Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swiateczna bombka

Wpisujcie PREZENTY,ktore juz kupiliscie lub zamierzacie kupic!

Polecane posty

Gość z meskiego punktu widzenia
zona- ksiazka,bilety do teatru, perfumy, lakiery do paznokci(zbiera), rekawiczki i szal, bielizna dzieci-zabawki, starsze dostanie laptopa,mlodsze kurs jazdy konnej mama-tu zawsze zona jej cos wybiera,w tym roku dostanie torebke,ciastka ktore upiekla zona,perfumy i album ze zdjeciami calej rodziny reszty jeszcze nie wiem

Gość prezenty
do męskiego punktu widzenia, a jaką byś chciał dostać książkę?

jesli juz cos do czytania,to cieszylbym sie z abonamentu national geographic, wprost, der spiegel albo angory ;) a jesli juz ma byc ksiazka to moze "wszechswiat w skorupce orzecha" (chyba taki jest polski tytul) hawking´a, cos popularno-naukowego, z duza iloscia obrazkow,haha;) - jestem wzrokowcem i lubie ciekawie wydane ksiazki ale znam facetow ktorzy czytaliby tylko ksiazki historyczne,wiec nie ma reguly

Autorko topiku odkładając 15 zł miesięcznie raczej nie kupiłabyś tych wszystkich rzeczy, które wymieniasz.

Gość swiateczna bombka
oczywiscie ze nie,ale nigdy nic nie wiadomo,jak bede stac z wydatkami na koniec roku,wiec odkladam to kryzysowe 15 zl miesiecznie zeby zawsze miec pewnosc,ze chociaz to 180zl bede miec na swieta.pomijam fakt,ze pracuje i to jest moim glownym zrodlem pieniedzy na prezenty swiateczne ale nie o pieniadzach chcemy rozmawiac,tylko o prezentach i kazdy wpisuje to,co sam zamierza podarowac,nikt tu nikogo nie pyta czy go stac czy nie,czy ma pieniadz czy nie,nie ma tez przeciez zadnej granicy,ze prezentow ponizej 5zl nie wpisujemy...:O

Gość do z męskiego punktu widzenia
proszę rzuć więcej pomysłów co możne podobać się facetom ;)?

Gość oddaj
Ja narzeczonemu kupuję kolekcjonerskie wydanie Wiedzmina http://allegro.pl/item838960797_sapkowski_wiedzmin_wydanie_kolekcjonerskie_ups.html do tego nakupuje mu zdrapek w Lotto, on to lubi a moze przy okazji cos wygra :) mamie kupię bezprzewodowe sluchawki do telewizora bo nic nie slyszy jak tato spi :) A tacie kupie pewnie jakis alkohol A co do pieniedzy: ja wydam na prezenty strasznie duzo jak dla mnie, ale przed swietami staram sie tak planowac wydatki zeby mi starczylo. Dlatego nie rozumiem jak mozna nic nie kupowac, ja juz tak mam ze na prezenty wydam ostatnie pieniadze i nie wyobrazam sobie nie moc zaoszczedzic chociaz kilka groszy nawet na drobny upominek

Gość prezenty
Ja myślę nad książką Jacka Dukaja "Wroniec" jak myślisz męski punkt widzenia spodoba się?

szczerze mowiac,nie znam tej ksiazki.musialabys poszukac w recenzjach w internecie,opiniach faceci sa przewaznie prosci w obsludze:) ja bym sie cieszyl z rzeczy prostych i praktycznych: praktyczne moga byc rowniez skarpetki i bokserki,ale to jednak ostatnia rzecz jaka bym chcial dostac-juz bym wolal moja gorzka czekolade z kawalkami pomaranczy jak bylem mlody marzylem o jezdzie probnej ferrari, o wejsciowce na pokaz wrestlingu, jakims gadzecie (ale naprwde gadzecie,bo na rzeczach "profesjonalnych" do komputera czy samochodu kobiety raczej sie nie znaja - kupuja to co im sie podoba,jakies powloki na fotele,jakies wiatraczki na usb do kompa..to wszystko jest mile,ale nie do konca trafione;) teraz,jak juz mlody nie jestem,cieszylbym sie z weekendu gdzies mile spedzonego,z karnetu na basen,z ulubionych serii na dvd,z jak juz napisalem abonamentu na ulubione czasopisma,bonu do ulubionego pubu albo po prostu miesiaca bez klotni z zona - zeby byla mila i nie jatrzyla byle gowna,jak to zwykla ostatnimi czasy robic,heh trudno jednak znalezc uniwersalny prezent ktory kazdemu facetowi by sie podobal - ale zanim cos kupicie,pomyslcie jak on bedzie sie czul,opowiadajac pozniej swoim kolegom z pracy,ze dostal znowu te cholerne bokserki a najlepszy prezent to jednak piekna,dobra zona

Gość prezenty
męski punkt widzenia - piękną i dobrą żoną to ja już jestem :P chcę dorzucić coś do tego :)

Gość Mężatka 29
Mąż: dwa komplety pizamy :) Mama: 2 komplety sztuccy (narzekała ze jej brakuje) Tata: Polaro-kurtka Brat: nie wiem Chrzesniak: Zegarek Ben 10 Omnitrix Babcia: nie wiem Tesciowa i Tesc: NIC (nie chca) Szwagier i szwagierka: NIC bo tak sie z nimi umowilismy Syn Szwagra: nie wiem co kupic???? Ciocia i Wuja: 3 płyty CD z muzyka (specjalnie pod ich gust)

Gość magmardo
My z siostrą kupujemy wspólnie prezenty dla rodzinki, a ze względu na brak dochodów (studia dzienne) nie wydajemy na to jakichś kosmicznych sum) mama - mały odkurzacz samochodowy tata - mata do przewożenia psa na tylnym siedzeniu (żeby nie zostawała sierść w samochodzie) babcia - kubek termiczny siostra- jak wyżej wujek - prawdopodobnie przyrząd do utrzymywania przedmiotów na desce rozdzielczej w samochodzie (aby nie jeździły po całym aucie przy każdym zakręcie) trzy ciocie - jeszcze nie wiemy narzeczony - weszłam tu z nadzieją, że coś dla niego wymyślę

Gość złota kaczka
ja kupilam tak mamie kosmetyki sweter siostra puder w kulkach ksiazka kosmetyki maz sweter kosmetyki krawat pies zabawki

Gość qqqrka.
ja mezowi gre: ryzyko( oboje lubimy wieczorami przesiadywac nad winkiem grac w monopol, ryzyko maz zawsze chcial miec) a dzieciom to jakies zabawki moze, starszej corce jakas ksiazke do tego

Gość p owiem co myślę
krawaty koszule i piżamy to chyba mało świąteczne prezenty :o tak na marginesie, zastanawiam jak kupić facetowi koszulę bez jej przymierzenia :o

jesli ma sie bardzo malo pieniedzy,to pizama czy inna koszula wydaje sie byc rozsadna - bo skoro trzeba juz kupic,a kasy brak,to lepiej kupic za te pieniadze swiateczne i pogodzic jedno z drugim ale jak jest wybor (mam 50-100zl) a maz ma co wlozyc na dupe i na szyje,to naprawde,odrobina oryginalnosci bylaby bardzo pozadana...to sa swieta,cos wyjatkowego,cos co zdarza sie raz w roku,czas spelniania marzen...czy naprawde wasi faceci marza o kolejnych bawelnianych gaciach?

Gość złota kaczka
to lepsze te gacie niz wyjatkowa figura na nic potrzebna

Gość złota kaczka
bajkowe prezenty ;-)

Gość do męski punkt widzenia
podobasz mi się ;) i świetnie myślisz :) szkoda, że mój facet nie kupuje mi żadnych prezentów na żadną z okazji

Gość złota kaczka
w sklepie za 2 zl tez mozna kupic cos fajnego :-)

Gość kerisma
ja kupilam swojemu facetowi encyklopedie prawna... duzo w tym siedzi - chce isc nawet na prawo :)

Gość Dżejnn
niech no sobie pomyślę... chłopak - woda toalet. + cus jeszcze siostra - mata do tańca mama - szkatułka tata - alkomat - chrześniaczka - zabawka babcia i dziadek - jeszcze nie wiem co drobne upominki dla 3 cioć- może kosmetyczki lub apaszki drobne upominki dla 4 koleżanek - szaliki albo sztuczne kolczyki + domowe cisteczka

Gość dużooo kasy poszło
moje kochanie - wypasiony fotel skórzany z elementami drewanianymi (do kompa) mama - skórzana torebka tata - koszula, książka o wędkarstwie, swetr siostra - zestaw do manicure (frezerka z bajerami) i dres Victoria's Secret szwagier - jeszcze nie wysłał Mikołajowi listu ;) psy - duuużo przysmaków kot siostry - zabawka W sumie z 1300 zł poszło ale zbierałam cały rok i już w listopadzie zaczęłam zakupy. Wszystko przemyślane pod kątem potrzeb i gustu obdarowywanych :)

jak zwykle symboliczne do max 200zl dla 4 osob no to pewnie nmneuij wtydam bo tak to na 5 os wydawalam ok 200 moze ponad 200 ale co to bedzie to jeszcze neiw eim mamie pewnie bluzke siostrze dam kase dziadkowi to mzoe cos z a[pteki tacie moze cos z apteki albo portfel ale nie taki za 100zl:P

Gość o o
ja dostanę :)-buty 'spódnicę koszulę i 50 zł:) mąż kartę wędkarską (którą mu opłacę koszt ok 200zł) i 50zł syn euro biznes .teleskop i bluzę córka mate do tańca spódnicę i bolerko teściowa czapkę i torebkę dwie siostrzenice po bombonierce i po 50zł

Gość Dżejnn
Bez sensu kłaść pod choinkę koperty :/

Gość prezenty
do z męskiego punktu widzenia czy my się czasem nie spotkaliśmy na innym topiku pod nickiem "męski punkt widzenia"? Może napisz nam jakie Ty kupiłeś prezenty?

Gość o o
my to już w świętego mikołaja nie wierzymy więc możemy dostać kasę ja wolę dać kasę niż kupić coś bezużytecznego i tak samo z dawaniem wolę dać kasę niż nie trafić z prezentem

nie,nigdy tu nie pisze pod czarnym nickiem - a tego uzylem pierwszy raz ja swoje prezenty juz opisalem gdzies na poczatku : zona:brazowe skorkowe rekawiczki i szal (kupila w tym roku brazowy plaszcz i czarny komplet ktorego uzywala do tej pory nie pasuje jej),bielizne - bo lubi jak ja jej cos kupuje,poza tym jej zawsze szkoda i kupuje tansza,gorszej jakosci i raczej sportowa), ksiazke-bo chetnie czyta Browna(ja go nienawidze,ale to zony gust,nie moj), lakiery do paznokci-bo w calej rodzinie zapowiedziala,ze jak nie wiadomo co jej kupic,to najlepiej lakier,ona chyba to kolekcjonuje,nie wiem; perfumy - to juz klasyk w moim wydaniu,raz w roku dostaje dobre perfumy no i teatr-bo oboje lubimy czyli bez fajerwerkow,ale dostanie to,co lubi,tyle ze moze w bogatszym wydaniu:) oczywiscie nie zawsze bylo tak rozowo,jako studenci kupowalismy sobie garnki,reczniki,czyli to co akurat potrzebowalismy do domu,tylko raz kupilem zonie luksusowa czekolade z pewexu...teraz na szczescie czasy sa inne i zarobki tez na szczescie inne ktos napisal o kopercie - jesli juz to nastolatkowi,ale nigdy w zyciu mezowi/zonie...chyba by mi sie nieswojo zrobilo,jakby zona dala mi 50zl...