trakcie zrobiło mi sie w sekundzie niedobrze i zaczełam wymiotowac (nie miłe uczucie) i teraz prawdopodobnie tez bede miala cc i martwie sie czy to moze sie powtorzyc?

Gość przytylas 4kg
? zazdroszcze :) wymioty przy CC? przeciez jets narkoza...

teraz narkoze stosuje sie w nagłych przypadkach normalnie dają znieczulenie z kregosłup po ktorym traci sie czucie od pasa w doł :)

przytyłam w sumie wiecej ale w 4 miesiacu schudłam około 8 kg i pozniej dobiłam do swojej wagi + te 4 kg :)

dowiedz sie jakie to było znieczulenie, czy zzo czy ppo; oraz jakie leki podawano podczas operacji (patrz wypis) - tylko konsultacja z lekarzem pomoże zminimalizować ryzyko powtórki

Gość retwa
Podczac CC nie ale krótko po zakończeniu cc wymiotowałam . Okropne uczucie palącego przełyku, jakby mega zgaga i później torsje.

nglka-dziekuje ci za rade wiem ze takie są skutki uboczne znieczulenia ale faktycznie ktore z nich mialam to dokładnie niewiem pamietam jak tylko lekarz powiedział ze jak ja na to tak reaguje to juz mi czegos tam nie podadzą i po 5 min mi mineło...ale i tak zle to wspominam..i mam nadzieje ze teraz mnie to ominie

Gość do marakuja
a jakie masz wskazania do planowanej cesarki w UK? Pytam z ciekawosci

czy mam jakies wskazanie? chyba nie oprocz tego ze ostatni moj porod to była cc (choc to nie jest wskazanie) lecze sie od 6 lat na leki napadowe noi teraz mam w ciazy stan przedcukrzycowy mam glukometr ktorym 4 razy dziennie mierze cukier i zapisuje dzidzius jest duzy i duzo wod płodowych ..usg mam co 2 tyg zeby to monitorowac bo jeszcze miesci sie w granicach normy ale juz na samym koncu jesli chodzi o wage i na rozmowie w szpitalu z lekarzem pytał mnie jak chce rodzic odpowiedziałam ze cc ...oni bardziej napieraja na porod naturalny ale powiedział ze jesli upre sie na cc to mi ją zrobią

Gość viiiugg
Ja nie. Ale nie jadłam od poprzedzającego wieczora do popołudnia następnego dnia, w którym to miałam cesarkę.

dodam ze ja tez nie jadłam..a wymiotowałam sliną i zółcią,miałam odruch wymiotny a to to samo co wymiotowanie nawet gorsze

Gość podnnnosze

Gość marakujjja
powiedz anastezjologowi o tym.Ja przy drugiej cc dostałam leki przeciwwymiotne 2 godz przed cc a potem w trakcie jak był moment,że wszystko mi w gardle już stało to jeszcze dożylnie.W 5 sekund bylo już w porządku