Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmęczony2000

Moja żona nie sprząta w domu. Kryzys w związku

Polecane posty

Gość kaffeterianka
prasowanie liczy się za 2 inne czynności

Gość dfefefefefe
obowiazki powinny podzielone po rowno. i to niech bedzie najlepiej napisane na kartce, zeby pozniej nie bylo wywijania.

Gość Piotr1966
Kolego zamężny2000 nie masz co narzekać. Moja żonka to jest dopiero bałaganiarzem i do tego jeszcze awanturnikiem. Jak w narzeczeństwie do niej jeździłem to zauważyłem wielki nieporządek u niej w domu głównie w kuchni. Bałem się bardzo, że to przeniesie do naszego domu. Niestety tak się stało. Sprzątnie tylko jak mają przyjechać goście i to tylko tak powierzchownie. Gdybym ja nie posprzątał to nie wiem co by było i jak by wyglądało moje mieszkanie. W szafach bałagan (lepiej nie otwierać bo wszystko wyleci) wszędzie bałagan. Ale najwięcej sprzeczek jest o kuchnię, miejsce gdzie powinno być bezwzględnie czysto. W szafkach jakieś stare psujące się przetwory i inne produkty spożywcze, zlew pełen garów. Chciałem kupić zmywarkę, nawet już upatrzyłem odpowiedni model i zamówiłem stolarza aby dokonał zabudowy. Niestety nie pozwoliła. Zbuntowałem się wtedy i powiedziałem, że nie będę zmywał. Zmywam tylko po sobie i ewentualnie po córce (5 lat). Ilekroć jej mówię, że nie mogę znieść tego bałaganu i ja zrobię porządek to otrzymuję odpowiedź – tylko spróbuj. Dla niej wszystko jest potrzebne i mówi, że świetnie odnajduje się w tym bałaganie. Jak kiedyś nie wytrzymałem i zrobiłem porządek w kuchni bo już robactwo się zalęgło to dopiero miałem jazdę. Wrzeszczała jak by ją ze skóry ktoś obdzierał, a jak uciekłem na podwórko to przybiegła za mną i wrzeszczała dalej tak żeby sąsiedzi słyszeli jaki ja jestem tyran…. Pamiętam, że tylko z jednej szafki wyniosłem 3 reklamówki różnych rozpieczętowanych i porozsypywanych przypraw. Mówisz, że lubisz sex ja również, a ostatnio robiłem to 5 lat temu. Jeszcze tak na marginesie, „żonka” jest prawnikiem. Pozdrawiam

Gość gość
Niestety, każdy niesie do swojego małżeństwa to, czego się nauczył i jak się wychował w swojej rodzinie. Takie bałaganiarstwo i lenistwo (nieważne męża czy żony) jest nie do naprawienia w dorosłym życiu, można co najwyżej własne dziec**próbować wychować, ale i to z trudem, jak nie widzą odpowiedniego przykładu w domu rodzinnym.

Gość rycho
baby to brudasy..chłopów do roboty a kolegów do łózka...

Gość Poirytowany
Witam wszystkich, mamy po 38 lat, poprzednie małżeństwa i pewne doświadczenia. Moja żona pracuję na pół etatu,a ja na cały plus nadgodziny. Na mojej głowie jest całość administracyjno-finansowa domu,tj rachunki, opłaty w terminie, zakupy. Do tego zakupy,pranie,sprzątanie,gotowanie, zmywanie. Moja nie robi w domu kompletnie nic. Siedzi godzinami na necie,słucham muzyki i ogląda filmy. Może być narobione na środku salonu, a nie sprzątanie,nie pozmywa. Mieszka z nami kilkunastoletnie dziecko z jej poprzedniego małżeństwa i to dziecko wynosi śmieci i odkurz dom, czyli robi więcej niż moja żona. Nie wiem już co robić, jestem załamany, zmęczony, poirytowany zachowaniem i lenistwem mojej żony. Nie wiem co robić,żona zrobiła ze mnie sprzataczke, kucharke, lokaja, kierowcę, ksiegowego, administrację, służącego w jednej osobie. Mam już dosyć.