Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość A kukuuu

na co zmienić Diane35?

Polecane posty

Gość A kukuuu

Brałam ok.5 lat - czułam się swietnie, cera idealna, zero tycia, libido OK... ale ciągle jakiś lekarz mi trąbił i pytał ile zamierzam brać to świństwo... W końcu odstawiłam z zamiarem zamainy na inne tabsy. Stan cery MAKABRA-krosty na twarzy i placach, przetłuszczające się strasznie włosy, mam 29 lat :( CO PO DIANIE?? Yasmin, yasminelle.... jakie macie doświadczenia?

Po co zmieniasz? Jak Ci służą, to jest dobrze. świństwem są wszystkie hormony i nie wierz, że inne będą lepsze, bo tabletkidobiera się pod pacjentkę. Brak reakcji ubocznej i dobre wyniki to świetny dowód na to, e tabletki są dla Ciebie (nowsze, z mniejszą zawartością hormonów zostały stworzone dla większości tych, które nie tolerują tabletek z dużą zawartością hormonów, jak diane, na przykład).Nie daj z siebie robić królika doświadczalnego. lekarze dostają grubą kasę za wypisywanie recept na nowe tabletki, które niekoniecznie mogą Ci służyć. Jak lekarzopowiada takie rzeczy, to go zmień - a nie tabletki.

Gość A kukuuu
Wiesz, długi czas tak myślałam... bo rzeczywiscie Diana była dl amnie OK. Wszysycy jednak pisali o jej masakrcznej dawce, skutkach ubocznych.... Po tych kilku latach jedynie pod koniec zmienił mi się śluz na biały, gesty i bardizej obfity... i to mne strasznie denerwowało :O Wylądało prawi ejak grzybica! Byłam u 3 lekarzy i zaden grzybicy nie stwierdził - a tabl. zmieniają skład wydizeliny i wygląd.... ale mi to sie zaczeło robic nagle i dla mnie było nieznośne. W sumie gł. dlatego je odstawiłam............... nie wiem czy przy innych tabl. dizewczyny tez tak mają

Gość A kukuuu
dermatolog n a mnie krzyczał - ile zamierzam to brac, zeby zmienić na inne, gin. sie pytał od ilu biorę, jakie były przesłanki żewłasnie Diana (!) .... zaczeło mnie to zastanawiać....:(

Dawka jest silna, owszem ale o skutkach ubocznych mowa kiedy wystepują, poprostu szalenie wiele kobiet ich nie toleruje, dlatego powstały nowsze, z mniejszą zawartością hormonu. nie czytaj tego co piszą i nie przekładaj na siebie, bo jak pisałam, tabletki się dobiera do osoby a nie odwrotnie, dlatego nie ma czegoś takiego jak polecanie sobie tabletek. Rozpierdziel to dopiero możesz mieć po takim Yasminelle, jesli się okaże, że lekarz wypisze Ci je bez badań.Śluz jest prawidłowy przy tabletkach. Jeśli Ci to nie odpowiada, to w asadzie żadne tabletki nie będą specjalnie inne, z biegiem czasu śluz się coraz bardziej zagęszcza, przy każdych tabletkach, to dodatkowe działanie antykoncepcyjne.Może pomyśl w takim razie o czymś niehormonalnym? Generalnie hormony to syf. Czy Diane, Czy Yaz, czy Yasminelle, czy Microgynon, czy Logest, czy Jeanine. Wszystko to ingerencja.Jeśli zdecydujesz się na zmianę to: primo: nie "na jakie" ale po wynikach badań (próby wątrobowe, prolaktyna, estradiol). Szukaj lekarza, ktry wyśle Cię na badania przed zmianę. Inaczej będą same problemy, nie daj z siebie robić krlika doświadczalnego. Ja to przeszłam i to jest koszmar.

Gość A kukuuu
dlaczego moge mieć 'rozpierdziel' po yasmienelle? :D tak naprawde nie robiłam żadnych badań przed tabletkami, kiedy czułam się źle (cilest) po prostu zmiana na inne itd. A śluz miałam biały, obfity, wyglądało to jak grzybica :O zwyczajnie czułam się z tym źle, był widoczny np. na bieliźnie... wstyd :P

Możesz mieć rozpierdziel po każdych, ktre zostana przepisane bez badań. Czasem uda się trafić i pacjentka nie ma żadnych skutków ubocznych i wyniki ma ładne po przepisanych "pierwszych lepszych" ale niestety w większości przypadkw bywa inaczej. Dlatego uczulam: nie daj soebie zmienić tabletek bez uprzedniego zbadania poziomu hormonów.

Witam serdecznie.Ja brałam Diane jakieś 7 lat temu i było ok-żadnych skutków ubocznychPierwsze tabletki jakie miałam to Cilest-po nich czułam się fatalnie,Miałam straszne bóle głowy zaczynające się mroczkami przed oczami,drętwieniem rąk i trudnością w wysławianiu się Teraz po 7 latach przerwy ,z powodu kuracji izotekiem,znów przyjmuję Dianę i mam takie objawy jak wcześniej po CilescieWłaśnie dziś musiałam wcześniej wyjśc z pracy z tego powoduJest to strasznie uczucie....Nie chodzi nawet o ból,bo to się da wytrzymać,ale te mroczki przed oczami i uczucie splątania...We wtorek idę do gina ,mam nadzieję,że zmieni mi na jakieś inne tabletki,ale jak pomyślę,że znów mogę się tak czuć ,to już się boję....Pozdrawiam serdecznie i troszkę mi ulżyło jak się pożaliłam

Gość do farbowanej lisicy
To po co w ogóle bierzesz tabletki? Po co się tak męczyć? Nie lepiej poszukać innej metody antykoncepcji?

Gość A kukuuu
farbowana---pytałam co po Dianie (jakie tabl. maja podobny wpływ na CERE) a nie - jakie sa skutki uboczne tabl. :P Ja nie miałam żadnych :)

Gość upuppupuii

Gość A kukuuu
robiłam próby wątrobowe ---zawsze wychodziły idealnie ;) także OK

a no to widze,ze mnie oszukali:( ;) ja bralam diane ponad 2lata,pozniej yasmin i cilest.bylo ok.zaczynalam brac diane zwzg na cere-poprawilo sie.zrobilam raz przerwe i mialam takie objawy jak Ty.

Gość A kukuuu
a jak się czułaś po YASMIN???????????????????

ja tam sie zawsze dobrze czulam po kazdych.teraz odstawilam,niedlugo bedzie 4miesiac.poki co skutkow ubocznych brak ale czekam na jakies 'rewolucje';)

Gość do akuku
przyjmij dziewczyno w koncu do wiadomosci ze kazdy sie czuje po tabletkach inaczej i nie ma znaczeia jak bedzie sie czulo tysiac kobiet po yasmin, bo kolejny tysiac bedzie sie czul inaczej a kolejny jeszcz inaczej i to dotyczy kazdych tabletek!

Gość mindzia ave
Tabletki dobiera lekarz, to nie cukierki.

Gość meeeeeeg
ja polecam YAZ. sa naprawde dobre. moze torche drogie, ale warto.

Gość A kukuuu
taaaaaaak, tabletki dobietra lekarz ale TO JA decyduje i ja wiem po których czuje się dobrze :P

Gość nie ty decydujesz
Zaden normalny lekarz nie przepisze ci tabletek jakie chcesz "bo tak chcesz i juz" a jesli to zrobi to znaczy, ze cos jest nim nie tak bo lamie przysiege hipokratesa. Zrobisz jak uwazasz, to twoje zdrowie i tylko ty potem bedziesz nabijac kabze ginom ;)

Gość A kukuuu
o bossssszz:O a ty dalej swoje Poi prostu pójde i powiem, że brałam Diane i że chce tabletki które maja wpływ na cere, że mam brzydką cere po odstawieniu i tyle....jest kilka takich tabl. o takim działaniu ;)

Gość A kukuuu
kiedys dostałam Harmonet, normalne tabletki, działały OK ale wolałam żeby miały też wpływ na moją nie najlepszą cere i to ja jednak ZDECYDOWAŁAm o tym i poprosiłam lekarza o zmiane :P

O ZMIANĘ moesz prosić ale nie o konkretne tabletki. Z Twoich wcześniejszych wypowiedzi można było wywnioskować, że chcesz sobie wybrać pytając o to, jak się kto po nich czuł, a w ten sposób się nie dobiera. Nie dziw się więc wcześniejszym reakcjom osób się tu wypowiadających bo ja także zrozumiałam, że chcesz zmienić na takie jakie sobie "wymyślisz".

Gość A kukuuu
dobra, koniec tematu :o nieważne, w sumie bezsensu się pytam was

Gość A kukuuu
ciekawa byłam czy Yasmin itp tabl. maja równie dobre działanie na cere np. :O bo wiadomo że po Dianie każda ma cere świetna (różnie z samopoczuciem juz)

Gość e tam ja brałam Dianę
i świetnej cery po niej nie miałam, w zasadzie w ogóle się nie zmieniła

Gość A kukuuu
możwcześniej nie miałas z nią problemów ;)

Gość ssssssssssssssss
wlaśnie wczoraj jedna dziewczyna tu na forum pisala ze zaszla po yasminelle........ ja biore zastrzyk anty i jest super, raz na trzy miesiace i wieksza skutecznosc niz przy tabsach

Gość rambiii
z tego co wiem to jednak tabletki mają wyższy wskaźnik Pearla i to trzykrotnie ;) Zastrzyk ma pzreważnie większą dawkę hormonóm, mi lekarz zalecił, jest ponoć odpowiedni dla większych kobiet, tzn. z większą wagą.