Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuskabezpowolania

Mamuśki bez powolania do macierzynstwa

Polecane posty

Gość mamuskabezpowolania

Hej, jestem pewna, ze sa tu takie wlasnie mamy, bo przeciez nie kazda z nas jest matka-polka i nie kazda ma anielska cierpliwosc do swej pociechy. Uwazam sie za nie dosc dobra matke, nie planowalam dziecka, do tego jest mloda - mam 20 lat. Kocham swoje dziecko, ale czasem brak mi cierpliwosci. Wlasnie nadchodzi sylwester, a ja spedze go w domu. Dlaczego? Dlatego, ze mam dziecko. Bycie matka nie jest wspaniale. Jest cholernie trudne i wymaga poswiecenia. Marze o tym zeby isc gdzies na sylwestra, mysle co by bylo gdybym nie miala dziecka. Moze to okropne, ale tak wlasnie czuje i nie boje sie do tego przyznac.

Gość Osoba.
I tak przeżyjesz niejednego Sylwestra, którego spędzisz hucznie, więc gdzie problem ?

Gość a wiesz ile jeszcze sylwestrow
cie czeka? Nabawisz się. A jak dzieci beda duze, to bedziesz przywac dodatkowo i ich sylwestry, bo ci opowiedza, jak bylo - to tez jest fajne.

faktycznie jestes slaba matka skoro taki to dla Ciebie bol ze nie pojdziesz na sylwestra...

Gość nie-matka
hej, ja cie doskonale rozumiem, jestem w nieplanowanej ciazy (antykoncepcja zawiodla), 7 m-c i zero instynktu tylko zal i zlosc co mnie ominie, ile nocy zarwanych bez sensu, na poczatku wylam jak bobr bo nie chcialam dziecka, pozniej pogodzilam sie z tym, ale myslalam, ze poczuje cos, jakis instynkt, a tu nic i nic, za to straszny smutek, ze moje zycie sie zmieni a ja wcale tego nie chce

ja też miałam w sylwestra siedzieć w domu ,ale mama sie wkoncu zgodzila zostac z wnuczką ! rozumiem Cie doskonale bo też czasem chciałabym gdzieś wyjść ,a nie mam jak bo samego dziecka w domu nie zostawie... zaraz bedą tu po nas jechać matki - polki :D

Gość mamuskabez...
u mnie jest podobnie,ja bede miala 22 lata w lutym,chociaz nie ubolewam az tak nad sylwestrem jak ty,ale tez czasem nie daje rady.Prawda ze macierzynstwo wymaga cierpilowosci i posiwecenia,ktorej ja nie mam..

Gość Atija
Ja mam na dziś termin porodu, więc z mężem nie planowaliśmy sylwestra. Ale czuje się dobrze i nic nie wskazuje na poród, może wybiorę się gdzieś do znajomych. Nie chcę spędzić sylwestra przed TV...

też mi problem. Chcesz się pobawić to zaproś znajomych do siebie. Ja mam 5-cio miesięczne dziecko i jutro szykuje mi się domówka.

Gość no coz takie
zycie widac ze sie jeszcze nie wyszalas , ale nie martw sie za pare lat jak dziecko podrosnie jeszcze nie raz zaszalejesz na sylwestra od czego sa babcie lub nianie ?