Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bebebe...be

chrapanie niby nic takiego a sami spojrzcie to cos powaznego...

Polecane posty

Gość gość
Laserem to dobrze jest sobie mózg wypalić a nie wyleczyć chrapanie.

Gość gość
Ja też polecam Centrum Olimedica w Szczecinie, lekarz po konsultacji dobrał mężowi odpowiednią formę leczenia chrapania ( radiochirurgia), zabieg wykonał w jeden dzień i od tej pory nie ma problemu :)

Gość gość
Witam. Miałem zarówno zabieg techniką nacięć laserem (był skuteczny przez ok 12 miesięcy) jak i pełną operację z wycięciem części języczka i innych rzeczy w gardle i na połączeniu dróg oddechowych (pomogło na 4-5 lat). To wszytko bo nie chciałem stosować aparatu CPAP w wieku 35 lat. Był okres gdy znów problem wrócił i przez parę lat próbowałem egzystować. Ale zapomnicie o wydajnej prac y, długich jazdach samochodem itd...itp... Ja teraz wyczajam takich gostków "na kilometr" i każdemu chciałbym powiedzieć... szkoda czasu... przyzwyczajajcie się do aparatu. Tylko ...... musi koniecznie być nawilżacz (ja jestem technikiem i zrobiłem go za 5 zł) jednak NFZ refunduje tylko i wyłącznie najtańsze rozwiązania (czyli bez nawilżacza). Druga sprawa to podgrzewacz. Ja w zimie stawiam aparat w pobliżu grzejnika - zimne powietrze załatwia mi krtań w jedną noc. Problem w tym że chrapanie spowalnia naszą wydajność powoli, nie czujemy tego i uważamy że to normalne (człowiek się starzeje i takie tam). Jeśli nie chcesz kupować... wypożycz sobie gdzieś i zobaczysz różnicę już rano. Zamiast szukać sobie "cienia" będziecie działać i normalnie żyć a nie egzystować jak wampiry. Pozdrawiam

Gość Gośka

Ja też chrapałam i to dosyć mocno. Brałam różne lekarstwa ale nic to nie dawało. Pomógł mi dopiero Snoran Plus. Dość drogi ale naprawdę skuteczny:) Można go kupić tutaj http://nplink.net/IiKt1F9v

Pozdrawiam:)

Gość Andrzej Lipski

Ja również borykałem się z chrapaniem, co bardzo przeszkadzało żonie w nocy. Ciągle się budziła i mnie przy okazji. Pomógł nam dopiero gabinet Moja Estetyka w Rzeszowie, który zajął się moim chrapaniem raz a dobrze. Teraz z żoną w końcu się wysypiamy. Polecam z całego serca ten gabinet, ponieważ mi bardzo pomógł.

Szukam jakiegoś lekarza który specjalizuje się w leczeniu chrapania w Gdańsku. Zabijam swoim chrapaniem innych oraz mam problem samodzielnie z zasypianiem :( 

Jakbym nie próbował to bym tutaj nie pisał 😞 Nie wiem ile tego przetestowałem ale sporo tego bylo i nic nie pomaga. Czytałem potem opinie o tych środkach i nie wiem czy komuś to pomaga bo w głównej mierze były negatywne.Co do tego zabiegu to czy jest poważny?