MINIA85 0 Napisano Styczeń 21, 2010 MaNiusia ja mam ostatnio z tym problem :) Budzę się rano o 4 na mierzenie zazwyczaj 36,5. Dzisiaj połozyłam się dalej spać i zmierzyłam o 10 a tam 36,9. Podobno powinno mierzyć się do 7rano więc nie wiem. Skoku nie powinno być, bo nie miałam jeszcze płodnego sluzu. Nigdy nie zaobserwowałam takich wahań Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaNiusia27 0 Napisano Styczeń 21, 2010 Minia a podejrzewasz czym moze to byc spowodowane?no ja mierzylam o 9 wiec tez pozno ale nigdy tak nei mialam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fionkowska Napisano Styczeń 22, 2010 Witam. no trzymajcie kciuki, trzymajcie :) @ nadal nie ma, piersi bolą strasznie, czasem pobolewa brzuch. Jeśli to nie ciaża, to luteina mogła chwilowo wstrzymać @, ale po utracie nadzieji znów powróciła. Zobaczymy co to bedzie :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sonkaa 0 Napisano Styczeń 22, 2010 witam wszystkie staraczki:) Zacznę od tego ze moja owu w tym miesiącu już minęła, oczywiście poczynaliśmy staranka. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale cały tydzień bolało mnie podbrzusze i to tak ze az przeszło na kręgosłup. Więc Za namową męża zrobiłam dzisiaj test no i ..... oczywiście jedna krecha!!:(( Wiem, cudów się od razu nie spodziewałam ale tak mi się smutno zrobiło... Dlaczego tak się dzieje kiedy w czasie przypuszczanej owulacji kocham sie co drugi dzień , wiec teoretycznie powinnam zajść , a jednak nie jestem w ciąży.... Szarlotka tak a propo ja tez jestem z gliwic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szarlotka80 0 Napisano Styczeń 22, 2010 Sonkaa nooo to już na kawę mam z kim iść i się pożalić:)Ja dzisiaj byłam na badankach hormonków....ale kurczę zabuliłam:)148 zł!!!!!!!! Jakoś pamiętałam że to mniej było:)......odbieram w poniedziałek i zobaczymy.....pomożecie zinterpretować cio???? Bo do środy nie wytrzymam:):):):)Dzisiaj mój 4 dzień @ ...ale mam jej dosyć.....:(Kurczę ciekawe ile jeszcze przede mną.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINIA85 0 Napisano Styczeń 22, 2010 Sonka a ile jesteś po owu? Maniu przeczytałam w mojej książce od npr, że po godz 7 temperatura rośnie naturalnie, dlatego powinno się mierzyć wcześniej Dziewczyny. U mnie super wieści :) Byłam u gin i mam dwa piękne pęcherzyki po 11mm(jeden na prawym drugi na lewym jajniku). Pękną prawdopodobnie we wtorek czyli w 13dc. Pójdę wtedy do niej i sprawdzimy, czy nie wsiąkły. Widać u mnie castagnus super działa, bo ostatnio owu miałam w 24dc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINIA85 0 Napisano Styczeń 22, 2010 A mąż wyjeżdża w niedz, więc ze starań nici :) jak zwykle owu mam w tygodniu a on na weekendy w domu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sonkaa 0 Napisano Styczeń 22, 2010 dopiero 10 dni po owu. Minia u ginekologa kontrolujesz owulacje?? sa tabletki zeby ja wywołać??tak zrozumiałam z tego co napisałaś... Aha i dlaczego u ciebie owu tak dziwnie wychodzi w 24 dc ?? masz nie regularne cykle? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaNiusia27 0 Napisano Styczeń 22, 2010 Minia no wlasnie to chyba tak wlasnie jest ze o 7 wzrasta poniewaz dzis mierzylam o 4 i bylo 36,4 a o 8 36.6.i jedno i drugie mierzenie przed wstaniem z lozka.Ja dzis sluz juz mam taki owulacyjny wiec mam nadzieje ze jak zajde w pon do gina to po pecherzykach sladu nie bedzie:)bo licze na to ze sa:) sonkaa sa tabletki na to by rosly pecherzyki.Ja biore Clostilbegyt a castagnus o ktorym Minia pisze jest min na obnizenie prolaktyny ktora rowniez odpowiada za prawidlowa owulacje. No i castagnus jest bez recepty bo jest lekiem ziolowym ktory w rzaden sposob nie zagraza a moze pomoc. Minia najwazniejsz ze owulacja wystepuje.W koncu sie zgracie z mezusiem:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINIA85 0 Napisano Styczeń 23, 2010 Sonka ja nie biorę leków oprócz castagnusa. Można wspomagać wzrost oraz pęknięcie pęcherzyków. U mnie póki co to nie jest potrzebne. A owu miałam dopiero w 24dc, bo tak powoli mi rosły :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fionkowska Napisano Styczeń 23, 2010 Cześć dziewczyny :) Ja też brałam Castagnus przez 3 miesiące, bo mam podwyższoną prolaktynę. Czy pomógł to się wkrótce okaże. @ nadal nie ma, podbrzusze pobolewa no i zrobiłam test, ale wyszedł negatywny :( . Jak rok temu byłam w ciąży to blada kreska na teście wyszła 3 dni po terminie spodziewanej @, więc jeszcze nie tracę nadziei tak do końca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaNiusia27 0 Napisano Styczeń 23, 2010 fionkowska miejmy nadzieje ze @ przyjdzie do ciebie...za 9 miesiecy:D:D:D hehe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaNiusia27 0 Napisano Styczeń 24, 2010 i jak fionkowska??przyszla @?testowalas?????czekamy:) Mnie dzis jajniki szaleja,,,:)jutro do ginka.oby byly megasne pecherzyki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Faustka Napisano Styczeń 24, 2010 Witajcie, długo nie pisałam, tyle innych problemów wyniknęło w tym tygodniu. U mnie bez zmian. Ten cykl bezowulacyjny, ale i tak co drugi dzień się staramy, tak na wszelki wypadek. Do lekarza wybieram się po okresie. Muszę zrobić usg, gdyż lekarka stwierdziła, że mam jakieś zmiany w macicy, które trzeba obserwować. Cały czas mam nadzieję, że owulacja pojawi się w następnym cyklu. I zapytam lekarza o te tabletki, o których piszecie na wywołanie owulacji. P.S też jestem z Łodzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szarlotka80 0 Napisano Styczeń 25, 2010 Faustka a po czym poznałaś że owu nie masz?????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINIA85 0 Napisano Styczeń 25, 2010 Witajcie dziewczyny, mój dzień już zaczął się do d*** Mąż rano wyjeżdżał, więc wpadłam na pomysł, żeby pokochać się przed wyjazdem. Jutro powinna być owulacja, więc szanse były. Ładnie się przygotowałam, gdy on się kąpał. Kochamy się, a tu nic. Nie mógł skończyć :( Ogólnie mąż jest długodystansowcem i zdarzało się, że nie miał już siły, jak był zmęczony. Ale po weekendzie? Kurcze, tak sobie myślę, że on może nie chce dziecka :( Nie mam, jak z nim pogadać. Napisał mi tylko smsa, że za bardzo się zestresował :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fionkowska Napisano Styczeń 25, 2010 Witam. Wczoraj dostałam @ :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szarlotka80 0 Napisano Styczeń 25, 2010 Fionkowska :(:(.....no nic staramy się wszystkie dalej..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaNiusia27 0 Napisano Styczeń 25, 2010 MInia...to chyba faktycznie stres.Poniewaz ciezko sie kochac tylko w sumie po to by miec dzidziusia.Sama tak mam ze niekiedy ciezko jest mi sie nastroic...wiec moze dlatego.Moze na spokojnie trzeba siue postarac...Nie wiem..U mnie jest raczej na odwrot.Mezus bardzo szybko sie nastraja hehe i szybko konczy zanim ja sie rozkrece...alew wazne by ze skutkiem wlasciwym.No i mnie tez dzien zaczal sie tak sobie bo sie koazalo ze lekarz sie rozcvhorowal...i polamalo mnie w krzyzu...masakra wogole... Fionkowska...:(wiec wszystkie zaczynamy odliczanie do nastepnej @... Buzka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINIA85 0 Napisano Styczeń 25, 2010 Fionkowska bardzo mi przykro szrlotko w cyklach bezowulacyjnych może nie być skoku temp, śluzu lub @ nie przychodzi i musi być wywoływana Faustka ja też walczę z tą owulacją. Jutro idę na monitoring, więc się przekonam, czy pęknie jakiś pęcherzyk czy nie. A castagnus jest lekiem ziołowym i u mnie działa :) MaNiusia zauważyłam w poprzednim cyklu, że podczas owu boli mnie w krzyżu. Dzisiaj ten ból przyszedł, więc pewnie na dniach pęcherzyk pęknie. Póki co test wychodzi negatywnie, więc wszystko przesądzi jutrzejsze usg Sonka a jak u Ciebie? Zbliża się termin @. Testujesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Faustka Napisano Styczeń 26, 2010 szarlotka80 - monitorowałam cykl u lekarza i stąd wiem, że w tym miesiącu nie było owulacji, bo nie było pęcherzyka dominującego. fionkowska nie poddawaj się. w końcu się uda. Nam wszystkim. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szarlotka80 0 Napisano Styczeń 26, 2010 Faustka....obyś miała rację:):)Ja dzisiaj 7 dc...od jutra już chyba zaczniemy walkę:):)Tzn. zaczęliśmy już wcześniej ale od jutra konkretnie:):):).....jak teraz nie wyjdzie-załamka murowana Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sonkaa 0 Napisano Styczeń 26, 2010 No właśnie z tym testowaniem... zamówiłam testy na allegro, dzisiaj już powinnam je mieć , ale testowanie zaczynam dopiero na początku lutego bo teraz czekam na @ , czuje ze będzie albo dzisiaj albo jutro:( A jak było u was ?? zawsze wam testy wykazały owulacje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINIA85 0 Napisano Styczeń 26, 2010 Sonka u mnie działają właśnie te z allegro Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINIA85 0 Napisano Styczeń 26, 2010 U mnie dzisiaj boski pęcherzyk 18mm na lewym jajniku. Już jest gotowy do pęknięcia, w ciągu 3dni to zrobi :) test owulacyjny jeszcze w tym cyklu nie był pozytywny, więc może pęcherzyk wytrzyma do piątku :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaNiusia27 0 Napisano Styczeń 26, 2010 Minia czyli jest duza szansa ze mezus sie zalapie na te dni...oby:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINIA85 0 Napisano Styczeń 27, 2010 szarlotko jak Twoje wyniki? Co gin powiedział? MaNiusia wszystko się komplikuje, bo mąż wróci najwcześniej w sobotę. Póki co test owu nie był pozytywny i skoku nie miałam. Martwię się o śluz, bo mam mokro, ale nie jest rozciągliwy :( może mój pęcherzyk nie pęknie? W piątek kolejny monitoring, to się dowiem. A jak u Ciebie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaNiusia27 0 Napisano Styczeń 27, 2010 MInia no ja dzis na bieliznie zauwazylam brunatna jedna plamke wiec to chyba znak ze jajo peklo.Zobaczymy kiedy skoczy tempka.Staranka sa co dwa dni wiec moze sie uda...mam nadzieje.. I mysle ze skoro test wyszedl negatywny ten owu to bedziesz ja miala za jakies dw trzy dni pewnie.wiec maz sie moze zalapie:)zreszta co ma byc to bedzie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
szarlotka80 0 Napisano Styczeń 27, 2010 MINIA..... a więc sprawa wygląda tak....byłam u gina 7 dc.....i co się okazało...moje wyniki uznał za bardzo ładne i nie ma nic niepokojącego....tak powiedział....to już drugi który uznał że są ładne.....mało tego w 7 dc mam jajeczkowanie!!!!!!!! tzn początek bo pęcherzyki są i jeden dominujący 13 mm....żeby było śmiesznie mam też jajeczkowanie na drugim jajniku!!!!!!!!!!!! I też z dominującym pęcherzykiem 15 mm ....tak więc jutro mam kolejny monitoring.....i zobaczymy co z tego będzie....bliźniaków nam się zachciało:):):):):)reszta czyli szyjka i macica ponoć śliczne......napiszę wam jutro co i jak dalej.....miał ktoś z was takie podwójne??????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaNiusia27 0 Napisano Styczeń 27, 2010 szarlotka gratuluje wynikow:)A co do podwojnych to moaj kolezanka miala i teraz jest mama slicznych blizniakow:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach