Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abece

wasze zdanie?? help me.

Polecane posty

Gość abece

Witam.! 3 miesiące temu miałam operacje, a mianowicie wycieto mi torbiel wielkosci grepfruta (srednica 6,5cm). Kiedy poczułam się już dobrze tzn. po 2 miesiacach, wróciłam do współrzycia, ale nadal wewnatrz mnie wyczuwam zgrubienie (ogromne) na miejscu gdzie był ten torbiel.. czy możliwe jest zeby w tak krótkim czasie sie odnowił? mam wrazenie ze jest tak samo jak przed operacją. Kiedy współrzyje w pozycji 'od tyłu' penis mojego partnera wygina sie w ta strone gdzie nie ma tego zgrubienia i odczuwam niekomfortowy bardzo silny ból jajnika (tego zdrowego ) jakby wbijał mi sie w podbrzusze. Czy to ma jakis sens? Jak mozna temu zaradzic? dodatkowo kiedy uzywamy prezerwatyw niesmakowych, tylko normalnych np. Durex Safe to po stosunku strasznie szczypie mnie wewnatrz?

idz do lekarza, niech On rozwieje wszystkie twoje watpliwosci,niestety malo na kafe ludzi po medycynie,specjalnosc ginekologia. a szkoda :( tak czy inaczej,mozliwe ze masz tam blizne, nie zagojone do konca i musicie byc delikatni...

Gość abece
przed chwila sie kochalismy, prosiłam go o delikatosc. było okej.. ale boje sie, ze bede miała tak zawsze. To znacznie pokomplikuje moje, a w sumie jestem zareczona wiec nasze zycie sexualne. Nie moge sie doczekac tej wizyty u ginekologa, a nie wiem jak przekazac mamie zeby mnie umowiła.. nie jestem jeszcze pełnoletnia a chodze prywatnie do PANI bo mezczyzn sie boje, poniewaz moja kolezanke z klasy pewien 'ginekolog' oszust wykorzystał, mnie z reszta tez próbowano zgwałcic wiec boje sie, a podobno mezczyzni sa lepsi.. NIe wiem jak ja namowic.. skoro ona ciagle mowi ze tak jest wporzadku itd. ;(

Gość abece
jest mozliwosc dotkniecia jajnika?? ;>>

Jest. Jak mam zapelenie jajnika i włoze sobie tam palec, to boli. Przy współzyciu też. Ginekolog jak mnie bada, to tez zawsze sprawdeza, czy mam powiekszone jajniki.

Gość abece
czyli mozliwe ze mam zapalenie jajnika, badz jakas infekcje? Mama mowila mi ze pytała lekarza i ze mowil ze torbiel moze mi sie odnowic conajmniej po roku. :/ strasznie sie boje ze cos mi jest, a wiadomo ze nie warto ryzykowac z tymi sprawami, przeciez chce miec dzieciaczki ;) w kazdym razie dopiero w styczniu pojde do ginekologa.

Mozliwe, ze masz cos z jajnikami. Ja też czasami mam taki ból, zwykle przed okresem, albo zaraz po. Czasem wszystko jest ok, a na drugi dzien juz mnie boli. POzniej przechodzi. Musisz uwazac, zeby nie przezeiebic jajnikow.

Gość abece
Jeszcze jedno pytanie. Czy jak bym miała wszystko tam okej.. to mozliwe jest dotkniecie tego jajnika? dziwi mnie to dlatego ze dotkne jednego(o ile to jajnik) a drugiego nie.. no i dziwne to ze moja mama ma tak samo a badala sie ponad tydz temu i u niej jest wszystko wporzadku.

Gość OlkaP81
Dotknięcie jajnika palcem albo penisem nie jest możliwe:). Kanał pochwy kończy u góry szyjka macicy i nie ma możliwości żeby się tam tak łatwo dostać gdyż jajniki usadowione są dość wysoko (zerknij sobie na jakieś ilustracje przedstawiające układ rozrodczy kobiety) Skoro odczuwasz zgrubienie to może być to związane albo z samą pochwą albo szyjką macicy. Najlepiej kiedy zobaczy to lekarz i mysle że już przy podstawowym badaniu wziernikiem powinien dostrzec co się dzieje skoro mówisz że wyczuwasz to samodzielnie. Nic się nie bój, idź do lekarza i wszystko się wyjaśni:)

Jeśli jajnik jest bardzo powiększony, to czuć to i odczuwasz ból i dyskomfort, kiedy go dotykasz. I powiekszenie jajnika nie jest oidczuwane palcem jak zgrubienie. Ty mozesz masz tam jakąś blizne? Albo coś sie zle zagoiło i tyle. Idz lepiej do jakiegoś dobrego lekarza

Gość abece
a mozliwe ze moglam poprostu odziedziczyc jakies zgrubienie po mamie? ;(

Zgrubień się nie dziedziczy. Spokojnie:). Myślę że więcej dowiesz się od lekarza który to obejrzy i będziesz miała czarne na białym.

Gość abece
szyjka macicy zmienia z tego co wiem , twardosc zaleznie od dnia cylku, a wczesniej kiedy dotknelam tego po raz 1 bylo miekkie a teraz jest twarde mozliwe ze to sama szyjka macicy ma taka budowe? bo jednak na fotografiach wyglada to zupelnie inaczej

Gość abece
wiem wiem, ale naprawde boje sie ze do wizyty moze mi sie tam cos porobic.. a jestem osoba ktora wprost kocha dzieci i nigdy bym sobie nie wybaczyla ze cos mi sie tam porobilo przezemnie, zreszta dziwie sie czemu to mnie przytrafia sie tak wiele schorzen..

Poza tym w dniach niepłodnych szyjka macicy potrafi na tyle nisko zawędrować że odczuwa się ją właśnie jak zgrubienie ( kulisty kształt) i każdy tak ma. Wyjątkiem są dni płodne, wtedy szyjka jest wysoko. Jeżeli byłaby to szyjka którą tak odczuwasz to jasne że mocny seks może spowodować ból (szyjka jest mocno unerwiona i mocne uciski i uderzenia mogą być bolesne)

Gość abece
no, prawde mowiac zdarza sie ze raz boli a raz nie, tyle ze w pozycji 'od tylu' boli zawsze, a to jest ulubiona pozycja mojego partnera i przykro mi sie robi czasami kiedy widze ze chcialby ale ze wzgledu na mnie tego nie robi bo mnie boli, boje sie ze moze mnie przez to zostawic, choc wydaje mi sie ze on taki nie jest..

Gość abece
nie kochamy sie 'ostro' raczej tak normalnie. ale pogadam z nim powiem czego sie dowiedzialam i moze znajdziemy wspolnie jakies wyjscie, ale dla pewnosci pojde w styczniu do ginekologa i zapytam jeszcze, bo na innym forum czytalam ze wiele kobiet odczuwa ból ale zadna nie pisala o wyczuwalnym zgrubieniu.

Nikt nikogo nie zostawia z powodu niemożliwości kochania się w ulubionej pozycji;) Spokojnie. Od tyłu może boleć ponieważ możesz mieć taką budowę. Może być też tak że penis układa się w bolesny dla ciebie sposób i nic na to ie poradzisz. Jest mnóstwo innych pozycji i póki co radziłabym właśnie z nich korzystać. Powiedz chłopakowi że warto wypróbować coś innego żeby nie było monotonnie i że chciałabyś spróbować inaczej niż od tyłu bo ta pozycja nie sprawia ci tyle przyjemności. Zazwyczaj facet zrobi wszystko żeby dziewczyna była usatysfakcjonowana więc i u ciebie powinno tak być.

Gość abece
''w dniach niepłodnych szyjka macicy potrafi na tyle nisko zawędrować że odczuwa się ją właśnie jak zgrubienie ( kulisty kształt) i każdy tak ma.'' ale czy kazdy ma to zgrubienie zawsze z prawej strony?? Napewno z nim porozmawiam dziekuje :**

A jeszcze jedno. Piszesz że po durex save odczuwasz szczypanie? Zobacz czy te prezerwatywy nie zawieraja środka plemnikobójczego chyba nonoxynol9 (nie wiem czy dobrze napisałam) on powoduje podrażnienia pochwy.

Gość abece
dobrze sprawdze, dziekuje ze o tym wspomnialas ;*

Sprawdź w ten sposób. Jeżeli wyraźnie odczujesz szyjkę (przypóśćmy centralnie po środku) a obok pod szyjką jeszcze coś to znaczy że jest jeszcz coś ale jeżeli znajdziesz tam tylko szyjkę to znaczy że ma taką budowę. Szyjka jest wypukła i wcale nie mała więc upewnij się.

Gość abece
dziekowac ;)