Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość truskaweczka282828

ustalenie ojcostwa w czasie ciąży

Polecane posty

Gość truskaweczka282828

Jak w temacie, zastanawiam sie czy mozna przeprowadzic takie badanie u nienarodzonego jeszcze dziecka? tylko nie piszcie prosze ze sie puszczałam i nie wiem kto jest ojcem... po prostu tatus coraz bardziej probuje migac sie od odpowiedzialnosci i nawet mowi ze to nie jego. Chciałabym juz mu udowodnic i miec spokoj. Jestem w 8 miesiacu, wiem ze rozwiazanie juz niedlugo, ale on mi zyc nie daje!!!!

Gość 45345345345345
chyba raczej ty jemu :D

Gość trakkaga
Nie ma raczej takiej możliwości musisz czekać do narodzin dziecka, wtedy płacisz 1600zł robisz badanie i po 3 tyg masz wynik.

znalazłam taka informacje w necie: Ustalenie ojcostwa przed urodzeniem się dziecka możliwe jest tylko przy okazji inwazyjnych badań prenatalnych. Badania takie wykonywane są na zlecenie lekarza ginekologa, który kontroluje przebieg takiego badania, mając na uwadze zdrowie i bezpieczeństwo nienarodzonego jeszcze dziecka. Do testu wykorzystuje się płyn owodniowy, który zawiera złuszczone komórki płodowe, a te mogą zostać wykorzystane podczas analizy, mającej na celu ustalenie ojcostwa. Owa analiza opiera się na porównaniu profilów genetycznych uzyskanych z komórek płodowych oraz komórek nabłonkowych badanych rodziców ale zastanawiam sie czy ktos to robił

Gość daj lepiej jemu spokój

A po co ci taki stres? Niektóre kobiety musza mieć robione te badania, a i tak nie ryzykują. Moim zdaniem nie warto ryzykować. Nie wiem, jak to jest, gdy dziecko się rusza. Nie znam się, ale bałabym się, że ta wielka igła coś uszkodzi, bo w brzuchu jest już mało wolnej przestrzeni. A poza tym, co Cię zbawi ten miesiąc?

tez wolałabym poczekac ten miesiac, ale juz mam dosyc takiego zycia, mieszkam u niego, a on nie potrafi sie zaangazowac bo sie boji, bo mi nie ufa.sama musze kompletowac wyprawke i myslec o wszystkim... a wsparcie jest potrzebne.

Nie rozumiem tej sytuacji. Czymś sobie na ten brak zaufania zasłużyłaś chyba? Jeśli nie kopnij Go w du** i wyciągnij jak najwięcej kasy. Najlepiej zbieraj wszystkie paragony tak na wszelki. a nie masz siostry, mamy czy koleżanki, która ci może pomóc z zakupami i planowaniem?

Gość to jest możliwe przecież
tak zrobiła Brook w Modzie na sukces.

Gość to jest możliwe przecież
ale i tak wynik był nieprawdziwy, bo Sally Spectra włamała się do komputera kliniki i zmieniła wynik - więc uważaj.

Gość trakkaga
Dla mnie robienie takich badan w ciązy bez konkretnej SENSOWEJ przyczyny jest idiotyczne. Jak możesz narażać własne dziecko poczekaj jeszcze trochę i sie wszystko wyjaśni.

Gość gość
Temat już nieco archiwalny, ale jeśli ktoś ma podobny problem to warto wiedzieć, że można już ustalić ojcostwo w ciąży bez ryzyka dla matki i dziecka. Istnieje nowa metoda pozwalająca potwierdzić ojcostwo z prawdopodobieństwem powyżej 99% lub wykluczyć ze 100% pewnością. DNA dziecka izolowane jest bezpośrednio z krwi matki. Więcej informacji na ten temat można znaleźć na stronie www.badaniaprenatalne.pl/ustalenie_ojcostwa_w_ciaz