Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aver media

kupujecie drogie perfumy?

Polecane posty

Gość aver media

zastanawiam się cvzy wiele osób stać na perfumy luksusowych marek tj. dior czy armani. jak wiadomo takie perfumy to koszt rzędu 200-400zł. moim zdaniem majątek. kupujecie takie?

Gość aver media
myszko powiedz coś więcej:) ile wydajesz na perfumy (możesz napisac jakie?) nie żal Ci tyle kasy wydać?

Gość to decyduj
tak

Gość aver media
napiszcie coś więcej:) ile wydajecie na perfumy, na jak długo Wam starczają

Gość kupuje takie do 250zł
na drozsze mi szkoda kasy:P

30ml EDP starcza mi na 1,5 do 2 mcy zawsze mam kilka niedokonczonych buteleczek i jak uzywam zamiennie z nowym zapachem to mam na dłuzej

Gość aver media
tylko na 1,5 miesiąca? myślałam ze takie drogie to na dłużej starczają...wiem, ze to 30ml ale takie powinny być bardziej wydajne chyba...

Gość to decyduj
aktualnie mam 5 buteleczek roznych, kupuje takie, co mi sie podobaja, nie patrze na ceny, srednio kupuje 2 buteleczki/rok. uwielbiam perfumy, pachne roznie- w zaleznosci od nastroju i pory roku.

Gość do 2 miesiecy
tylko? ja mam z bi-es i starcza na pol roku bo tak samo dlugo pachnie a kosztuje 19 zl! zastanawialam sie nad kupnem tego zapachu za 150 ale skoro ma pachniec tak samo dlugo i starczy na tyle samo to chyba zostane przy tym tanim

Gość to decyduj
chyba zartujesz, jak 30 ml ma byc wydajniejsze od 50?

Gość aver media
to moze zdradźcie jakie perfumy kupujecie:) chyba ze to słodka tajemnica...

no ja uzywam perfum codziennie przed wyjsciem 4-6 psikniec i starcza mi tak jak napisalam. 50 ml wiadomo ze starczy na dłuzej niz 30

ja nie zaluje bo wystarczaja mi na naprawde dlugo,2 psiki wystarcza inaczej dusza.Moje ulubione to coco mademoiselle,nie uzywam ich tez kazdego dnia

Gość reklama odnotowana
ja używam edt Gabriela Sabatinii pravate edition i edt MEXX pure light, po 20-30 ml. wystarczają na ok. 3 m-ce, bo nie używam ich na codzień, ale np, co drugi dzeń. Półka cenowa nie najwyzsza.

Gość to decyduj
ja najczesciej: calvin klein i hugo boss. uwielbiam ich zapachy

obecnie mam chanel 5 Hugo boss DEEP RED ck in 2u Summer Mania hugo boss orange Nina Ricci Love in Paris nie żal bo na dugo wystarczaja i sa długotrwałae 3 ostatnie pozycje które podąłm to moje nowe nabytki po tychy które sie skonczyły

teraz mam guerlain l instant magic, lanvin eclate, mellov roberto verino, escada ocean lounge i dkny by delicius

Gość aver media
widzę, ze duzo pań stac na takie perfumy:) ja najdroższe jakie mam to max mara upolowane za 119zł.

kupuje te perfumy ktore mi sie podobaja a ich cena nie przekracza 250zl. staram sie kupowac na promocjach po obnizonych cenach

Ja tez uwielbiam chanel mademoiselle. Ten jest u mnie podstawa - jak sie kończy kupuje nastepny. Oprócz tego kupuje CK Euphoria, Hugo Boss - One, Sensi by Gio Armani a teraz czekam na Kenzo Ginger Flower (niestety w polskiej perfumerii jeszcze nie spotkałam)

Gość aver media
jestem pod wrażeniem:)

Gość reklama odnotowana
a czy tańsze są gorsze?

Gość aver media
wiesz, pewnie jakościowo sa gorsze...nie można porównywać np. diora z jakimś diarem z targu;) tak myśle

Gość chantall27
ja mam Elizabeth arden 5th Avenue, Este Lauder Pleasures Exotic, Armani Code, Mania i D & G Light Blue. Faktem jest ze jak się ma jeden flakonik to nie dośc ze się nudzi to jeszcze szybko sie zużywa (to wynik tego, ze jak sie przyzwyczajamy do zapachu to go nie czujemy wiec wiecej i częsciej psikamy) a dzięki kilku zapachom ma się odmianę i zdolnośc wyczuwania czym się pachnie:) Ja wiem co lubie i kupuje jak są promocje , to spora oszczedność, zwłaszcza na duzych flakonach.

Gość do Kolorowe Ptaki
moich ukochanym zapachem jest L'Eau par Kenzo. czy Summer by Kenzo sa do nich podobne?

Gość Oczywiście że tańsze są gorsze
:) nawet jeśli w pierwszym momencie zapach wydaje nam się niemal identyczny. Tańsze odpowiedniki mają zwykle wyłacznie podobną bazę czyli ta najtrwalszą część zapachu. Dlatego właśnie wydaje nam się, że są trwalsze od oryginałów. Zapach jednak powinien składać się z 3 linii i rozwijać na skórze :) I to jest nie do podrobienia :)

Gość aver media
czyli chodzi o tę nutę głowy, serca i czegoś tam jeszcze tak? to sa te linie?

Gość Oczywiście że tańsze są gorsze
Tak :) chodzi mi o linię głowy, serca i bazy. W tańszych odpowiednikach jest głownie najtrwalsza linia bazy