Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jxasnxdaisnxasixna

bol glowy w ciazy

Polecane posty

Gość jxasnxdaisnxasixna

Jestem w 14tygodniu, od 2 dni okropnie boli mnie głowa-tak ze ledwo daje rade funkcjonowac:/ niestety nie mam mozliwosci isc dzis do lekarza-moze uda mi sie jutro zapisac, drogie ciżarne, moze ktoraj juz kat miala, bardzo boje sie o dziecko?

Gość ale co tak miała
? i dlaczego boisz się o dziecko? przecież to ciebie boli głowa

Gość ferdek_kiepski
w ciąży fizjologicznie obniża się ciśnienie, więc je sobie zmierz bo może masz bardzo niskie i stąd ten ból głowy. W ramach leczenia zalecam trochę ruchu i kawkę :)

Gość jxasnxdaisnxasixna
boje sie czy to nie znaczy ze cos nie tak z dzieckiem ;/

Kup sobie Amol i posmaruj skronie paroma kroplami. Mi pomaga na ból głowy. Jak nie, to np Apap (może być extra). Bóle głowy nie są groźne, chyba że zaczniesz wymiotować i mdleć.

Gość jxasnxdaisnxasixna
poza tym nawet apap nie pomaga, nigdy w życiu mnie tak głowa nie bolała, dziś 3 dzień nie przechodzi ;/

Gość a ja powiem
jestem pewna, ze z dzieckiem wszystko ok. a bóle głowy w ciąży mogą być spowodowane niskim, bądź wysokim ciśnieniem, dlatego zmierz koniecznie. i jak niskie to rzeczywiście ruch i kawka. a jak wysokie to do lekarza.

Gość ale co tak miała
no coś TY!!! nic się z dzieckiem nie dzieje:) mnie też łeb pękał w ciąży zwłaszcza przy ładnej pogodzie, gdy był wyż co jest bardzo dziwne, bo przecież wtedy powinnam się dobrze czuć takie uroki ciąży:O możesz wziąć paracetamol albo lek na jego bazie niemniej powinnaś to mimo wszystko wcześniej skonsultować z lekarzem

Polecam amol, mnie pomógł - dwa dni głowa napier... dosłownie, i po posmarowaniu amolem przeszło.

Gość a ja jestem matką
ja w ciąży nie stosowałam żadnych leków w obawie o dziecko. Pierwszy trymestr jest najbardziej niebezpieczny więc nie radzę żadnych leków brać. Ja osobiście nie wierzę , że apap nie zaszkodzi. Pomasuj stopy - chyba tuż pod duzym paluchem - sprzwdz to w necie . Wypij kawę i połóz się do łóżka.

Gość a jak dodasz kilka kropli soku
mnie też bolała głowa na poczatku ciąży:o ni emogłam poruszyć nawet głowa, a leków nie chciałam brać bo to był pierwszy trymestr. tak bolała ze aż wymiotowałam:o pomagał tylko zymny okład na łepek i lulu w ciemnym, cichym pokoju:D

Polecam amol, mnie pomógł - dwa dni głowa napier... dosłownie, i po posmarowaniu amolem przeszło.

Gość jxasnxdaisnxasixna
dzieki uspokoilyscie mnie troche ;)

Gość ale co tak miała
ja też nic nie brałam na ból głowy, bo normalnie leki na bazie paracetamolu nie pomagają mi tylko na bazie ibuprofenu, a tych nie wolno w ciąży:O łeb bolał strasznie, ale dla dziecka trzeba wytrzymać;)

Gość a ja powiem
nie jestem pewna co do tych masaży stóp. niektóre miejsca są odpowiedzialne za skurcze macicy, wiec może jak się nie wie to lepiej nie masować.

Gość babyboomv
też polecam amol, przechodzi jak reką odjął A co do tego, że ktoś napisał, że ciebie boli głowa, a nie dziecko, to przesadza. Ból brzucha np może być groźny w ciąży, a też boli kobietę a nie dziecko, prawda?