Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczupła duchem

Obmyślam strategie odchudzania w nowym roku. Po 40-tce

Polecane posty

Muszę przyznać ,że dzisiaj nie podjadam, ale posiłki zjadlam mało dietetyczne. Kolacji z tego powodu nie będzie i woda na głoda. Cały dzień bylam w ruchu, może to na jutro coś pomoże.

Chyba mialam jakieś zaćmienie umysłu jak robilam stopkę, moje ważenia były w niedzielę, ale już poprawiłam.

witajcie:-) ja jak zwykle na chwileczkę po wsparcie zaglądam :-) witaj MaHanka- miło że jest nas coraz więcej= kilogramami się nie przejmuj - w grupie jest łatwiej Marzę o kolacji więc tu luknęłam:-) i już trzymam w ręce butelkę wody na kolację :-) nie ma to jak wsparcie koleżanek :-)

Miałam mieć wolne, a harowałam na dwóch etatach:o Dopiero do domu weszłam i już tu jestem. Agnieszka, nie żadna czarownica, tylko czarodziejka:) Może gdybyś nie zwracała uwagi na księżyc, wszystko byłoby prostsze? Obiad dzisiaj miałam w ulubionej knajpce. Wymyśliłam sobie placek po węgiersku z piwem i surówkami. Wczorajszą golonkę dokończyłam też. Zważę się, ale tym razem będzie poważny przyrost.

czarodziejka taka bajkowa ,a ja lubię czarownice. Jak to ładnie brzmi c z a r o w n i c a . Dziewczyny tak dzisiaj myślałam jakie rozmiary ciuchów nosicie. Ja mam L /42 .

nie mogłam się powstrzymać :-) muszę Wam pokazać moją stopkę... dzięki dziewczyny za wsparcie mykam do pracy papa

U mnie niestety prawie kilogram wiecej :( tak jak myslałam . Az się boje co będzie w piatek po świętach :(:( ale trudno - jak sie czlowiek obżera to tak ma , pewnie na dobre do diety wrócę po świętach . Choc dzisiejszego postu na pewno bedę przestrzegać - zawsze w wielki piątek jem tylko to czego próbuję przy gotowaniu i pewnie ten kilogram spadnie , no ale w sobote juz swieta:( mam zamiar zbytnio sie nie objadać , ale ...... Czarnego kota nie mam - mam psy , na księżyc patrzę bo lubię :) i lubie przewidywalne sytuacje - wiec wolę być przygotowana na wszystko :P nienawidzę niespodzianek :)

Dziendobry :) A ja dzis juz od 6.00 na nogach, tak sie jakos wczesnie obudzilam i juz nie moglam zasnac. Zazwyczaj wstaje o 8-8.30. Witajcie jola i Cassandra 🌻 Zwazylam sie juz, ale ze waze sie w srody to nie oczekiwalam cudow, i rzeczywiscie - wynik ten sam - 88,1kg ;) W stopke postanowilam wpisywac co miesiac, bo tygodniowo to metrowa by sie ta moja stopa zrobila ;) Acha - zaczelam sie odchudzac 2 tyg. temu, w srode, czyli juz 2 kg za mna. Wczoraj zgrzeszylam troszke i od dzis postanowienie poprawy, ale tak na powaznie, bo inaczej nic nie wyjdzie z mojego zamiaru, musze wyrobic sobie silna wole i konsekwencje a zawsze cienko z tym u mnie bylo. Mam 43 lata i 165 cm i widze, ze wzrostowo do wiekszosci z Was pasuje ;) Moja waga, ktora mialam prawie cale zycie, wahala sie w granicach 52-55kg, tylko ostatnio, jakies 3-4 lata temu mialam juz ok 60 kg. Ze trzy odchudzania w zyciu mam juz za soba a powod przytycia byl zawsze ten sam - zajadanie stresow, klopotow i zali, glownie slodyczami, to moja najwieksza zmora, ale nie tylko :O Dwa lata temu urodzilam coreczke (tak, tak, jestem mloda mamusia ;) ) i przytylam w ciazy 17 kg, co mnie dobilo kompletnie, gdyz maxymalnie wazylam w zyciu 64-65 kg... Po porodzie spadlo z 82 na 72 i wtedy zamiast sie odchudzic te 10 kg w kilka miesiecy i miec spokoj to ja nadal jadlam, az dobilam do 90,kg... O: Czyli jestem grubsza niz bylam w 9 miesiacu ciazy. I chyba bym sie nadal nie mogla opanowac z jedzeniem, gdyby nie straszna zgaga, ktora dostalam jakis miesiac temu, bo tyle juz tych slodyczy pochlanialam (2 czekolady dziennie, ciastka, lody i co tam bylo pod reka), ze organizm sie zbuntowal na dobre. Tak palilo w przelyku, ze myslalam, ze ducha wyzione, jakby mnie ktos nozem kroil od srodka.... Dlatego stwierdzilam, ze najwyzszy czas z tym skonczyc, bo tylko chorobsk sie nabawie. I tak mnie juz stawy bola i krzyz, mam trudnosci z wchodzeniem po schodach czy pobiegnieciem kawalka.... Powiedzialam sobie, ze koniec z tym i chce zaczac nowe zycie. I mam nadzieje, ze w koncu zmadrzalam i dam rade byc znow wiotka i pelna powera kobietka. Chce byc jeszcze wiele lat mloda, energiczna mamuska dla mojej ukochanej coreczki a nie kaleka, nie mogaca sie poruszac i przynoszaca jej wstyd, bo nie dosc ze mama stara to do tego gruba i zaniedbana :( Musi mi sie udac, a ze mam mase do zgubienia to musze sie odchudzac powoli i z glowa, czyli duzo ruchu, co juz od 2 tygodni stosuje i zmiana zywienia. Nie wiem jakie Wy macie srodki, ja postanowilam na poczatek nie jesc na noc, zmniejszyc troche porcje i zero slodyczy. Ufff... ale sie rozpisalam :P Milego dzionka i chudniecia 🖐️

MaHanko , trzymam za ciebie kciuki , masz dobrą motywację - zdrowie - a to już pół sukcesu . Twój wpis dał mi dużo do myslenia , po dzisiejszym wazeniu byłam zrezygnowana , chciałam machnąć ręka na dietę przez święta , ale gdy przeczytałam co napisałaś , pomyślałam sobie - co ja głupia chcę zrobić , trzymam dietę i koniec .. Dzięki , :) nie wiem co tak ważnego było w twoim poście , przeczytałam go dwa razy , ale myslę że ogólny jego wydźwiek był dla mnie bardzo mobilizujący . Pozdrawiam cie i życzę dużo sukcesów

Agnieszko, dziekuje :) i ja sie poczulam po Twoim poscie silniejsza... bedzie dobrze. A Swieta to wlasnie dobra pora na cwiczenie silnej woli, bo tego trzeba sie nauczyc i trenowac, albo woz albo przewoz. W zyciu sa same pokusy, a to czyjes urodziny a to imieniny i inne swieta.... trzeba sie trzymac twardo i nie poblazac sobie, bo to czy tamto. W ten sposob najlatwiej zbaczac z obranej drogi. A jak sie na codzien jest "grzecznym" to raz w tygodniu mozna sobie podjesc na oslode zycia i na pewno nie zawazy to na wyniku odchudzania, tak mowia lekarze. Zycze i Tobie powodzenia i duzoo konsekwencji na codzien :) 🖐️

Bardzo wielki ruch dzisaiaj od samego rana. Pozdrawiam Was serdecznie i świątecznie w Wielki Piątek ( w moim kościele ewangelicko - augsburskim to jedno z najważniejszych swiąt). Jestem zadowolona ze spadku wagi 0,5 kg :) zawsze coś. Gratuluję wszyskim wytrwałości a wyniki będą. Cassandra zazdroszczę Ci tej 6 z przodu wielkie gratulacje. Wieśniareczko bluzki 44/ 46, spódnice 44. Ciuchy robią się luźne. Agnieszko jesteś twarda, poczarujesz :) :P a wyniki będą. Ja czasami też czuję się trochę jak czarownica potrafie wyczuć, że coś się stanie albo ktoś przyjedzie. Szczupla jesteś wielka w swoich żartach. MaHanka trzymam za Ciebie kciuki, słodycze zamień na inne przyjemności np. dla ducha , myśl o córeczce a pokonasz wszystkie kłopoty i troski.

cześć dziewczyny. ale tu dziś tłoczno. Gratuluję wam spadku wagi , a sobie i agnieszce po klapsku w dupsko. Cassandra wielkie gratulacje. MaHanka ja też dwa razy przeczytałam co tam nawypisywałaś i stwierdzam że MASZ RACJE. Malutkimi kroczkami do przodu. Trudno , zajmie nam to trochę czasu ale do przodu.Ja to jak typowy rak(mój znak zodiaku) do przodu i do tyłu. Dziewczyny co z waszymi rozmiarami - jestem ciekawa. A skoro wszystkiwe wymiary to mój biust na 75E Pozdrawiam i życze miłego dnia. Chyba wszystkie mamy dziś sporo pracy

Rozmiar ciuchow 48 (5 numerow w gore) a biust 95 E albo i F :O Wiesniareczka, niteczka :) 🖐️ milego dnia.

witajcie🖐️ MaHanka, widzisz jaka tu byłaś potrzebna. Też miałam zamiar odpuścić, a teraz chyba się zmobilizuję. O stopkę się nie martw, po miesiącu kasuję wpisy, zostawiając ostatni wynik. U mnie dzisiaj ostatnie pucowanie mieszkania i razem z mężem do garów. Mamy wolne. I syn przyjedzie, a wieczorem jeszcze wpadnę do mamy z życzeniami urodzinowymi. Cassandra- bardzo ładnie, widać, że popracowałaś:), w przeciwieństwie do niektórych:p

w domku już skończone porządki , na wsi posprzątałam wczoraj, Trawka wertykulatorem zrobiona (nie żebym sama ale zrobiona), Wygrabiona , roślinki podcięte teraz jadę z córką na cmentarz i na rynek po owoce i ostatnie rzeczy. Po powrocie bierzemy się za ciasta. MaHanka dobrze na mnie wpływa

Nareszcie od rana usiadłam . Mogę już świętować :) Zjadłam przy próbowaniu troszke sałatek i juz dzis nic nie jem , do jutra tylko woda . Niteczko , dla mnie Wielki Piątek to tez wazne święto , wieczorem wazne nabożenstwo w kosciele , zresztą całe Triduum , to dla mnie ulubione dni i codziennie jestem w kościele , ale wierzę i chcę myśleć ,że gdzieś tam jest lepszy świat :) Gratuluję wszystkim , którym spadło , ze sobą już pogadałam i mam nadzieję ,że będzie lepiej . Życzę wam wesołych i radosnych świąt , choć może jeszcze zajrzę , a jeśli nie , to do wtorku . będę miała gości , więc może głupio będzie tak wyciągać laptopa , zresztą zostają przez 4 dni , to nawet chyba nie będę miała kiedy :):(

Popijamy wode, popijamy, jest pyszna! :D Ciesze sie, ze tak pozytywnie na Was wplywam :) I ja sie tym podbudowywuje. Dzis juz dwa posilki za mna, miedzy 17 a 18 ostatni i duzooo wody. Wesolych Swiat Wam zycze i pysznego jajeczka! 🌻

Uwielbiam właśnie te święta!:) Nie mam nawet czasu podjadać. Zabrakło mi palników.:) Czyściutko, słonecznie i my w kuchni czekając na Młodego. Życzę Wam, aby te święta były tak piękne, jak każda z Was umie sobie wymarzyć. A w poniedziałek poddajcie się pogańskiej tradycji. I jedzcie bez stresu, najwyżej Boże Narodzenie też tu spędzimy:D:D:D Ja stawiam noworocznego szampana:) 🌻🌻🌻🌻🖐️

Kochane , życzę Wam wszystkim zdrowych i spokojnych Świąt. Cieszcie się z chwil spędzonych z rodziną , są nieocenione. Przy ładnej pogodzie pędzimy na spacerek żeby spalić kalorie z pyszności , które szykowałyśmy tyle dni.

Wpadam dzisiaj tutaj szybciutko z rana ponieważ mam dużo pichcenia w kuchni. Wczoraj już trochę popiekłam i kosztowalam, ale wchodzę rano na wagę a tu 300g mniej, oby tak dalej. Kochane żczę Wam wszystkiego dobrego na Święta , zdrowia spokoju i radości w rodzinnym gronie, oraz silnej woli, dużo ruchu, pohamowania apetytu , zadowolenia z siebie :P. ( druga część życzeń po oraz jest nieobowiązkowa w końcu święta muszą być świętami )

Też jak zwykle wczesnie wstałam , piecze sie mieso , babka ziemniaczana , szykuję święconkę i czekam na gości :) Cieszmy sie dziś wolnym dniem , spokojem i pysznym jedzonkiem spozywanym z umiarem :P

wszystkiego co najlepsze dla Was babeczki :-) najważniejsze to umieć się cieszyć życiem i czynić je coraz lepszym i tego Wam z okazji Świąt życzę co do obżarstwa świątecznego to właśnie przeczytałam , że śniadanie wielkanocne to około 1700 kcal :-) więc proszę uważać :-) u mnie skutkuje nie jedzenie po 18,00 i tego postaram się trzymać choć łapię się na tym że jak zbliża się 18.00 gorączkowo szukam jeszcze czegoś do zjedzenia :-) jadę do rodziny więc nie będzie mnie do niedzieli wieczorkiem ( oni nie mają internetu ) ale za to mam nadzieję na jakieś spacerki no bo ile mozna przy tym stole siedzieć?

czesc dziewczyny,witam swiatecznie.duuuuuuzo zdrowka na te swieta i pogody wam zycze. u nas goscie byli,juz sie porozjezdzali.jutro my w gosci,ptem jeszcze do nas. i po swietach.

Witajcie dziewczyny świątecznie, wczoraj mialam 15 gości odprawialam urodziny syna . Grzesznie było ale z umiarem, krecilam się cały dzień to i ruchu więcej. Dobrze ,że jutro życie wraca do normalności. Pozdrawiam Was serdecznie.

Moi goście zostają do czwartku , więc święta mam dlugie . wszyscy jedzą a ja z nimi :( juz mam duuuzy plus na wadze :( Mam nadzieje ,ze jutro uda mi się wejśc w diete , bo inaczej czarno widze piatkowe ważenie .:( Wczoraj pogralismy troche w piłkę , ale dzis od rana pada wiec nawet nie ma szans na spacer :( Milego świetowania :)

Witam dziewczyny :) Od jutra bedzie lepiej ;) agnieszko 😘 Musze sie pochwalic, ze jestem grzeczna, ale ja nie mam na szczescie takich pokus jak Wy - nie mam wielkiej rodziny w poblizu ani obficie zastawionych stolow. Fakt, ze pewnych przysmakow i tak trudno bylo sobie odmowic, no ale jakos dalam rade i na wiele sie nie skusilam. Najgorsze te slodycze, bo moj maz tez je uwielbia i masa tego w domu... :O Musze byc baaardzo silna, zeby sobie stale odmawiac, ale coz... decyzja powzieta i nie ma odwrotu. I z jeszcze czegos musze sie Wam wyzalic; u mnie nikt nie wie, ze sie odchudzam, ani maz ani tesciowa i reszta rodziny. Niestety nie mam w nikim oparcia i dowiedza sie dopiero wtedy jak sami zauwaza, ze chudne... a to bedzie dopiero widoczne mysle za jakies 2 miesiace, nie wczesniej. I dobrze. Chociaz trudno byc tak osamotnionym z tym na codzien. Wiem jednak, ze gdybym to wszem i wobec oznajmila to mialabym jeszcze ciezej... ciagle by mnie tylko obserwowali, przy kazdym posilku i pewnie i rozprawiali na ten temat, robiac glupie i przykre docinki... nie mialabym zycia i pewnie po krotkim czasie dosyc wszystkiego i bym sie zalamala. No niestety, taka rodzinka mi sie trafila, a mieszkam daleko od swojej najukochanszej mamy... :O Musze walczyc sama i w ukryciu, ale juz sie z tym pogodzilam, ze tak musi byc i dobrze, ze chociaz mam wsparcie tu na topiku, u Was :) A i moj topik zaczyna sie rozwijac, zobaczymy jak bedzie dalej. Trzymam za wszystkie kciuki i oby do przodu! 🌻 P.s. moje wazenie juz w srode, mam nadzieje, ze schudlam wiecej niz w zeszlym tygodniu, bo bylo tylko 0,7 kg.... chcialabym kilogram :)

Poprawilam stopke jednak na cotygodniowe wazenie ;) Jakos chyba lepiej dla oka wyglada, jak widac na codzien spadek. Oby tylko co tydzien spadalo... :) 🖐️