Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bebebe...be

chrapanie niby nic takiego a sami spojrzcie to cos powaznego...

Polecane posty

Gość hampalek
Czy w Trójmieście może mi ktoś zasugerować jakieś miejsce, gdzie jest sens iść z takimi problemami? Jestem zapisany do naczyniowca na NFZ, ale nawet do nich jest masakra z terminami, a zabieg to odległa sprawa. A u mnie te żylaki są obrzydliwe - trudno powiedzieć czy zagrażają życiu.

Gość jacenkas
Masz tam klinikę sieci Lifemedia. Ja byłem w innym mieście, ale widzę po ich www że faktycznie tam również się tym zajmują. Najlepiej iść na konsultację, zapisać się badania i sprawdzić czy faktycznie są podstawy do operacji.

Gość madzakos
Na NFZ nie zrobić operacji na głośne chrapanie. Podstawy są jedynie wtedy, gdy jest zagrożenie życia, czyli bezdech. Bez badania nie możliwości tego oceny. Prywatnie można zrobić zabieg, który faktycznie powinien pomóc w zakresie głośnego chrapania.

Chrapanie niby nie jest poważne ale jakby na to spojrzeć to jednak odbija się na związku. Pamiętam jak jeden z moich znajomych bardzo mocno chrapał i na wyjazdach z nim nie dało się spać, najgorsze, że nawet nie dało się go dobudzić a strasznie chrapał. Moim zdaniem leczenie chrapania powinno sie stać coraz ważniejszym zabiegiem bo mocno wpływa na ludzi.. Szczególnie, że jedna osoba się męczy a druga spać nie może. http://www.beauty.com.pl/pl/leczenie-chrapania

Gość Adana29
U mojego męża próbowaliśmy już wielu metod/sposobów/leków , ostatnio zaczęliśmy stosować lek ze strony http://leknachrapanie.pl i widać a raczej słychać widoczną poprawę, chrapanie ustaje z dnia na dzień

Gość gość
Szukam Kliniki na Śląsku która zajmuje sie chrapaniem,czy ktoś może polecić mi kogoś ?do Warszawy nie chce mi się jechać bo to na pewno na jednym wyjeżdzie się nie kończy.

Gość gość
Chrapania nie należy lekceważyć. Może być powiązane z rożnymi poważnymi schorzeniami lub z nocnym bezdechem. Za każdym razem, kiedy występuje przerwa w oddychaniu dochodzi do niedotlenienia tkanek, wzrostu ciśnienia tętniczego i przyspieszenia czynności serca. To bardziej niebezpieczne, niż się wydaje. Warto zrobić badanie snu. takie badania robi w Warszawie Mille Medica. Miejsce sprawdzone. Polecam.

Gość gość
Zgadzam się, chrapanie nie dość, że jest uciążliwe dla rodziny to na dodatek może oznaczać poważne schorzenia. Warto udać się na konsultacje do specjalisty. Mój syn robił zabieg laserowy w Mille Medica i teraz naprawdę jest lepiej.

Gość gość
Tam pracuje taki super laryngolog Wojciech Kukwa. To świetny lekarz i specjalizuje się właśnie w tematyce chrapania i bezdechu nocnego.

Gość gość
Chrapanie powinno się leczyć.

Gość gość
A wiecie coś na temat takiej radiochirurgii? Bo ja słyszałem do tej pory tylko o laserowym leczeniu chrapania. Ktoś coś słyszał na ten temat?

Gość gość
Radiochirurgia jest najnowocześniejszą i najmniej inwazyjną metoda leczenia chrapania. Dzięki tej metodzie możliwe jest uzyskanie prawidłowej drożności nosa, a także “usztywnienie” tkanek miękkich w obrębie gardła tak, aby nie drgały podczas oddychania. Dzięki temu możemy właśnie wyeliminować chrapanie. Polecam zgłosić się do dr Wojciecha Kukwy - wyjaśni o co chodzi i zaleci odpowiednie badania.

Gość gość
Chrapanie bywa naprawdę uciążliwe. Ale może tez oznaczać inne, poważniejsze schorzenia. Lepiej wykluczyć poważny problem. Dobry zespół lekarzy jest w Mille Medica. Bardzo pomogli mojemu mężowi.

Gość kaalinkaa
@JustynaCZ Czy to jest ten zabieg, o którym pisałas? http://leczenie-chrapania-krakow.pl - mam z mężem ten sam problem, chrapie jak traktor i oprócz tego, że ja się nie wysypiam, to on też coraz gorzej to znosi. Boję sie, że będzie miał problem z bezdechem nocnym i któregoś dnia się po prostu nie obudzi :(

Gość gość
Dlatego bezdech się leczy! Jak mąż był na pierwszej konsultacji u dr Wojciecha Kukwy, to mu się dopiero oczy otworzyły, ile problemów może z tego wynikać!

Gość gość
A mój dziadek umarł, na nieleczony bezdech. My w rodzinie wszyscy bardzo się tego boimy. Jak tylko ktoś zaczyna chrapać - to od razu do laryngologa!

Gość gość
A ja mam wrażenie, że3/4 odpowiedzi tutaj to reklamy. Masakra...

Gość gość
A czy był ktoś w Instytucie medycyny snu przy Mille Medica w Warszawie? Bo jestem ciekawy waszych opinii.

Gość gość
Tak, mój mąż był w Mille, i właśnie tam mu zdiagnozowali senny bezdech. teraz przynajmniej jest dobrze leczony.

Gość gość
Dwa lata temu miałem 3 zabiegi laserowe przeciwko chrapaniu i niestety nic to nie pomogło, obecnie jestem 3 dnień po plastyce podniebienia i jeszcze niewiele potrafię powiedzieć. Trochę jedzenie wchodzi do nosa, ale mam nadzieję że to ustąpi.

Gość Adam_lek_2016
Witam serdecznie. Mam na imię Adam i borykałem sie z chrapaniem od 15 lat jakoś. Nosiłem jakieś wydziwy na rękę, stosowałem masę preparatów ale nic nigdy mi nie pomagało tak jak bym chciał. Od 3 miesięcy stosuje pewien lek/suplement nie wiem jak to nazwać bo mnie „wyleczyło”. Po miesiącu brania miałem średnie efekty ale postanowiłem jeszcze miesiąc pobrać to bo już widać było znaczną poprawę snu. Ktoś tutaj napisał o metodzie laserowej. Niby wszystko fajnie ale nie dość , że to droga metoda to do tego jeszcze nie zawsze działa tak jak powinna. Osobiście polecam SnoreBlock który mnie WYLECZYŁ z tej cholernej przypadłości. Kupowałem go tutaj http://tnij.xyz/4l5 . Na alledrogo też są ale słyszy się tyle o podróbach że lepiej zapłacić parę złotych więcej a mieć pewność, że się nie zostało oszukanym. Pozdrawiam i życzę pomyślnej walki !!!

Gość Agnieszka741
Mój mąż chrapie, więc czytam wszystko na ten temat. Tu są fajne artykuły: http://mocnezdrowie.pl/category/chrapanie/ . Musimy coś wypróbować, bo tym chrapaniem budzi mnie nawet trzy razy w nocy.

Ostatnio coś tam mówili w telewizji, że chrapie podobno 60% mężczyzn po 40-stce i że w większości przypadków to nie jest oznaka niczego poważnego. Statystyk dla kobiet już nie podali, a szkoda.

Gość haniah28
Nam już nie pomagają żadne sposoby. Mój mąż chrapie, obojętnie ile weźmie lekarstw, które mają zapobiegać chrapaniu. Odświeżacze, poduszki, wydaliśmy już majątek na te wszystkie ,,gadżety". Podobno chrapanie można leczyć. Czy to prawda? Ktoś może polecić, jakiegoś dobrego specjalistę?

Gość joannabe
Oczywiście, że chrapanie można leczyć! Polecam to zrobić, jak najszybciej! U nas w rodzinie, w przeciwieństwie do większości to ja chrapałam. Było dla mnie upokarzające, jak mąż kilka razy zwrócił mi uwagę, że chrapie. Zaczęłam wstydzić się z nim spać. Też sięgałam po tabletki, poduszki itp. nic nie pomagało. Przejrzałam różne fora, bardzo dużo osób polecało medicus DCL we Wrocławiu. Umówiłam się na wizytę i od razu zaczęliśmy leczenie. Dlatego nie wydawaj już pieniędzy na zbędne ,,gadżety", tylko skontaktuj się ze specjalistą.

Gość ew2112
moja koleżanka swojemu mężowi kupiła w aptece jakieś coś co wkłada się do nosa i podobno skończył się jej koszmar ,ale nie wiem jak się to nazywa

Gość gość
ja to nawet przyłapałam się na tym, że nad ranem, jak sen już nie jest taki mocny, budzi mnie moje własne chrapanie.Masakra. Na szczęście śpię sama i nikogo nie budzę, oprócz siebie oczywiście :-D . Zaciekawił mnie ten przyrząd do nosa. Miałam takie coś co naklejało się na nos, ale to się nie sprawdziło. Może ktoś coś wie o tym przyrządzie, gadżecie, czy jak tam zwał ?

Gość gość
ew2112 czy to na pewno jest bezpieczne? Ja jakoś bym się obawiała włożyć coś na noc do nosa. Proszę napiszcie coś więcej o tym, muszę coś kupić mężowi, bo już nawet zatyczki nie pomagają mi w spaniu.

Gość gość
Witam, szukam czegoś naprawdę skutecznego bo męczę moim chrapaniem nie tylko siebie ale i bliskich. Pomóżcie.