Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile tu czekac

Plastyka brzucha a potem znow ciaza

Polecane posty

Gość ile tu czekac

Jestem mloda 23 lata urodzilam jedno dziecko pozostal lekko obwisly brzuch z rostpami w ciazy dbalam ,ale i tak mam duzo rozstepow na piersiach brzuchu i bokach wczesniej jak dorastalam mialam na posladkach ale zmniejszyly sie i ich prawie nie widac.Chcialabym sie poddac plastyce brzucha.Jest jeden problem nie wiem czy to moje ostatnie dziecko,narazie sie nie staramy o 2 ale i tak nie wiemy czy bedziemy chcieli miec jeszcze jedno.No i co tu zrobic ja chce wyjsc na plaze w bikini jestem bardzo zgrabna kobieta a ten brzuch lekko wystaje jest pomarszczony i caly w perlowych glebokich rozstepach ,mam dosc.Moje pytanie brzmi jezeli teraz zdecyduje sie na plastye a potem zajde w ciaze to znow bede mogla zrobic plastyke jak to jest ??Jak jest z bliznami itd

Gość Laura 29
Ja zrobiłam dopiero po drugim dziecku.Nie radziłabym po zrobionej operacji zachodzić w ciąże.Po pierwsze dlatego ,że wycinają ci skórę na brzuchu, a jeśli masz skłonność do rozstępów to po operacji przy 2 ciąży miej pewność że brzuch byś zamsakrowała sobie do reszty, bo skóry będzie mniej a w związku z tym będzie pękała aby się bardziej rozciągnąć.Po drugie myślę,że musiałabyś odczekać około 3 lat po operacji żeby zajść w ciąże i aby nie rozeszły ci się szwblizny aż tak.Po trzecie na pewno jeśli jeszcze raz chciałabyś powtórzyć plastykę bedziesz miała kolejną bliznę nad lub po tą pierwszą.Przy dużej plastyce tnie się również mięśnie brzucha, robi się nowy pępek, mógłby być problem z rosnącą macicą.Generalnie nie polecam.Osobiście po pierwszej ciąży już wiedziałam że zrobię plastykę, więc szybko cyknęliśmy drugie dziecko i jazda na stół operacyjny.

no, to niestety nie jest szczególnie wesoła sprawa. Żadna z nas nie chce mieć brzydkiego brzuszka. Ale przecież można się przed tym uchronić. Ja np. chodzę na różne treningi, na jogę, pilates, siłownie - dzięki temu nie będę miała problemów z sylwetką. Mam taką nadzieję ;-)

Gość uuuuuu66667
dejzi88, czasem mimo takiego dbania, ćwiczeń i odpowiednich kremów, masaży itp robią sie rozstępy, możesz płakać, kupować nie wiadomo co a i tak nic się nie zmieni, najlepsza jest rada Laury, szybko 2 dziecko i plastyka, moja przyjaciółka też tak zrobiła i jest zadowolona, i zauważ że nieraz kobieta jest w pojedynczej ciąży i ma brzuch jakby trojaczki nosiła, a nieraz u niej tego brzuszka nie widać, w pierwszym przypadku jest problem, a w drugim skóra na brzuszku nie będzie tak obwisła, pomarszczona i nie będzie takiego problemu, pilates niekoniecznie ci pomoże, geny, geny i jeszcze raz geny...........

Gość mama dziewczyneczki
dziewczyny ktore robily plastyke brzucha powiedzcie grzie i jaka mniej wiecej jest cena? ja mam jedno dziecko drugie planujemy miec ale juz widze ze moj brzuch jest brzydki i mam skore wiszaca.

Ja robilam u Kubasika w listopadzie 2009 cena 7.000tys zl ,ale jezeli planujesz jeszcze jedno dziecko to poczekaj bo na marne wydasz kase bo po drugiej ciazy moze stac sie znowu to samo.........

No wydaje mi się, że faktycznie nie ma co ryzykować póki co z plastyką, jeżeli nie wiesz, czy będziesz jeszcze mamą. Ale może najlepiej jest się skontaktować z lekarzem, umówić na konsultacje. On Ci powie dokładnie jakie są za i przeciw.