Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedobrzemiii

PO ZJEDZENIU OBIADU - WYMIOTY PLUS BIEGUNKA-CO ROBIC???

Polecane posty

Gość niedobrzemiii

Po obiedzie zaczelam sie zle czuc(tzn cos godzina po) Bylo mi mdlo, pozniej bol kiszek, skrecalo mnie, brzuch napecznial, pozniej zaczely sie cyrki chodzenia do toalety....i tak az do teraz. Niedawno tez mdlosci. W ciazy nie jestem:) Prosze co mam zrobic, bo chce przetrwac jakos te noc:/ Zjadlam dzis: gotowana kasze kuskus, podsmazane wczorajsze piersi z kurczaka, marchewka pokrojona i ugotowana, podsmazona zolta papryka i maslanka.

Gość niedobrzemiii
cos mi sie wydaje, ze to po tej papryce,,,, Zapomnialam napisac o bolu glowy i dreszczach (przeszly). Ale nadal mi mdlo:/

Gość niedobrzemiii
znowu dreszcze, biegunka i wymioty.... ratujcie!!!

Gość niedobrzemiii
bozeeeee kiedy sie to skonczy plecy krzyze tez mnie bola

Gość ....ups
Nie zły koktajl miałaś na obiad. Szczególnie ta maślanka .... do mięsa? No i masz rozstrój żoładka. Nic nie jesć i dużo pić. Jesli cie mdli po piciu nawet, to pij po małym łyczku ale co chwilkę.

Gość no ja pare
lat tak mialam i trafilam na stol operacyjny.rozlal i sie wyrostek.podobny bol jest przy kamicy nerkowej tak mowil lekarz.przy wyrostku moze byc goraczka ja nie mialam.

Gość niedobrzemiii
ja nie mam goraczki i nie boli mnie jedna konkretna strona (prawa?) Skrecaja mnie jelita ,to jest cos okropnego. nawet poce sie troszke... Ale krzyze mnie jesscze bola (dodatkowo,zeby bylo smiesznie to okres dostalam ). No to chcialam diete, to bede ja miala:(

Gość niedobrzemiii
a o do kamicy to juz bol taki mialalm.teraz to nie jest od nerek, bo bym siku nie umiala zrobic i mialabym goraczke.a nie mam.

Gość niedobrzemiii
TE DRESZCZE SA OKROPNE!!!!!!!!!!!! Ile tak bede musiala sie meczyc? Mam nogi jak z waty... nie mam sil...

Gość niedobrzemiii
w sumie mnie zawsze w czasie okresu te krzyze bola... Sama nie wiem... Wzielam ketonal, bo tylko to mi na bole miesiaczkowe pomaga i zobaczymy... A ja nie mam az takich okropnych bolow , jesli chodzi o te plecy... Nogi mam slabe. Ledwo co do lazienki doszlam.

Gość niedobrzemiii
staram sie nie myslec,ze mi niedobrze. a gardlo mam cale zdrachane przez wymioty... fuj.... co to czlowieka nie spotka. A moze zapytam sie glupio,ale czy rozstroj zoladka to to samo co zatrucie pokarmowe?

Gość adi_P
czy ciebie nie dopadł rotawirus?

Gość niedobrzemiii
do NO JA PARE -ale niezle objawy mialas.nie takie jak zazwyczaj chyba, prawda? Dobrze,ze lekarz zrobil dobra diagnoze. .... Nawet nie mysle, co by bylo jakby Ciebie nie zoperowali (slyszalam ,ze sa jakies niemile konsekwencje).

Gość niedobrzemiii
dzieki ADI:) zaraz przystapie do lektury.

Gość sil nie masz ale na kafe
siedzisz :O zatrucie,albo jelitowa i ci sie wydaje.koniecznie wyslij kogos do apteki po endiex- powinno pomoc bo jest tez na zwykly bol brzucha,wez od razu 2 tabletki na raz, tam pisze ,zeby brac 1 ,ale mi lekarz powiedzial, ze w takich stanach 2 i sie nie bac- szybko przechodzi. nie zwlekaj tylko szybko zalatw sobie ten lek, inaczej bedziesz sie meczyc cala noc.To sprawdzona metoda, chyba ,ze to nie jest wynikiem doleglosci zoladkowych...

Gość niedobrzemiii
jak doszlam do czesci o kale to mnie jeszcze bardziej zemdlilo.... jestem przykladem pucusia, do plynu do naczyn dodaje zawsze ocet zeby odkazac naczynia, sztucce a tu takie cos... chociaz ja goraczki nie mialam ...

jesli masz nifuroksazyt to ten sam sklad, tylko on jest na recepte a endiex nie

Gość niedobrzemiii
jasne ze siedze, bo nie chce sie klasc, bo co 5 sekund biegam do toalety...a jak czytam wasze wypowiedzi to nie mysle o tym bolu i samopoczuciu.

Gość niedobrzemiii
do sil nie masz- dzieki za rade. Wiesz wlasnie jest tragicznier, bo wspolokatorka sama z goraczka w 2 pokoju lezy:( Jestem zmuszona byc w domu, bo latalm do lazienki co chwila ,az mi tylek boli... Jak sie nie ruszam, to w brzuchu sie nie przelewa.

no ewidentnie jelitowa- zarazilas sie od wspollokatorki,albo ty ja- z tego co zrozumialam. Z reguly ten stan utrzymuje sie przez kilka dni-przynajmniej u mnie. i co ? idziesz do apteki?

a dzis powiedzialam do narzeczonego- trzeba kupic endiex bo zima, wiec sezon na jelitowa sie zaczyna ;) nie mylilam sie jak widac ;) nie przejmuj sie - ja 3 lata temu tak sie wlasnie poczulam i wowczas jeszcze chlopak zabral mnie do lekarza, to w trakcie musial sie zatrzymac a ja jak jakis żul wymiotowalam na skrzyzowaniu bo nie dalam rady wytrzymac, a z gabinetu lekarki wybieglam , bo kilka sekund i bym oddala wszystko na podloge ;) od tamtej pory jestem specem od jelitowej- jak to sie smieja moi znajomi- polecam ten "zloty srodek" wg mnie i jakos wszystkim pomaga ;) co roku mialam to samo, tylko tak jak ty czulam sie przez 3 dni i bylam nieprzytomna-3 dni wyjete z zyciorysy- dla mnie to najgorsza choroba jaka sie systematycznie przytrafia, no mi juz nie bo mam zawsze to pod reka ;) hehe brzmi to jak reklama ;) nie, nie mam tego na celu, jedynie szczere checi pomocy ;)

Gość niedobrzemiii
tzn ona juz kilka dni wczesniej sie zle czula, w piatek rozlozylo ja, miala goraczke, kaszel, katar, ktory trwa az do dzis, bolaly ja miesnie. Mnie tez lamalo w kosciach od kilku dni, ale ona np nie ma sensacji zoladkowych (ale nie ma ochty na jedzenie). Ja sie nia opiekowalam no ale calkiem inne mamy objawy.. Niestety, do apteki nie pojde bo mam w innym miescie (nocna),a juz nic nie jezdzi. No a druga sprawa to nie chce sie posrac za przeproszeniem na ulicy:) Jeszcze tego brakowalo:P Ale jutro z rana ide.

Gość niedobrzemiii
do sil nie masz ale na kafe no to tez nieZle ciebie wzielo..ja kiedys w centrum Krakowa wymiotywalam i na Kaziemiierzu w restauracji zydowskiej (to bylo po maslance, bo byla przeterminowana). Zatamowalam cala toalete w tej restauracji i kelnerzy dziwnie sie na mnie patrzyli... I z romantycznego wypadu do krakowa zostaly m iwspomnienia o wymiotach

no u mnie to zazwyczaj bylo tak, ze najpierw jakby lapalam lekka grype, ktora przeradzala sie potem w jelitowa.Ja (w zimie) jak czuje ze mnie brzuch zaczyna bolec to zawsze biore 1 tabletke i w tamtym roku z mojego otoczenia jedynie ja nie bylam chora ;) ja sie tego tak panicznie boje bo wtedy strasznie cierpie, wiec biore jak czuje nawet sredni bol ;) i jak bulgocze- po wzieciu -w zoladku to znaczy ze dobrze podejrzewalam- tak z moich obserwacji ;) moze to smieszne, ale mialam niestety sie juz okazje tyle razy z tym cholerstwem sie zetknac,ze staram sie reagowac wczesnie, zeby sie nie rozwinelo.polecam miec to pod reka ;)

Gość niedobrzemiii
chyba zostane niezle przeczyszczona ... myslalam sobie o diecie takiej oczyszczajacej a tu prosze:P nie trzeba bylo dlugo czekac.

podobno mysli maja moc sprawcza ;) smieszne, bo ja to dzis tez pomyslalam i oby mnie nie zlapalo.ty i tak chyba sie niezle trzymasz, ja to skrecam sie co chwila na lozku, nie mam sily wstrac,a wymiotuje co 30 min non-stop. A! koniecznie oprocz lekarstwa pij cole wygazowana albo sprite i pij actimel.powaznie, to lekarze zalecaja. zapamietaj i przekazuj dalej potrzebujacym ;)

Gość niedobrzemiii
do sil nie masz ... Wczoraj mi net padl. Poszlam sie polozyc troszke, wstalam o 4 rano i znowu sie zaczelo. Teraz lepiej. Zjadlam kromke suchego chleba. Kolega przyszedl i poszedl mi po ten lek i po cole. Mam nadzieje,ze to przetrzymamy obie hehe

Gość moze to jelitowka
moj maz mial tak samo, po lekach i 2-dniowej glodowce mu przeszlo

Gość niedobrzemiii
kolega poszedl do sklepu, kupil wszystko oprocz... leku..zapoomnial no nie!!!!