Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdepserowana dziewczyna

Nie mam za co żyć, jestem w tragicznej sytuacji co robić?

Polecane posty

przykro mi, że niektorzy nie umieją czytać, ale napisałam ze wynajmuje mieszkanie czteropokojowe i mam jeden pokój tylko. Ludzie szłam na studia 3 lata temu, wtedy nie miałam problemów finansowych, stać mamę było na to bym mogła wynając pomagała mi, a ja dorabiałam. Czy wy naprawdę myślicie, że urwałam się z choinki i jestem na pierwszym roku i już bieda mnie ciśnie? Moja sytuacja się zmieniła z czasem, a raczej mamy. Co w tym złego, że brat ma komputer, było mamę kiedys stać to kupiła. Co w tym złego, że chrzestni mu laptopa zafundowali? To nadziani ludzie, zamiast byc na jego komunii kasę wysłali, ale jakby ktoś o coś poprosił to nie mają. A nikt przecież nie będzie ich nękał z racji tego, że się dorobili. Myślicie trochę. I mam stypendium żywieniowe również

Gość o ile wiem wysokość
ja wierzę że nie ma zaocznych z tego kierunku, bo wiele kierunków nie ma, zwłaszcza na mniejszych uczelniach. Niemniej jakoś sobie poradzić musisz, np. zastawiając tego kompa w lombardzie.

Gość o ile wiem wysokość
a co z Twoim tatą? Masz jakieś alimenty rentę czy coś takiego?

nie przyjęłabym od nikogo obcego pomocy finansowej, więc proszę mi nie zarzucać takich myśli. To byłaby w końcu kradzież. Napisałam do jednej osoby, mam nadzieję ze odpiszę. A reszta chyba powinna odnaleźć powołanie w socjalu przeprowadzając wywiady środowiskowe

Gość ja jej zaoferowałam przelew
to też nie :O dziewczyna się nudzi po nocach i dupę ludziom zawraca :O

Gość to wlasciwie czego
ty oczekujesz? ZEby cie ktos po plecach poklepal i powiedzial ze bedzie dobrze? Bo chyba nie myslisz ze obcy ludzie beda cie utrzymywac! Pracowac nie mozesz, na studiach dziennych zostac musisz, nikt z rodziny ci nie pomoze... takie sa czasy moja droga, jak sie nie ma za co studiowac to sie nie studiuje i tyle

Gość no a po co ten topik
chcemy pomóc i to prężnie. A w takim razie, jak już wiesz że nie zapłacisz za to mieszkanie i Cię wyrzucą nie poszukasz tańszego pokoju w akademiku np. albo u kogoś znajomego na tydzień czy dwa? Musisz mieszkać tam?

Moj ojciec nie zyje, był alkoholikiem nie przepracował tej liczby lat która kwalifikowała sie do renty dla mnie mimo ze pisałam odwołania starałam sie ale nic z tego. No ale dawno to już było wiec pogodziłam sie z tym

Gość ożeż kuźwa noooooooooo
Jaka kradzież, dziecko? Ktoś chciał ci pomóc, a ty porównujesz to ze złodziejstwem?

Gość a może Ona po prostu
chce się wyżalić, nie przyszło Wam to do glowy??

no ostatecznie są pewnie jakieś noclegownie, domy pomocy, może jakieś kościelne? Naczas póki nie poprawi się Twoja sytuacja mieszkaniowa możesz się tam przenieść.

to o rentę spróbuj jeszcze raz się starać bo były nowelizacje itd itp i moja kumpela rok temu dostała rentę - a maiła podobną sytuację

Dzięki za wielkie i małe wsparcie. Wyłudzenie kasy jest to co ktos mi zarzucił, że liczę na kasę innych. Nie liczę i dziękuje bardzo. Myśle, że mój czas i ochota na spowiedź przed obcymi ludźmi skończyła się. Dzięki raz jeszcze dobranoc

a w ogóle najprostszym rozwiązaniem jest wrócić do domu na np. miesiąc czy półtora (wcale nie trzeba rezygnować ze studiów - za darmo dostaje się indywidualną organizację studiów i nieobecności sobie pozaliczasz potem, a w międzyczasie się wykurujesz, zaoczczedzisz i znajdziesz nowe miejsce zamieszkania.

Gość lustro2222
Jakich leków potrzebujesz? Na co byłas chora?

Ponawiam pytanie: co studiujesz (albo co umiesz robić)? Studiujesz w Białymstoku ("stolica" woj. podlaskiego)? Jeśli nie chcesz pisać tutaj- napisz na email- jest pod nickiem. Chyba, że to ściema, to lepiej nie pisz :P

poczochrana- staram sie o tą rentę od 19 roku życia to już kawał czasu i mimo zmieniania się ustaw, powstawania coraz to nowych wciąz wiem ze mój ojciec nie przepracował danych lat pracy i gdyby może umarł młodo to bym rente dostała ale umarł w wieku 58 lat wiec powinien te wyznaczone lata pracy miec przepracowane

Gość 12356654
"36457 a dlaczego nie pracujesz? jaki masz zawód?" Historyk. Jeśli to w ogóle zawód.Nie pracuję, bo mam dziecko niepełnosprawne, wychowuję je sama. Chodzi do szkoły, ale jest czynna krócej niż normalne, no i całe 2 miechy wakacji i wszystkie dni okołoświąteczne nie mam opieki nad nim...

Gość lustro2222
pytałam o lekarstwa.

Gość no to widocznie jestes
w sytuacji bez wyjscia, 14 wykopia cie z mieszkania i pojdziesz spac na dworzec, ale przynajmniej nie zhanbisz sie zadna praca no i na sudiach dziennych bedziesz :p

Gość 12356654
Nie mam zasądzonych alimentów i nie będę mieć.

blokers studiuje stomatologie, moge do ciebie napisac na maila ale pracy raczej mi nie znajdziesz chyba ze gdzieś dorywczo na weekendy. Jeśli masz taką możliwość to pozwól ze jutro na maila się odezwę bo dziś już idę spać. Muszę wstać jutro w miarę wcześnie na wykład

no to już jasne że nie ma zaocznych studiów. A czemu nie weźmiesz iosu? Mogłabyś wtedy pracować zawodowo na część etatu chociaż.

Gość Kasjop123
123566 lub 3566 to przykre:-( A ile lat ma dzieciątko i co mu jest jeśli możesz napisać? Też mam dziecko, córeczkę. Może Ty potrzebujesz paczkę z żywnością, lub czymś dla dziecka? Jak coś to pisz dziobica@hotmail.com Chciałabym pomóc ale komuś, kto na prawdę tej pomocy potrzebuje..