Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxwa

mój facet jest chorobliwie zazdrosny o byłego męża

Polecane posty

Gość xxxwa

Więc tak w wielkim skrócie.Jestem kilka miesięcy po rozwodzie a mój były mąż nie daje mi spokoju, chociaż decyzja o rozwodzie była długa i uwarunkowana Jego postępowaniem. Nie daje mi normalnie żyć, a sam układa sobie życie z inną kobietą. Ja natomiast próbuje ułożyć sobie życie z facetem, który - chociaż zna mojego męża od lat i mnie - jest potwornie zazdrosny, niecierpliwy i zamiast mnie wspierać, dołuje. Kocham Go i wiem, że On mnie też, więc stąd Jego zachowania.Wydaje mi się, że nie daje mu żadnych powodów do zazdrości. Nie umiem sobie z Nim poradzić,z Jego zazdrością o byłego męża zwłaszcza , że za każdym razem kiedy mowa o byłym wbija mi szpile, wmawiając, że na pewno chce do niego wrócić itd. Niestety, odciąć sie od byłego męża nie mogę ponieważ mamy dziecko, które kocha swojego Ojca z wzajemnością. Niestety obecny facet, mimo, że doskonale zna powody naszego rozwdou, zna naszą rodzinę i jej perypetie, nie może przejść nad pewnymi sytuacjami do porządku dziennego, wywołując awantury i kłotnie. Nie mam już siły tłumaczyć jednemu, że mój były mąż nic dla mnie nie znaczy, ale jest i będzie ojcem naszego dziecka i nie zniknie z naszego życia.I drugiemu, że nic dla mnie nie znaczy i jest tylko już w tej chwili Ojcem naszego dziecka. Jak mam wytłumaczyć facetowi, którego kocham, że go kocham i jak pozbyć sie byłego męża, bo obaj nie przyjmują do wiadomości tego co mówię ?

Gość sggsg
ja bym sie zastosowala do powyzszej wypowiedzi... :)

Gość gitarra
pilnuj się co mówisz.... Bądź jednoznaczna w swoim zachowaniu i słowach. Resztę zrobi czas. Myślisz, że rozwiązanie tej sytuacji jest w Twoich rekach, ale tak nie jest. Jesteś odpowiedzialna tylko za swoją część układanki, na resztę spraw, sytuacji, głupich tekstów i kotłujących się w czaszkach myśli- nie masz wpływu!!! Być może Twój facet nie radzi sobie z tą sytuacją, kobieta z dzieckiem i ex mężem w plecach go przerasta. Bo to nie jest kawałek dla każdego, a juz zwłaszcza nie dla mięczaków....

Gość inny spuszaczal sie w tobie
a obecny ma byc tym zachwycony ???