Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bebebe...be

chrapanie niby nic takiego a sami spojrzcie to cos powaznego...

Polecane posty

Gość gość
Chrapania nie wolno lekceważyć. Partner mojej mamy się z tym zmagał i dlugo nie chciał iść do lekarza. Gdy w końcu się zdecydował było już za późno. Okazało sie że ma zaawansowanego raka płuc.

Gość gość
A można aby spać mając coś włożone do nosa? Ja bym cały czas czuła że coś mi przeszkadza.. no nie wiem..

Gość gość
Ktoś jeszcze próbował tego przyrządu? Jest naprawdę skuteczny? Jeśli tak to kupię dla sprawdzenia dla męża.

Gość gość
Ja kupiłam mężowi jakiś czas temu właśnie te zatyczki air max, nie dość, że minął problem z chrapaniem to jeszcze mąż straszny alergik mówi, że oddycha mu się z tym dużo lepiej w czasie wzmożonej alergii! POLECAM!

Gość medicusDCL
Dzień dobry,  Sposoby, o których Państwo piszą działają doraźnie. Chrapanie można leczyć. W przypadku tego typy dolegliwości polecamy konsultacje z lekarzem laryngologiem. Specjalista zdiagnozuję przyczynę problemów oraz dobierze skuteczną metodę leczenia. Więcej informacji na naszej stronie internetowej www.medicusdcl.pl.

Gość gość
Też leczyłem chrapanie, korzystałem z zabiegów radiochirurgii, musiałem powtórzyć je kilka razy, ale chrapałem jak smok. Po zabiegach wszystko ustąpiło. Lepiej też mi się oddycha od tej pory. Jeśli ktoś chciałby skorzystać z pomocy specjalisty w Warszawie to mogę polecić dr Wojciecha Kukwę, który przyjmuje w Mille Medica.

Gość zmeczona_zona
Pisałam już pod innym postem i się powtórzę - nie wierzcie w tabletki, tylko kompleksowe leczenie. To pomogło mojemu mężowi. Męczyliśmy się naprawdę latami i gdy juz zdecydowaliśmy się na porządne leczenie w medicus dcl udało się coś z tym zrobić. Ważna jest odpowiednia diagnostyka, dojście do istoty problemu i leczenie dopiero wtedy... Pozdrawiam.

Gość gość
mój mąż leczył się w Mille Medica, ale u dr Grochowskiego

Gość gość
Mój mąz chrapał długo leczył sie na Nfz co kompletnie nie przynosiło rezultatów, dopiero prywatne leczenie i operacja nam pomogła,operacje w Szczecinie wykonał nam lekarz w OliMedica nie pamiętam imienia alena nazwisko miał Żmudzinski.

Gość Bullinka
A jak operacyjnie leczy się chrapanie? Operuje się przegrodę nosową? Można to jakoś mniej inwazyjnie ogarnąć?

Gość gość
Od siebię mogę polecić produkt, który mi pomógł strona producenta: somatodrol.usa.cc

Gość gość
PS. chodziło mi oczywiscie o ten produkt, snoreblock.usa.cc

Gość gość
PS. chodziło mi oczywiście o ten produkt: snoreblock.usa.cc

Gość gość
Też miałem problemy z chrapaniem, na moje dolegliwości pomógł mi snoran plus z tej strony http://nplink.net/8ab8ph7O , serdecznie polecam wszystkim którzy mają podobny problem.

Gość gość
Mój mąż strasznie chrapał, nie mogłam spać budziłam go i wyzywałam, on w efekcie był na mnie zły i się w nocy kłóciliśmy zamiast spać. Moja koleżanka poleciła mi tabletki z tej strony: http://sklepok.pl/snoreblock stosował zaledwie 2 dni i przestał chrapać. Teraz mój mąż jest wypoczęty jak i ja. Nie ignorujcie chrapania moze się skonczyć źle dla waszych mężów czego skutkiem jest nie dotlenienie.

Gość Mozajka2508
Mój mąż stosuje Snoreeze to takie listki rozpuszczalne o smaku miętowym. Bierze go zawsze przed snem i trzeba przyznać, że chrapanie ustąpiło. Ale oczywiście byliśmy u lekarza jak ono się pojawiło i zrobiliśmy badania. Też czekamy na wizytę u laryngologa.

Gość Olecka999
Chrapanie jest nie tylko uciążliwe dla tej osoby, ale również dla całego otoczenia. Mój dziadek to już czasem przychodził samego siebie, babcia też nie dawała rady i w końcu wysłała go na zabieg do Linea Medica w Płocku. Teraz jest o wiele lepiej, problem został rozwiązany i nawet relację między nimi się poprawiły.

Gość gość
Ludzie, ileż można walić te reklamy? Wy myślicie, że ludzie są tacy durni, że nie zorientują się, że to reklamy. Niech napisze ktoś kto był na takim zabiegu i powie czy mu pomogło, bez adresu, nazwiska i nr buta lekarza, który to robił za kasę. Ja trochę czytałem i wiem, że te lasery, radionoże nie mówiąc już o jakiś suplementach, zatyczkach i innych gadżetach potrafią nie pomóc. Jedyną metodą, o której wiem że działa to jest niestety maska z aparatem CPAP. Jestem po zabiegu radionożem i napiszę jak mi się to zagoi. Robione na NFZ nie za kasę. Na razie tylko boli....

Gość Anoo123
Istnieje terapia oddechowa, która pozwala poradzić sobie z chrapaniem. Jesto to metoda Butejki, która uczy jako kontrolować oddech, oddychać mniej i przez nos. To często nadmierny oddech jest przyczyną chrapania. Jeśli do tego dochodzi oddychanie przez usta i spanie na plecach to problem jest bardzo uciążliwy. Polecam ciekawy wpis: http://butejko.pl/dla-kogo/bezdech-senny-chrapanie-bezsennosc/

Gość Abgelika944
Czytałam też na ten temat i można złapać bezdech przez to czyli człowiek nie oddycha przez jakiś czas a następnie szybko nabiera tlen oczywiście wszystko podczas snu i jest to niebezpieczne . U mnie tak ma mój partner i próbujemy na to coś zaradzić . Kupiliśmy SNORAN PLUS i o dziwo działa dobrze :) Spróbujcie bo warto na prawdę ! Inne leki nie pomagały dopiero ten daje efekt http://nplink.net/7sTM0lQL

Gość gość
A wy dalej z tymi reklamami.... No więc się zagoiło. Miałem to robione tzw. radionożem. Przycięty języczek dość znacznie myślę, że 1/3 została a może i mniej. Pocięte podniebienie w celu utwardzenia. Pierwszy dzień po zabiegu to masakra, każde przełknięcie śliny (o jedzeniu nie ma mowy) to niesamowity ból. Każdy następny dzień jest lepiej, ale powolutku. Po dwóch tygodniach jest całkowicie OK. I najważniejsze gówno to pomogło. No może w skali od 1 do 10 zmalało o 0,5. Ból na darmo, a jeszcze jakbym za to zapłacił 2-3tys.zł to już w ogóle bym się wnerwił. Jak na razie chrapię dalej. Mam skierowanie na badanie snu. Poczekam rok i zobaczę co powiedzą i będę działał dalej......

Gość gość
Reklamy reklamami - ludzie czasem piszą dokładniej po to, aby też komuś pomóc. Co Ci z tego jak napisze, że miał robiony zabieg, ale nie poda gdzie i przez kogo? Już nie raz się przekonałam, że specjalista specjaliście nierówny...

Gość Sandra1981
Niestety muszę się zgodzić z pierwszym postem w tym wątku...Mój mąż bardzo dużo chrapał, w końcu zaczęliśmy sypiać osobno. A wiecie jak to jest, gdy się sypia osobno...intymność związku spada do zera. Poczucie bliskości również. Chodziliśmy po różnych lekarzach, bo chcieliśmy po prostu najpierw wykluczyć albo odnaleźć przyczyny chrapania. W końcu znalazłam zabieg metodą NightLase i poszliśmy na konsultacje do kliniki. Seria 3 zabiegów, ale jak to znosił mój mąż, to szczerze nie wiem. Nie skarżył się na ból, ale on nigdy się na nic nie skarży. Jednak co było to było...najważniejszym jest to, że pomogło. :)

Gość gość
Jestem ciekawa w jaki sposób w ogóle lasery pomagają na chrapanie. Zawsze mi się wydawało, że jak już operacja, to bardziej jakaś chirurgiczna lub coś w tym stylu

Gość gość
Jestem ciekawa w jaki sposób w ogóle lasery pomagają na chrapanie. Zawsze mi się wydawało, że jak już operacja, to bardziej jakaś chirurgiczna lub coś w tym stylu.

Gość Eleonorrra
Zabiegi laserowe wpływają na włókna kolagenowe, działając przy tym na kilka sektorów gardła. Stąd leczysz główną przyczynę chrapania. Jak to dokładnie jest, to Ci nie powiem, bo niestety nie mam dyplomu lekarza.

Gość gość
Chrapanie to typowy objaw zagrzybienia organizmu, kandydoza ogólnoustrojowa, leczenie jet trudne i długie wymaga rygorystycznej diety.