Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolka2409

Długo będę tęsknić

Polecane posty

Gość jolka2409

Mam zamiar w styczniu wyjechać do Niemiec do pracy, jako opiekunka do starszej Pani. Mówię biegle po niemiecku, pani jest w miarę sprawna - także powinno być ok. Martwi, mnie tylko, że nie wytrzymam z tęsknoty za dziećmi. Jak to u Was było? Mocno boli???

Gość głupia jestem więc nie wiem
A dzieci ile maja lat?

oj będziesz tęsknić bardzo na poczatku bardzo ale to nie koniec świata możesz często przyjechać do domu a jak kobita jest spoko to i dzieci do ciebie pojadą na jakiś wekend

Gość jolka2409
Dzieci mają 16, 12 i 8. Najbardziej martwię się o tego 12 latka. 8-letni, jest oczkiem w glowie całej rodziny, to da sobie radę. A 12- letni to "mój" synek.

Gość jolka2409
campari - a gdzie ty jesteś za granicą?

Będzie ciężko, ale dasz radę. Na pewno nie wyjeżdżasz, bo chcesz tylko dlatego bo musisz. Pamiętaj, że nie jedziesz na koniec świata, razie czego zawsze będziesz mogła wrócić.

Gość batitkama
na dlugo jedziesz,moim zdaniem szkoda dzieci.:(

Dziewczyny - wiem, że to głupie tak żebrać o odpisanie na forum, ale chcę zebrać trochę opinii na temat nurtującego mnie problemu, żeby móc wyciągnąć prawidłowe wnioski, jeśli możecie napiszcie co o tym sądzicie: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4322967 z góry dziękuję

Gość jolka2409
Zamierzam zostać do maja - ale czy dam radę? Jadę bo są długi i w ten sposób szybko je spłacę. Jak zwykle w życiu nie jest to proste. Dobrze, że w pobliżu tzn. ok. 40 km mieszka moja bliska kuzynka, to trochę lżej będzie na duszy.

Gość batitkama
Z kim dzieci zostana ? Ja wyjechalam majac 22 lata do Niemiec i 2 lata chorowalam z tesknoty.Nie mialam dzieci,ale rodzicow i rodzenstwo. Dobiero jak syn mi sie urodzil przestalam tak bardzo tesknic. Wspolczuje Ci,to trudne napewno.

Gość jolka2409
Dzieci będa z meżem i moją mamą. Wyjeżdzam bo mój maz uważa , że to jest najprostszy sposób na zarobienie pieniędzy. Pewnie, że nie chce - ale mam dosyć słuchania tego jego gadania.

Gość katharinna
do maja to strasznie długo. Optymalny czas to jakieś 2 miesiące, potem każdy tydzień się wlecze... Ale jak musisz, to na pewno dasz radę. Pozdrawiam cieplutko

Jola - skoro dzieci zostają z mężem i z babcią to nie będzie tak źle. Będziesz tęskniła i oni będą tęsknić , ale tęsknota to mimo wszystko dobre uczucie. Gorzej jak byście nie tęsknili :) Pamiętaj, że w razie czego zawsze możesz wrócić. Bez względu na to co kto będzie mówił. Ech Ci męzowie! :( Po co my wychodzimy za mąż????

Gość jolka2409
Ostatnio stwierdziłam, że wyjezdzając mam nadzieje, na inne życie. to utopia, ale chciałabym tam uciec, wziac dzieci i zapomnieć o dotychczasowym życiu.

kto wie moze spelno sie Twoje marzenia i dzieci dojada do Ciebie starsze juz raczej moga decydowac same z kim chca mieszkac gorzej z malym musialabys raczej przez sad chyba ze sie maz zgodzi zeby byl przy Tobie moze sobie tam ulozysz zycie ja sobie ulozylam w UK tu chyba latwiej matkom z dziecmi , moze sie pozniej zdecydujesz na UK powodzonka

Gość a moze ....
meza wyslesz ... co to za haslo maz stwierdzil ....

Gość a moze ....
czemu sam gdzies zarobic nie pojdzie

Gość jolka2409
Bo on jest tchórzliwym dupkiem, który tylko potrafi się na mnie wydzierac i mieć o wszystko pretensje.

Gość jolka2409
Do Dorthmundu. Najgorsze jest to ostateczne podjęcie decyzji, że jadę.

Gość jolka2409
To znowu ja. mam mętlik w glowie - nie wiem czy jechac. Ktoś powiedział, że w ciągu 2-3 miesięcy dzieci się zamieniaja, potem cieżko z nimi nawiązac kontakt itd. Jest tu jakaś Pani która tak pracuje?

Gość do jolki
wiesz co ten twoj maz mi sie nie podoba, a czemu on nie wyjedzie? Jaki ma zawod? Wogole wiesz przeciez z Niemiec to nie ejst daleko mozesz jezdzic co miesiac wiec ok ale ten twoj maz to jakis nei abrdzo ja mam dzieci w toim wieku, moj maz jest za granica i dalej niz ty bedziesz, widujemy sie co 2 czy 3 miesiace i ma z dziecmi super uklady

Gość aserida
tez ,planuje jechac do Niemiec jako opiekunka, moze jestem w lepszej sytuacji jak Jolka ,bo mam syna 20letniego i nie mam dlugow ,ale mysle ze tesknota za rodzina bedzie ogromna

Gość jolka2409
Coś mi się w głowie poprzewracało i zaczęłam myśleć o tym wyjeździe jak o odpoczynku - wakacjach. Pomyślałam sobie, że 5 miesięcy w roku tam - oczywiście z przerwami i w miarę spokojne życie w kraju. Nie mam zbyt dużych wymagań finasowych - także może to jakiś sposó. Może dzieciaki się przyzwyczają. Jeżeli jestea w błedzie wyprostujcie mnie.

Gość aserida
jolka mam pyt. do Ciebie ,czy masz wyksztalcenie medyczne ? czy moze przechodzilas jakies kursy na opiekunke

Gość jolka2409
Niestety nie. I nie mam doświadczenia w tej kwestii.

Gość wiienenena
jedz bo ten twoj mezus to jakis pierdyknety a co on wogole robi?

Gość jolka2409
Właśnie jestem po rozmowie z agencją pracy. Znaleźli mi pracę u pani 88 llat. Pani ma się dość dobrze, nawet gra na pianinie. Tylko ma początki demencji. Rodzina bardzo dobrze sytuowana. Przez przypadek rozmawiałam z szefm tej agencji, to potem się dowiedziałam od pracownicy, że przejął tą sprawę i jest bardzo dumy, że "znalazł" kogoś kto tak dobrze mówi. Wreszcie czuję się doceniona.