Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

3bitt

CHCĘ MIEĆ DZIECKO 2010

Polecane posty

Spróbuj z nim porozmawiać spokojnie na ten temat, powiedz o swoich uczuciach, porusz też temat synka- na pewno lepiej dla niego równieź żeby miał brata lub siostrzyczke. Może w trakcie rozmowy z mezem dowiesz sie czemu nie chce sie zgodzić, rozmowa może dużo zdziałac :)

mężatka>witaj :) ja osobiscie mysle,ze tylko szczera rozmowa z mezem moze Wam pomoc,jak nie jedna,to dwie,trzy... musicie obydwoje pragnac tego dzieciatka!!! gucci>znalazlam info,ze teraz w zwiazku z ta kampania TATA. Najważniejsze słowo dla mężczyzny organizuja darmowe badania nasienia takze w Invimedzie w Gdynii od 13.09 !!! sprobujcie sie zapisac!!! tu znajdziesz wiecej info: http://www.invimed.pl/aktualnosci/2010/tata-najwazniejsze-slowo-dla-mezczyzny

rozmawiałam z nim powiedział mi tylko że nie chce mieć 2dziecka mówiłam mu że synek będzie się też cieszył że będzie miał braciszka albo siostrzyczkę ale do niego nic nie dociera :(

wiem że macie poważniejsze problemy,ale ja już powoli nie wyrabiam czasami mam takie wrażenie,że jestem w ciąży już działa psychika na mnie wiem że to możliwe bo psychika człowieka potrafi dużo pomieszać w organizmie oszaleć można:(

On po prostu się chyba boi mam takie wrażenie. Ja za parę dni powinnam dostać okres i ciągle w duszy sobie myślę byle nie przyszedł,ale im więcej myślę to od razu wracają takie głupie uczucia,że może już jestem w ciąży i już okres nie przyjdzie,ale to nie możliwe idzie się załamać mówię wam dziewczyny

ja myslę, że powinnas rozmawiac do skutku :) chociaz wiem ile to może siły i nerwow Cię kosztować... a tak naprawdę może się zdarzyć tak, że dzidziuś nagle się zjawi niespodziewanie i będzie najszczesliwszym tata pod sloncem :)

jak ja z nim rozmawiałam w dzień w dzień to mi powiedział co ja o tym dziecku bez przerwy zaczynam temat naprawdę nie wiem co mam już mu mówić :(

rozmawiałam z nim powiedział mi tylko że nie chce mieć 2dziecka mówiłam mu że synek będzie się też cieszył że będzie miał braciszka albo siostrzyczkę ale do niego nic nie dociera :(

Gość victoria0424
Witam Was Kobietki! Jestem tu nowa. Az milo sie znalezc na takim forum. My z mężem staramy sie o dzidzię pierwszy miesiąc. Ogolnie mam problemy ze zdrowiem, zaburzenia hormonalne, torbiele. Po odstawieniu tabletek anty lekarz przepisal mi luteine, zeby przypadkiem nie bylo torbieli. Po odstawieniu luteiny dostalam delikatnych plamień(zamiast spodziewanego okresu). Czy mozliwe ze jestem ciązy? Mierze temperature rano i niestety nie zauwazylam zeby byla szczegolnie podwyzszona.

Hejka raz jeszcze! A u mnie sie rozpadalo dosc porzadnie... Musze sie Wam pochwalic (bo nie mam komu ;-)), ze: wynikow czesc odebralam - wszystko w porzadku! ze wlasnie mi kurier przywiozl fotelik - wczoraj zamawialam i dzis juz jest w domku! Zakupilam sobie taki wlasnie kolorek: http://allegro.pl/show_item.php?item=1214597494 (na tej aukcji). Cenowo - rewelka. Sam fotelik w sklepie jest jeszcze drozszy, a koszt spiworka to 160-170 zl. Tutaj jako "prawie" gratis wlasnie. Monia, czytalam o Twoich dylematach wozkowych -). Pisalas cos o maxi - czy chodzi Tobie o Maxi-Cosi Mura? Moje Chlopie chcialo wlasnie mure 4, gondola faktycznie fajna - Moj to okresla jako "mercedes", ale - spacerowka mnie osobiscie sie wyjatkowo nie widziala. Stanelo na: Mutsy - stelaz next single spoke (pojedyncza szprycha i skorzana raczka), kolor active black, bo niebrudzacy. Z dodatkow - bardzo mi sie w Mutsy widzi tacka do spacerowki - mala rzecz, a wyjatkowo przydatna! Szukalam tnaszego - sprzedawca w sklepie polecal mi Jedo, ale... nie moglam sie przekonac... Dorwalam za to swietna rzecz: chcialam spiworek mutsy eskimo, ale - znalazlam spiworek/nosidlo z uszami firmy Kutnik. Za polowe ceny spiworka,a funkcjonalnosc nieporownywalna! Zdjec na necie znalezc nie moge. I pozwolilam sobie na jedna "ekstrawagancje" - czyli zakupilam sobie: http://torbydlamam.pl/product.php?id_product=82 Jest boska - zdjecie nie oddaje ani funkcjonalnosci ani uroku. A choruje na taka: http://torbydlamam.pl/product.php?id_product=157 ;-)! Moze mi ktos kupi na 30ke ;-)! A Wy, ciezarowki - jakie zakupki robicie? Buzka!

Gość izulek_2006
hej dziewczyny...witam nowe kolezanki..wkoncu cos sie dzieje na forum... Boza jakie ja mam szczescie ! nie wiem komu mam za nie dziekowac!!!! moj maz jest najwspanialszy na swiecie...jak powiedzialam mu ze chce 2 dziecko to tez byl przestraszony bo widzial jak porod przezylam mdlalam mu przy kazdym skorczu...ale...wiecie kobieta zapomina po jakims czasie a on pamieta wszystko..ale obiecalam mu ze dam rade ze juz wiem jak to jest i zgodzil sie praktycznie od razu..nawewt o 3 myslimy tak corki pragniemy ale...po porodzie na 5 lat znow mi odwidzi sie... co do wozka kupilam za 1000 zł wozek Q12 jest piekny na zdjeciu tego nie widac ale ma fotelik samochodowy montowany do stelaza wielka gondole z ktorej dziecko mi w 2 miesiace nie wyrosnie i fajna spacerowke...duzo bajerow...moj pierwszy syn do 4 roku zycia mial 7 wozkow...uwielbiam wozki... wyprawke polecam kupic na 62 napewno nie bedzie za mala...a jak ciut wieksza to nie szkodzi...68 jest za duzo!!! ktos pisal...ja dzis odebralam laktator aventa ma super pojemniki na pokarm gratis te nowa wersje...i posciel z baldachimem wlasnie ja spalilam zelazkiem cholerny material tiulowy nie chcial sie wyprasowac to go na maxa zelazkiem i ...spalilo sie....

cześć. To masz fajnego męża co mam zrobić on się chyba naprawdę boi ja jestem gotowa na macierzyństwo ale sama nic nie zdołam

Gość izulek_2006
sluchaj..no nie wiem co ci poradzic nie ma nic gorszego niz uparty mezczyzna...nie no jest...uparta kobieta... ale bez jaj....musisz mu pokazac ze ci zalezy , przekonac ze dziecko potrzebuje rodzenstwa ze bedzie inne lepsze...moze jak wkoncu bedzie mial dosc sluchania to zmieknie....albo moze podstepem...przekluj prezerwatywy szpilka? no nie wiem co ci poradzic...pewnie glupoty pisze ale co moze ci napisac osoba ktorej maz nie potrafi niczego odmowic to po prostu cecha jego charakteru...a moze po prostu zacznij sie modlic...modlitwa czyni cuda! ja dzieki niej przetrwałam... to wlasnie ona pomogla mi gdy balam sie o zycie wlasnego dziecka

wiem,że może nie jestem w ciąży ale strasznie boli mnie podbrzusze,piersi i mam zgagę nie wspominając już o jajnikach dziewczyny pomóżcie.Za wcześnie zrobiłam sobie test ciążowy a teraz się boję zrobić do okresu jakieś 6 dni co myślicie ciągle mam nadzieje że jednak nie przyjdzie

a dzisiaj jak sobie mierzyłam temperaturę to mam 37stopni na chorą się nie czuję nie wiem co mam myśleć

Mężatko, na test za wcześnie musisz poczekać do dnia spodziewanej @, a co do temperatury to normalne w tej fazie cyklu, przed @ temp spada i wtedy wiadomo czy przyjdzie. Jak dzień lub 2 przed terminem temp spadnie to będzie @ a jak się utrzyma to można spodziewać się ciąży. A mężowi daj trochę czasu do namysłu.

Gość izulek_2006
test nie wyjdzie bo za szyko...temperatura podejrzana...fakt ,,,jak zaszlam w ciaze i nie wiedzialam ze jestem to mialam temp.pow 37. ale mialas stosunek do konca ze masz podejrzenia o ciazy?sory ze tak wprost ale..napisz cos wiecej kiedy byl i ile razy ewentualnie do konca?

Gość izulek_2006
kochana....szanse sa moim zdaniem niewielkie...ja kochalam sie przez 5 lat bez zabezpieczen w kazde dni plodne i nie i nie do konca zawsze..a okazalo sie ze jest to najlepsza antykoncepcja... wszystkie nasze kolezanki kochaja sie do konca i nie zachodza odrazu..to nie takie proste zajsc w ciaze trafic na ten moment ....mozesz uprzedzic meza ze nawet jak sie zgodzi to pewnie pare cykli minie zanim sie trafi..

Gość izulek_2006
dziewczyny czy zle mowie? sluchaj nie nakrecaj sie lepiej teraz bo bedziesz musiala walczyc potem z nieplodnoscia zwiazana z chorobliwa checia posiadania dziecka ...zblokujesz nam sie... powiedz mezowi ze kazda ciaza jest inna...kocha cie i napewno martwi sie o ciebie ze zle przeszlas pierwsza ciaze...ale zadna ciaza nie jest taka sama... twoj organizm dojrzal przez te 5 lat...napewno bedzie latwiej....

Gość izulek_2006
nie no nie chcialam cie doprowadzic do łez....ale pamietaj ze kazda z nas zyczy tej 2 by spelnilo sie marzenie....dziecko...ale czasem trzeba powiedziec prawde...