Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mionka

druga ciążą, mam obawy czy podołam, szukam sprzymierzeńców.

Polecane posty

Gość mionka

Witam, mam nadzieje znaleźć tu dziewczyny z podobnymi problemami, żeby można było pogadac, pożalic się i poradzic. Mam już syna Hube3rta mały ma 3 lata, a teraz zaszłam w ciąże drugi raz to już 19 tydzień, jest zrozpaczona, nie wiem jak to będzie, jak sie ułozy, mojemu mężowi bardzo zależało na dzieciach, ja antomiast i tu się mogę narazić dzieci mieć niechciałam przynajmniej narazie. Mąż jednak nalegał, prosił i obiecywał, musze mu przyznac, ze obietnic dotrzymał. Mam wrażenie, ze nie wytrzymam kolejnej ciąży, a do tego jeszcze starszy syn. Jak sobie poradziłyście w takich sytuacjach? Pzdr

Gość mummy3
nie ma powodu do obaw. na pewno podołasz. ja mam dwóch synów - 4 i 3 lata, teraz jestem trzeci raz w ciąży w 17 tygodniu. miedzy moimi dziećmi jest tylko rok róznicy i nie ukrywam że kolorowo nie było. najgorszy był pierwszy rok a później już z górki.gdy byłam drugi raz w ciąży też bałam się że nie dam rady tym bardziej że wtedy jeszcze studiowałam. ty masz juz trzyletniego syna, który nie wymaga aż takiej opieki jak dziecko które ma roczek. a co do samej ciąży to bieganie w tym stanie za moimi urwisami wcale nie jest łatwe. więc nie ma sie czym martwić. za jakiś czas zobaczysz że było warto.

Gość mummy3
ja mam dwóch synów - 4 i 3 lata a teraz jestem trzeci raz w ciąży, w 17 tygodniu. nie ukrywam że przez pierwszy rok kolorowo nie było. ale teraz moje dzieci wspaniale sie dogadują i nie moga bez siebie żyć. na pewno podołasz. twój synek ma juz 3 latka więc to duży chłopak i na pewno juz w wielu kwestiach samodzielny więc nie ma sie czym tak martwić.

Gość milivanili123
Ja mam 2 letnie dziecko i kilkudniowe... nie jest lekko. ale dasz radę, bo musisz. jak dzieci trochę odrosną będzie na pewno lżej. mam dwie koleżanki, które mają dwójkę dzieci z niewielką różnicą wiekową i żyją. Na początek fajnie by było gdyby troche pomogła teściowa albo mama. A może stac was żeby kogoś z 2, 3 razy w tygodniu wynająć do opieki?

Gość nie rozumiem wasss
będziesz musiała sobie poradzić, jakie masz teraz inne wyjście, chyba, że oddasz dziecko na wychowanie innej rodzinie.