Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAGDAAAAAAAAAAAAAAAA

chcialabym upiec chleb

Polecane posty

Gość MAGDAAAAAAAAAAAAAAAA

macie jakies przepisy?mozna upiec w zwyklym piekarniku?marzy mi sie taki chlebek:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pewnie, że mam:-) jak najbardziej można upiec w domku tylko powiedz jaki chcesz upiec chlebek? na zakwasie, czy na drożdżach?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość *Panna**Myszka*
Ja też poproszę przepis na chleb. Może być na zakwasie lub na drożdżach. I jak długo można taki chlebuś przechowywać?? Dziękuję...:) Pozdrawiam...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MAGDAAAAAAAAAAAAAAAA
a jaki jest lepszy?poprosze obydwa jesli mozesz?:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wrzucam przepis na chlebek, nie ma przy nim dużo pracy, więc może skorzystacie 1kg mąki pszennej typ 650 3szkl. płatków owsianych 1/2 szkl ziaren słonecznika 1/2 szkl. ziaren dyni 1/2 szkl sezamu 4 płaskie łyżeczki soli 4 płaskie łyżeczki cukru 1 litr letniej wody 7dag drożdży sypkie składniki wymieszać z drożdży,niewielkiej ilości wody, cukru i kilku łyżek mąki zrobić zaczyn, kiedy zaczyn ruszy przelać go do miski z sypkimi składnikami, dodać pozostałą wodę i porządnie wymieszać drewnianą łyżką(ciasto chlebowe powinno mieć konsystencję gęstej śmietany) ciasto przełożyć do dwóch wysmarowanych tłuszczem cegiełek i pozostawić do wyrośnięcia na ok 20minut piekarnik rozgrzać do 180 stopni, chleb piec ok 1,20, 10 minut przed końcem pieczenia wyciągnąć go na chwilę i spryskać wodą a tak wygląda po upieczeniu http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=bd228858b1485a8a a teraz przepis na chleb na zakwasie http://www.chleb.info.pl/index.php?id=105 a tak wygląda w moim wykonaniu http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=a3904d1c15c2bac3 http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=4591dc038b6e380e życzę udanych wypieków:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a czy znacie jakiś przepis
na chleb bez takich dodatków jak czosnek, te różne ziarna itp? Taki najzwyklejszy? Bardzo proszę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a czy znacie jakiś przepis
O dzięki! Jakoś mało spostrzegawcza jestem :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie ma za co:-) a co do tego, który chlebek lepszy, to kwestia upodobań:-) ja dopóki nie poznałam smaku domowego chleba na zakwasie wydawało mi się, że nie ma lepszego chleba od tego na drożdżach z ziarnami teraz zdecydowanie rozsmakowałam się w chlebie na zakwasie i piekę tylko taki a co do tego jak długo się przechowuje, to zdecydowanie dłużej utrzymuje świeżość niż sklepowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie ma za co:-) a co do tego, który chlebek lepszy, to kwestia upodobań:-) ja dopóki nie poznałam smaku domowego chleba na zakwasie wydawało mi się, że nie ma lepszego chleba od tego na drożdżach z ziarnami teraz zdecydowanie rozsmakowałam się w chlebie na zakwasie i piekę tylko taki a co do tego jak długo się przechowuje, to zdecydowanie dłużej utrzymuje świeżość niż sklepowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie ma za co:-) a co do tego, który chlebek lepszy, to kwestia upodobań:-) ja dopóki nie poznałam smaku domowego chleba na zakwasie wydawało mi się, że nie ma lepszego chleba od tego na drożdżach z ziarnami teraz zdecydowanie rozsmakowałam się w chlebie na zakwasie i piekę tylko taki a co do tego jak długo się przechowuje, to zdecydowanie dłużej utrzymuje świeżość niż sklepowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie ma za co:-) a co do tego, który chlebek lepszy, to kwestia upodobań:-) ja dopóki nie poznałam smaku domowego chleba na zakwasie wydawało mi się, że nie ma lepszego chleba od tego na drożdżach z ziarnami teraz zdecydowanie rozsmakowałam się w chlebie na zakwasie i piekę tylko taki a co do tego jak długo się przechowuje, to zdecydowanie dłużej utrzymuje świeżość niż sklepowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a czy znacie jakiś przepis
kafeteria wariuje, też się już przekonałam. :-) Ciekawa jestem, czy można upiec bułki, albo taki bułkowy chleb - tzn. tak ja bułka wrocławska - nie wiem, jak to nazwać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość MAGDAAAAAAAAAAAAAAAA
dziekuje bardzochcialabt=ym jeszcze przed swietami upiec taki chleb a do tego zrobic jeszcze domowy smalczyk

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a czy znacie jakiś przepis
Jeszcze raz wielkie dzięki! :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość *Panna**Myszka*
Dziękuję za przepis. Pozdrawiam...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Moja mama ma prodiż, w którym piekła chleb z dynia, makiem, sezamem, oliwkami. Był pyszny, ale nie wiem czy można jeszcze takie urządzenie kupić. Z piekarnikiem nie próbowałam, ale ostrzę sobie zęby na wypiekacz do chleba: http://www.redcoon.pl/index.php/cmd/shop/a/ProductSearch/?searchVar=wypiekacz+do+chleba&cid=&searchbtn.x=0&searchbtn.y=0 Bardzo fajne urządzenia, chlebek z nich ponoć pyszny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tesknie za smakiem chleba
podoba mi sie przepis zaproponowany przez "ulotna chwile". Czy taki chleb mozna zrobic z suszonych drozdzy ?(swiezych u mnie nie ma). Jezeli tak to ilosc bedzie taka sama ? ( 7dag)?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Witam. w jednym z przepisów na bułeczki mam napisane "dodać 3 łyżeczki drożdży instant lub 20 g świeżych" myślę, że taki przelicznik możesz też zastosować do chlebka pozdrawiam:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tesknie za smakiem chleba
Dzieki ulotna chwilo dzis kupilam formy do pieczenia :))) Probowalam tez kupic make zytnia ale oczywiscie nie znalazlam. Zostaje wiec zostac przy suchych drozdzach :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
:-) tęsknię za smakiem....tylko pozwól chlebkowi w foremkach dobrze wyrosnąć(równo z foremką a nawet ciut ponad nią) to może być więcej niż te 20 minut, które podałam pozdrawiam i życzę spokojnych Świąt:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×