MaNiusia27 0 Napisano Sierpień 5, 2011 minia no to na zle mu nie wyszlo w sumie...fifi nie raczkuje i pewnie nie bedzie...pojdzie od razu na nozkach bo nie akceptuje lezenia ba brzuchu.a trzymany za raczki pieknie maszeruje..:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaNiusia27 0 Napisano Sierpień 13, 2011 bardzonowa jak tam??????????????? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sonkaa 0 Napisano Sierpień 13, 2011 OOOOOOOO kogo moje oczęta widzą ?!?!??! Minia ! dobrze ze jesteś , martwiłyśmy się ! U nas ok , Oliwka pełza , raczkuje , gdy ją stawiamy tak jej sie podoba ze cale dnie stęka za jeszcze , łapie sie czegoś i próbuje stanąć ale nie bardzo jej to wychodzi . Myślę ze lada dzień załapie . Za to mówi mama i tata :) Oj rosną te nasze dzieciaczki ja to juz zapomniałam kiedy Oliwka byla taka malutka , teraz juz tyle potrafi .. jest taka mądra , nawet tańczy :D Bardzonowa co tam ???? to juz chyba blisko albo i juz po?!?! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaNiusia27 0 Napisano Sierpień 15, 2011 hej sonka.Fifi tez tanczy:D hehe ale nie raczkuje...Tez sporo juz gada po swojemu:) a bardzonowa to napewno juz z Tymkiem:) rosna nasze bobaski az za szybko ale teraz maja taki juz fajny wiek.ze i wyjsc z nimi mozna na imprezke i takie kumate sa:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sonkaa 0 Napisano Sierpień 17, 2011 Zaglądam i zaglądam w nadziei ze zastane wiadomość od bardzonowej a tu nic .... ahhh ale jestem ciekawa !! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaNiusia27 0 Napisano Sierpień 17, 2011 trzyma nas kobitka w niepewnosci...nie ladnie nie ladnie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bardzonowa 0 Napisano Sierpień 25, 2011 Kochane Dziewczeta:):):) 21.08 o godzinie 00.17 zostałam mamą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :):):):):):):):) Tymuś ważył 3600g 58 cm dostał 9 punktów :):):):) Poród był wywyolywany, trwał 10h no i co najważniejsze, pomimo iż błagałam o cc w trakcie to urodziłam siłami natury. Nie mam teraz na nic czasu od wczoraj jestesmy w domu i gdyby nie moj M. palcem do d... bym nie trafiła. Nie rozpisuję się o porodzie bo po 1. chce zapomnieć tzn. juz zapomniałam ten ból, momentu kiedy połozyli mi Tymka na brzuchu chyba nigdy nie zapomnę :):):), po 2. nie mogę siedzieć bo mnie boli... Sutki mam też już tak obolałe, że szok dzisiaj cały dzień robię za dostawcę mleka a mam go jeszcze mało, dzisiaj piłam hektolitry wody mineralnej, herbatki na laktację, karmi no i smaruje je maltanem i witamina A. Dół ratuję sobię tantum rosa i korą dębu. Jak ja KOCHAM MOJEGO SYNKA:):):):):):):) odezwę się jak będę mogła siedzieć ;);) całuję was a zdjecia przesle jak bede miala chwilę tzn. bardziej się zorganizuję duża buźka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaNiusia27 0 Napisano Sierpień 25, 2011 no nareszcie:) To tak jak Fifi Tymus nie pchal sie na swiat:) ile po terminie urodzilas?gratulujemy:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bardzonowa 0 Napisano Sierpień 28, 2011 maniusia urodziłam 10 dni po terminie, mialam wywoływany poród. termin był na 11.08 nie rozpisuje się bo jeszcze troszkę mnie boli jak siedzę ale z dnia na dzien jest lepiej bede pisac bo mam ogrom pytan dotyczacych malenstwa ale to z czasem :) buźka :-* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaNiusia27 0 Napisano Wrzesień 2, 2011 bardzonowa i jak lepiej juz?? pytaj pytaj my chetnie poodpowiadamy na pytania. i mam taka rade:co by ci nei mowili to koniecznie podczas mycia sciagaj z siusiaczka synkowi skorke i tam tez myj,zbiera sie mnostwo bakteri.lekarze niektorzy niby odradzaja.ale znam osobiscie 3 przypadki gdzie w 2 trzeba bylo po jakims czasie chirirgicznie sciagac i to wielki bol dla maluszka,a w 3 przypadku wdalo sie powazne zakazenie.wiec koniecznie musisz zadbac o ta kwestie. minia i jak adas chodzi juz przy meblach itd?pewnie niedlugo zacznie samodzielnie skoro taki silny chlopak z niego:) nam dzis mija 9 miesiecy:D Oliwi chyba tez wiec buziaczki na kolejny miesiac krolewno:* Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majka242 0 Napisano Wrzesień 2, 2011 Cześć! Czy mogłabym prosić o głosy na moją córkę w konkursie Bobovity? http://www.bobovita.pl/galeria_dzieci/zdjecie /70647/5 Serdecznie dziękujemy! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość DERY123 Napisano Wrzesień 2, 2011 Czy mogę prosić o głos dla mojego synka Wiktorka :)) http://www.bobovita.pl/galeria_dzieci/zdjecie/70678/4 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINIA85 0 Napisano Wrzesień 24, 2011 bardzonowa gratulacje :) znowu zgubiłam temat, coś mi się ulubione kasują same i musiałam ręcznie szukać, ciężko było, ale znalazłam :) MaNiusia27 chodzi przy meblach, staje sam i stoi nawet 5min, nawet przy tym macha rączkami, kuca i wstaje, ale samodzielnego kroczka jeszcze nie było. W poniedziałek Adam skończył 9 miesięcy i następnego dnia pojawił się pierwszy ząbek i zrobił sam "papa", mimo że Go nigdy nie uczyłam :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaNiusia27 0 Napisano Październik 2, 2011 Minia gratuluje ząbka.my mamy juz 6.z czego 4 wyszly w ciagu 2 tygodni.masakra byla.ale na szczescie juz ok.fifi jest bardzo odwazny.wstaje sam.robi kroczka.ale leci zaraz po tym wiec trzeba asekurowac ciagle:) sonka a jak u was? bardzonnowa pisz jak u maluszka twojego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bardzonowa 0 Napisano Październik 17, 2011 Przesyłam Wam skopiowanego posta coby się nie powtarzać :):) Dziekuje Minia za gratulacje :) WItam Was Drogie Dziewczyny :):) 100 lat mnie nie było :):) Nawet nie wiem od czego zacząć, mam nadzieję, że zdarzę coś napisać bo jestem na końcówce drzemki Tymka :) Tak wiec, wczoraj mineło 8tyg. od porodu a 21.10 nasz skarb największy skończy 2 miesiące. Czas leci jak szalony. Napiszę w punktach będzie mi łatwiej i może zdarze: 1. Karmię piersią - coś cudownego. Nie dokarmiam. Na ostatniej wizycie Tymuś ważył już 5100g. Pani dr mówi, że ma bystre oczy, że jest silny i sprytny - aż pekałam z dumy. 2. W ogóle nie przejmuję się ilością i częstotliowścią robionej przez Tymka kupy - wiem, że na sierpniówkach u dziewczyn ten temat cały czas się przwija u Kasi zdaje się też. Położna w szpitalu powiedziała mi, ze na "kupę nie ma reguły" może jej nie być nawet 2tyg. i jest ok. 3. Tymka kładziemy do łożeczka spać o 20, od 19 -19.30 jest kapiel potem wedle życzenia jedzonko tj. jedna albo dwie piersi i od 20 mamusia z tatusiem mają czas dla siebie :) Jak zasnie o 20 no gora 21 ale od 20 nie wyjmujemy go już z łożeczka, to wstaje koło 4-5 potem koło 7 potem idzie na krótką drzemkę około 9, potem 13 potem na spacerze koło 16-17. Kryzys marudzenia jest koło 18 może by spał, może jadł sam nie wie. 4. Kolki nas ominęly - ufffffffffffffff 5. Dwa dni miał wzdęcia ale to przeze mnie a raczej przez ciasto drożdzowe. Uchował się bez kropli na gazy, czopków etc. Jest już taki fajny, a tam fajny bosko-cudowny :):):) W pierwszym tygodniu przezyłam szok, że muszę być na tu i teraz a gdzie poranna toaleta, sniadanie ale baaardzo pomagał mi moj mąż także obeszło się bez depresji, dołów etc. Już nawet dwa razy wyszłam z koleżankami do naszej "przedporodowej" kawiarni ;) na krótko bo na krótko ale było fajnie mama posiedziała z nim jak już spał czyli od 20 miałam wychodne a 22.20 mama dzwoni "gdzie jestem" a ja jak nastolatka,że juz wracam. Posiedziałabym dłużej ale mam już chciała iśc spać a poza tym mąż już wracał z pracy i chciałam z nim jeszcze chwilę posiedzieć. 6. Byłam już na kontroli u gin.narazie nie biore zadnych tabletek bo chciałabym i tu UWAGA :):) starać się w przyszłe wakacje o rodzeństwo dla Tymusia :):) któraś się dołączy? :):) ale zobaczymy bo kto jak kto ale my dobrze wiemy jak to jest się starać a potem... no właśnie nie zawsze tak jakby się chciało. Wynika to też z tego, ze nie chce wracać do pracy bo przez moje L4 napewno beda chcieli mnie zwolnić a szukanie nowej pracy plus aklimatyzacja rtc. równa się odłożeniem ciąży o kilka lat a tu zegar tyka :):):)także chcialabym wykorzystać moją umowę na czas nie okreslony a tak czy tak chcemy mieć dwójkę dzieci no ewnetualnie trzecie na wpadkę :):) Nie wiem co jeszcze napisać :) Przeslę zdjęcie Tymusia na naszą pocztę :) Całuję Was i Wasze pociechy :):) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaNiusia27 0 Napisano Październik 17, 2011 o matko.tyle spiw nocy???to moj niespelna 11 miesieczny lobuziak nawet tak nei robi..zazdroszcze!!!!:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sonkaa 0 Napisano Październik 24, 2011 Hej! Bardzonowa jeszcze Ci nie gratulowałam więc teraz to czynie :D GRATULACJE!!!!!!!!!!!!! masz przy sobie już upragnione , wyczekane dzieciątko !! Tak się bałaś porodu a teraz pewnie uważasz że to najpiękniejszy moment w życiu kobiety ! mimo tego całego bólu . Niedawno Oliwcia przeszła zapalenie oskrzeli , od urodzenia nawet katarku nie miała a jak ją wzięło to z gruber rury .. :( no ale już jest ok , zdrowa. Energi co nie miara , raczkuje , wstaje , wywala wszystko z szafek , szuflad , kilka minut sie niczym nie zajmie , śpi tylko raz dziennie ale za to przesypia całe noce lub budzi się tylko raz , dostanie mleko i dalej śpi . Czasami daje mi w kość ale cieszę sie ze ma energie , jest zdrowa i wesoła :):):) Za niedługo trzeba się rozejrzeć za sankami , bo zima tuż tuż a mamy zamiar śmigać na śnieżne spacery :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sonkaa 0 Napisano Listopad 14, 2011 Co tam dziewczyny ? jak maluchy ? roczek tuż tuż :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaNiusia27 0 Napisano Listopad 19, 2011 Witam.Fakt ,za niecale 2 tygodnie swietujemy roczek slodziaczka naszego:* Filip pieknie samodzielnie chodzi.Oczywiscie nadal najfajniej trzymajac paluszek mamusi ale samodzielnie tez smiga.Aktualnie ma katarek i probujemy go zwalczac..A jak wasze slodkosci?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sonkaa 0 Napisano Styczeń 20, 2012 hop hoppp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaNiusia27 0 Napisano Styczeń 28, 2012 no wlasnie kobietki napiszcie chociaz raz na miesiac co u was... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sonkaa 0 Napisano Styczeń 29, 2012 Hej, No więc u nas wszystko dobrze . Oliwia ma energii co nie miara , cały dzień biega i rozrabia :) , już tak dużo rozumie ,potrafi wskazać na wszystko co się jej zapytamy no i sama coraz więcej mówi , wie co gdzie jest , jak sie dana rzecz nazywa , jakie są odgłosy poszczególnych zwierząt , ogólnie chłonie jak gąbka . Ogromny skok w rozwoju od roczku się zaczyna , a co u Was? Jestem ciekawa jak bardzonowa sie odnajduje w roli mamy i jak jej szkrabik ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MaNiusia27 0 Napisano Styczeń 30, 2012 Sonka wiec Filip tak samo jak Oliwia.Gada biega,rozumie strasznie duzo.Uwielbia odglosy zwierzat nasladowac.Kocha pieski,kotki.Uwielbia spacery.Wszedzie powsinoga wejdzie.Obija sie gdzie sie da...Niesamowicie sie zmienia,dojrzewa. No a jakis plan na druga dzidzie?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach