Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

*minerwa*

Piękna twarz, doskonała cera...

Polecane posty

Gość U mnie tylko geny
i dobry krem nawilżający + peeling.

Ja uczę się kosmetyki. Znam milion sztuczek. Wszystko zależy od rodzaju cery, wyprysków, zmian skórnych.

Gość upssss
Hej, Stułbia! podpowiedz ...coś doradź... 😴

O jakiej cerze mówimy? Standardowa maseczka to maseczka drożdżowa. Polecam przy każdej cerze :) Mleko+miód+drożdże. Poza tym drożdże pitne czyli to samo - mleko+miód+drożdże. Smakuje nawet dobrze, a to sposób naszych prababek :) One najlepiej wiedzą co dobre.

też słyszałam, ze te drożdże do picia są świetne

Gość upssss
Glinki to dary natury, których stosowanie w celach upiększających i leczniczych sięga czasów starożytnych. Wzrost zainteresowania bardziej naturalnym sposobem dbania o skórę oraz ostatnie badania naukowe potwierdzające lecznicze i pielęgnacyjne działanie glinek, sprawiły, że ponownie coraz częściej zaczynamy sięgać po tego typu preparaty. Działanie glinek jako składników kosmetycznych: * wchłaniają nadmiar łoju, * zwężają i oczyszczają pory skóry, * usuwają zanieczyszczenia, * delikatnie złuszczają, * mineralizują, * działają gojąco i łagodząco, * poprawiają koloryt skóry, * wygładzają. Zastosowanie glinek w kosmetyce Glinki stosuje się w kosmetyce do pielęgnacji skóry i ciała w formie masek rozrabianych z wodą, w pudrach do ciała, jako substancje koloryzujące i eksfoliacyjne w naturalnych mydłach, jako składnik soli do kąpieli, jako substancje matujące w kremach i lotionach, w dezodorantach i antyperspirantach jako składniki absorbujące pot, w maskach i szamponach do pielęgnacji włosów. Glinka biała - jedna z najdelikatniejszych glinek, o lekkiej konsystencji i jedwabistym dotyku. Polecana jest dla cer delikatnych, wrażliwych, suchych i dojrzałych. Jest na tyle delikatna i bezpieczna, iż stosuje się ją także w pudrach dla niemowląt i dzieci. Stosowana jako maska delikatnie oczyszcza i wygładza, nie wysuszając skóry, działa łagodząco oraz poprawia koloryt skóry. Glinka czerwona - kolor zawdzięcza dużej ilości żelaza oraz miedzi. Jej właściwości absorbujące łój i zanieczyszczenia są łagodniejsze w porównaniu z glinką zieloną, dlatego nadaje się także jako maska dla cer mieszanych w kierunku suchej. Glinka zielona - najlepszej jakości powinna posiadać wyraźny zielony odcień. Szary lub beżowy kolor glinki sprzedawanej jako zielona świadczą o złej jakości. Przez długi okres czasu była ona wydobywana głównie w rejonach Francji i pomimo, iż obecnie może pochodzić z innych terenów to jednak nazwa 'glinka francuska' utrzymała się do dziś. Jest to jedna z najbardziej popularnych w kosmetyce glinek, polecana głównie dla cery tłustej i trądzikowej. Ze względu na silne własności odłuszczające i oczyszczające skórę, nie nadaje się dla cer suchych i delikatnych. Posiada właściwości antyzapalne, gojące, polecana jest na wypryski oraz jako maska o działaniu matującym, oczyszczającym i lekko złuszczającym.

Gość Piguellaa
glinki są super :classic_cool: polecam

Gość grabarka
polecam zieloną...glinkę

Gość Piguellaa
:P

Gość Piguellaa
:P

Gość izka2234
Jak dla mnie domowe programy pielęgnacyjne Eva Natura, to właśnie to co najlepsze dla naszej skóry na twarzy. W zależności od potrzeb możemy skorzystać z różnych programów pielęgnacyjnych. Moją ulubioną jest maseczka z glinką. Super korzystna dla cery.

Gość qwrwerrew
Stułbio, może i mi pomożesz. Mam okropną cerę. Najgorzej jest na czole - wiele ropnych zmian. Poza tym na policzkach (głównie na prawym, obecnie mam tam kilka bolących gul), i jedną na brodzie. Co stosować? Niestety poprzez wyciskanie pogorszyłam znacznie stan mojej cery :O

witam!!!ja na twarz stosuję lerosett i powiem wam że ta maseczka jest genialna.świetnie oczyszcza i nie powoduje u mnie żadnych dodatkowych zaczerwienień.co prawda po dłuższym stosowaniu skóra jest trochę sucha,ale na ten problem pomaga mi oliwka która bardzo dobrze wpływa no skórę.

Przez jakiś czas stosowałam zielona glinkę i widziałam, że moja cera po niej się znacznie poprawia. Zielona glinka ma działanie wysuszające, więc nie polecam jej osobom, które mają suchą skóre, ale tym, które np. borykają się z tradzikiem.

Piękna cera to kwestia głównie zdrowia i diety. Staraj się odżywiać zdrowo, jeść sporo warzyw, mniej słodyczy i tłustych dań. Regularne ćwiczenia nie zaszkodzą ;)

Gość grabarka
Polecam zielona glinkę :classic_cool: mnie pomogła ...