Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asialenka

Czy karmiąc piersią trzymacie sie schematow żywieniowych tzn nowe produkty po 6m

Polecane posty

Gość asialenka

no własnie , bo dzieci karmione modyfikowanym maja inny schemat zwieniowy. A mnie ciekawi ktora z mam rzeczywiscie karmi-karmila piersia cale pol roku bez nowych produktow, nawet herbat czy sokow. Czy sa mamy ktore po 4 mż podawaly nowe rzeczy pomimo tego ze karmily piersią??

Pierwszemu i drugiemu wprowadzałam pokarmy wcześnie. Czyli ok 4 m-ca, bo zaraz po macierzyńskim wracałam do pracy, a nie chciałam,żeby dostawały mleko modyfikowane (nie umiałam odciągać pokarmu, bo jak wracałam z pracy to praktycznie do rana chłopaki ciągnęli ze mnie wszystko :D) A przy kolejnej dwójce, mogłam delektować się macierzyństwem ;P Więc karmiłam faktycznie do 6 m-ca tylko mlekiem.

Gość judzi87
mój Synek za 3 dni skończy 5 miesięcy i dwa tygodnie temu zaczęłam mu wprowadzać zupki, deserki i kaszkę, najpierw stopnoiwo a teraz już wszystko jednego dnia. Synek wszystko chętnie je i nic mu sie złego nie dzieje, brzuszek go nie boli, tylko kupki oczywiście trochę gęstrze:-) Dodam że głównie karmię piersią ale dostaje też mleko modyfikowane wtedy kiedy np: jestem w szkole.

Gość dawno to już było
W piatym miesiącu wprowadziłam soczki. MIesiąc później - zupki. Przez pierwsze 4 miesiące jadl tylko mleko. Dostawał tylko odrobinkę wody jak były ogromne upały.

Gość annnnnna
zaczęłam wprowadzac herbatki w 3 cim miesiacu, zupki w 4 tym miesiacu i powolutku mleko modyfikowane, zakonczyłam karmic piersią jak skończył 4,5 miesiąca ponieważ nie chciałam już dlużej karmic, teraz je wszystko zgodnie ze swoim wiekiem (6,5 miesiąca)

ja pierwdziele, jestem w szoku ale oczywiscie wasz wybor, moj ma 3,5 miesiaca i mam zamiar do 6 miesiaca karmic WYŁĄCZNIE piersia

Wprowadziłam po 5 miesiącu mięso na wyraźny sygnał od pediatry (żelazo poniżej normy). Gdyby nie to, trzymałabym się schematu i nie wprowadzała nic przed ukończeniem 6go miesiąca.

Gość kuuneguunda
ja swoje młodsze dziecko karmiłam piersią do momentu aż skończyło 5 miesięcy,nie tolerował białka(po mamusi)więc najrozsadniej było zreobić tak jak zrobiliśmy.Do pół roku tylko pierś ,do końca trzeciego roku żadnego białka pochodnego od mleka krowiego.