Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona mama Alinki

przedłużająca sie pierwsz miesiączka

Polecane posty

Gość zaniepokojona mama Alinki

mam pytanie ...moja córka ma 12 lat i niedawno dostała swoją pierwszą miesiączkę która z przerwami 1-2 dniowymi trwa juz od miesiąca ... czy ktos sie z czymś takim spotkał i jakie mogą byc tego powody ???? Dodam ,że byłam z nia u ginekologa ale narazie mamy kupę badań do zrobienia i kolejną wizyte za dwa tygodnie więc nadal nic nie wiem ...

nie mam pojęcia co Ci doradzic, moze organizm Twojej córki tak drastycznie zareagował na pierwszą miesiączke, a kolejne beda juz normalne... moja pierwsza miesiączka trwała prawie 2 tygodnie, tez dość długo gdy miałam plamienia i krwawienia spowodowane rozpoczęciem przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych to lekarz ginekolog poradził mi pić wapno 2-3 razy dziennie, takie BEZ wit. C, jest bardzo tanie, może warto sprobowac? moje plamienia wtedy mineły

A czy córka nie ma właśnie problemów z krzepliwością krwi? Czasem takie schorzenia wychodzą na światło dzienne podczas okresu. Mój pierwszy okres trwał 6 dni z przerwami. Chyba musi Pani jednak przebadać Córę żeby być pewną.