Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo nie wiadomo

Dla nie-mam temat obrzydliwy ,ale proszę o pomoc.

Polecane posty

Gość bo nie wiadomo

Na poczatku chcialam zapytac czy u dzieci karmionych piersia slyszycie jak robia kupy?? Co to znaczy strezlajace?? Czy jezeli slysze poprostu bulgotanie w pieluszcze to jest ok?? To moje pierwsze dziecko i nie mam z kim porozmawiac. Mala ma 3 miesiace. Od zawsze niepokoja mnie jej kupy, lakarka mimo ze ich niewidziala mowi ze jest ok, ale zeby dawac lakcid. Mala tyje ksiazkowo tzn wg tych obliczen lekarskich konczac dwa misiace miala wazyc 4800 i tyle wazyla. Kupy sa żolciutkie, czasami leciutko zielonkawe, ale moze od powietrza. Dosc rzadkie bo jak nagobi porzadnie w pieluche to potrafi przesiaknac. Konsystencji na moje oko zadkiego kisielu, z jasniejszymi grudkami ale wszystko w kolorze kupy. Czy to dobrze, czy ta kisielowata konsystencja jest ok, czy o jest ten sluz i jest zle?? Nie wiem, lekarce kilka razy mowilam o tyc kupach, glupio mi niesc do niej pieluche , bo sama nie proponuje, a poza tym chcialam kiedys pokazac mezowi i zostawilam pieluszke, to cala jej zawartosc wsiaknela i jedynie zostal kolor i te grudki na powierzchni pieluszki. Zapach nie jest nierzyjemny, czasami czuc jakby skwasniale mleko, pupa ani razu nie byla odparzona. Prosze mamy karmiace piersia powiedzcie czy sie mam czym martwic??

Gość wrocilam z psem
jak moje dzieci byly male to mialy takie kupki jak ty opisujesz i tez slyszalam jak robią. jest ok, nie przejmuj sie. jesli karmisz piersią to one prawie zawsze są luzne .

Gość bo nie wiadomo
tak karmie tylko piersia

Gość to i ja
takie kupki są prawidłowe

Gość bo nie wiadomo
moze i glupia jestem ale ta konsystencja tego kisielu tez jest ok tak ??

Gość to i ja
nie no..jeśli jest śluz to idż do lekarza ...

Gość bo nie wiadomo
ale sęk w tym ze jak nie wiem czy to jest sluz, bo cala kupa ma taka konsystencje, a jak szukalam na necie to sluz opisywany jest jako bialko jaja kurzego ( w sensie koloru) i raczej jako "dodatek " do kupy :P

Gość bo nie wiadomo
ps poza tym pisalam ze u lekarza bylam

Gość joojjjjjjjjj
jeju kobieto - nie masz co robić?? nie przesadzasz tochę?? 3 miesięczne dziecko to już nie noworodek i może wyluzuj troche a nie rozkładaj na części pierwsze kupy dziecka, robi jaką robi i już - niema w niej nic dziwnego

wszystko jest okej,ja mam tez synka i robi kupki takie jak Ty opisujesz :P a Ty jooojj oczywiscie musiałes dodac swoje 3 grosze,jak cie topic nie interesuje to nara! Dziewczyna prosi o pomoc i chce uslyszec opinie matek karmiacych piersia wiec sie nie wtracaj z glupimi tekstami!!!

Gość nununu
skoro karmisz tylko piersia,to kupki malucha sa prawidlowe,:)jesli dziecko nie cierpi z powodu bolu brzucha,to nie powinnas sie tym martwic:)

Gość fgojm0909
kupki prawidłowe mój też takie robi i też jest bulgotanie i do tego teraz jak zaczęłam podawać mu już więcej stałych pokarmów doszła super mina którą robi jak sie załatwia nie mozna tego przegapić