Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rici

czy ktoras zWas miala wesele w Irlandii w hotelu?

Polecane posty

Gość rici

hej razem z moim facetem planujemy slub. z jednej strony chcialabym zeby slub odbyl sie w Polsce no ale padlo na Irlandie i teraz zastanawiam sie jak to wszystko zorganizowac. planujemy wynajac sale w hotelu i w tym samym holetu zakwaterowac gosci. czy ktoras z Was robila tu wesele tak jak my planujemy? jak wyszlo? a moze macie jakies alternatywne pomysly? z gory dziekuje za odpowiedz

Witam.Mieszkam w Irlandii-co prawda my ślub bierzemy w PL.Ale tak się składa,że pracuję w hotelu w Irlandii.Jest to hotel 4 gwiazdkowy.Mogę napisać co nieco.Zazwyczaj obsługujemy wesela na pond 200 a nawet do 300 osób.Także jedzenie jest średniej jakości wiadomo!Tyle osób.Muzyka zależy od Was,bo Irlandczycy wolą spokojny jazz.Nie to co w Polsce,prawda ;)Na początku zawsze goście zbierają sie przy barze,drinkują,gadają itd..potem tradycyjny dzwonek zapraszający gości do stołu.No i jak to w tutejszych restauracjach bywa-starter,danie główne i deser.Ale nie wiem czy wszędzie wygląda o identycznie.Choć uważam,że robienie nie tutaj ślubu to droga sprawa,i do tego pokoje w hotelu..oj!W porządnych hotelach to dochodzi 200 euro za dobę.Wybór należy do Was.Napisałam tyle co wiem ;)Pozdrawiam!

Gość rici
dzieki bardzo za informacje:) myslelismy nad slubem w Polsce ale wiekszosc zaproszonych osob to wlasnie Irlandczycy wiec latwiej nam zaprosic Polakow tu niz sciagac irlandczykow do Polski. nam wstepnie kosztorys obliczono na 20 000 euro z uwzglednieniem 150 osob z sala, muzyka i hotelem. mam pytanie, jesli robicie wesela dla Irlandczykow co zazwyczaj serwujecie? bo my poki co zaplanowalismy, ze wynajmiemy polskiego kucharza razem z Irlandzkim ale sami chcemy zaplanowac menu

Akurat z tym co serwujemy to Ci niestety nie pomogę,bo z kuchnią nie mam nic wspólnego :)Ale myśle,że pomysł z Polskim kucharzem jest idealny-wiadomo jak jedzą tutaj a jak w PL i myślę że Irlandczycy chętnie spróbują naszej wspaniałej Polskiej kuchni ;)

Gość rici
tak wlasnie pomyslalam, bo w sumie bedziemy mieli 60 gosci z Polski i jakas 90 z Irlandii wiec fajnie kazdemu zapewnic jakies nowe smaki:)

Jak najbardziej :)Na pewni wszystko wam się fajnie uda. Duże wesele ;D my będziemy mieli 100 osób góra,w sumie zapraszaliśmy najbliższych bo sale mamy piękną,ale na 100 osób.